NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Zrínyi Miklós ismét megházasodott Csepregen

Ezúttal a szüreti felvonulás is a háromnapos csepregi Városfesztivál része volt a lakomával egybekötött reneszánsz főúri lakoma mellett.

A tenyérnyi Vas megyei település komoly pénzügyi gondjai ellenére idén is többnapos Városfesztivált rendezett. A péntek-szombat-vasárnapi sokszínű program két kiemelkedő eseménye volt Nádasdy Anna és Zrínyi Miklós esküvőjének felelevenítése a templomkertben, az ahhoz kapcsolódó reneszánsz főúri lakoma, valamint a hagyományos szüreti és jelmezes felvonulás. Vitézpróbákkal, a helyi nyugdíjasklub énekkara, a Répce Citerabarátok Köre és a Farkas Sándor Egylet közreműködésével bordalokkal és legénybúcsúval, a csepregi borok kóstoltatásával invitálták a Promenádra és környékére a helyieket és a városba látogatókat.

fotó: L.E.

Győzött a csepregi Irsai Olivér

A lakomabor kiválasztása a Hegyközség és a Borbarát Hölgyek Egyesülete hatáskörébe tartozott, s az alkalmi zsűri választása a csepregi Irsai Olivérre és Kékfrankosra esett. Szombaton a vőlegényváró bajviadal és a boszorkánypör vezette be a fő eseményt, a látványos, nagy érdeklődést kiváltó templomkerti esküvőt, és az azt követő szabadtéri reneszánsz főúri lakomát a hozzá illő zenével.

A vasárnap kiemelkedő programja a szüreti és jelmezes felvonulás volt, ami tulajdonképpen a csepregi bort népszerűsíti. A menet a lovasoktól a fúvósokon, mazsoretteken, feldíszített lovaskocsikon és hintókon keresztül a táncosokig a Deák utcai sportpályától indult, és több utca érintésével a Széchenyi térre tért vissza.

fotó: L.E.

A Városfesztivál megmozgatta a város apraját-nagyját, abba bekapcsolódtak a helyi művészeti csoportok, civil szervezetek, különböző szerepeket önként vállaló lakók, és a kisebbségi önkormányzatok is. Ahogy mondani szokták, jó mulatság, és (nem csak) férfimunka volt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat