NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület

Három hete már kezdeményezték a feloszlatást, de a polgármester akkor bezárta a testületi ülést.

A mai ülésen 4:3 arányú szavazással feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület. A javaslatot az azt később megszavazó négy képviselő terjesztette be, ellene szavazott Vlasich Krisztián polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és egy képviselő, Erdősi László. A négy igen szavazatot Király Árpád, Kovács András, Rabi Imre és Ziembicki Erzsébet adta le.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere
fotó: csepreg.hu

A testület feloszlatását ugyanez a négy képviselő május 12-én már kezdeményezte

2016.05.13. 16:10

Az egyik képviselő szerint a csepregi polgármester nem hajlandó elszámolni a város pénzügyeivel

/ közélet 1 hsz. 1 kapcs. /
Csütörtökön négy képviselő fel akarta oszlatni a képviselő-testületet de a polgármester berekesztette az ülést.
, amikor azonban előterjesztették javaslatukat, a polgármester pár perc után bezárta a testületi ülést. Rabi Imre akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester

hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét

pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában

Akkor megpróbáltuk kikérni Vlasich Krisztián polgármester véleményét is, őt azonban többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk.

A polgármester még aznap közleményben reagált, azt írta, hogy a pénzügyekről már korábban elszámolt a testület felé, és kifejtette, hogy a meg nem tartott ülésen fontos pályázatokról kellett volna dönteniük, az ügy hosszú hónapokra visszaveti az önkormányzat munkáját. A mai ülésen egyébként az alpolgármester asszony is hasonlóval érvelt a feloszlatás ellen.

Csepregen tehát időközi választás lesz, amit a jegyzőnek kell kezdeményeznie, és a választási bizottságnak kell kiírnia.

(Címlapfotó: Répcevidék.hu )

A polgármester közleménye

Az elmúlt időszakban már érezhető volt, hogy néhány választott képviselő nem kíván együtt dolgozni közös feladataink megvalósulásáért. A testület tagjai nem először kezdeményezték az oszlást, ám eddig jogi aggályok merültek fel. A sürgősségi indítványt ugyanis az ülést megelőző nap 11 óráig kell benyújtani alapos indoklással, ez korábban nem történt meg. Múlt pénteken végül formailag helyes, ám erkölcsileg kifogásolható indítvány érkezett e-mailben, a helyi művelődési ház és könyvtár központi e-mail címéről. Az intézmény vezetője Ziembicki Erzsébet történetesen városi képviselő is, aki láthatóan a munkaidejét és a munkahelyi infrastruktúrát használja politikai célokra.

Csepreg városa fejlődik, folyamatosan igyekszünk lépésről lépésre, a lehetőségeket megragadva előre haladni. Azért is szomorú, hogy a hét fős testületből négyen az oszlás mellett döntöttek, mert így komoly veszélybe kerülnek azok a fejlesztési lehetőségek, melyek előkészítéséért az elmúlt időszakban vállvetve dolgoztunk. Jómagam mindig az összefogás pártján álltam, ezért az egyéni érdekeket félretéve a közös munka hozott volna eredményt a Városnak, nem pedig a politikai zavarkeltés, hiszen az óriási veszélybe sodorhatja Csepreg fejlődését, jövőjét. Az időközi választások lebonyolítása kb 2 millió forintjába kerül a csepregi adófizetőknek, az oszlást kezdeményező képviselők nem jelölték meg, hogy milyen forrásból tudjak fedezni ezen kiadást. Természetesen a döntést tudomásul veszem, és a jövőben is a csepregi emberekért kívánok dolgozni. Nem félek a megmérettetéstől, hiszen az elmúlt napokban is érezhető volt a Város lakóinak szeretete és támogatása, melyet ezúton is köszönök.

Csepreg, 2016. május 30.

Vlasich Krisztián

Csepreg Város Polgármestere

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás