NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Tízszer nagyobb jutalmat kaptak a csepregi hivatal alkalmazottai, mint a többi intézményekben dolgozók

A kisváros volt alpolgármestere nyilvánosságra hozta az adatokat.

Egy nappal karácsony előtt írtunk arról,

2020.12.23. 07:13

Visszautasított és fel nem vett jutalmak, újabb politikai háború Csepregen

/ közélet 1 hsz. /
A történetben kevés a tényszerűség, annál több az indulat.
hogy komoly politikai vita robban ki a 3200 lakosú Csepregen az év végi jutalmazásokról.

Egy héttel korábban történt, hogy a csepregi Területi Gondozási Központ dolgozói nem fogadták el a nekik megítélt fejenként járó tízezer forintos adományt, mert „megalázónak” tartották azt. A polgármesterhez és az önkormányzati képviselőkhöz címzett levelükben azt írják:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a város költségvetése szoros és a vírushelyzet miatt még inkább nehéz helyzetbe kerültek. Ezt mi is tudjuk és nem várunk lehetetlent, de ennél a megalázó összegnél egy jó szó, egy kis törődés, egy érdeklődés az Önök részéről méltóbb lett volna.

A csepregi városháza.
fotó: Józing Antal

Horváth Zoltán polgármester a Facebookon válaszolt, szerinte a szociális dolgozók levele „helyenként konkrét valótlanságokat és rosszindulatú elhallgatásokat tartalmaz egészében tünteti fel a város vezetését hamis és rossz színben”. Hozzátette, az ünnepségen beszédében elnézést kért a jutalom összegének mértékéért és elmondta, hogy sajnos az önkormányzat nagyon nehéz helyzetben van. Hozzátette, ő nem vett fel év végi jutalmat.

A polgármester posztja alatt kommentelt Frankné Sipos Ildikó, az intézmény dolgozója. Mint írta, azt megértik, hogy nehéz anyagi helyzetben van a város, de azt nem értik, hogy „akkor mások miért jutalmazhatók jóval magasabb összeggel ugyanannál az önkormányzatnál”. Megjegyezte, ha ez nem így van, még mindig várják erre a kérdésre a választ.

Dénes József városi képviselő, volt alpolgármester

2020.07.09. 16:55

Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen

/ közélet 3 hsz. /
A vasi kisvárosban ismét fellángoltak az indulatok.
erősen kritikus hangvételű blogján hozta nyilvánosságra a tavaly év végén kifizetett jutalmak összegét. Mint írja, a hivatalban és az intézményben összesen 69 fő dolgozik, összesen nettó 2.732.000 forintot osztottak ki köztük.

fotó: Forrás: djnaploja.wordpress.com

A jegyző, az aljegyző és az osztályvezető nettó 180 ezres jutalmat kapott, az összesen 49 főt intézményekre (Egészségház, Művelődési Ház, óvoda, Területi Gondozási Központ) csak 550.000 Ft jutott, a többit a városháza alkalmazottai között osztották ki. Így a három hivatalvezető és a 17 hivatali dolgozó átlagosan 100-130 ezer forint körüli összeget kapott, szemben a Területi Gondozási Központ alkalmazottai pedig fejenként 10 ezer forintot.

fotó: Forrás: djnaploja.wordpress.com

Dénes József grafikonokat is készített blogján, ezeket láthatják cikkünkben.

A december közepén elküldött kérdéseinkre egyébként azt a választ kaptuk, hogy sem a csepregi polgármester, sem az alpolgármester nem vesz fel jutalmat az év végén.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zoll11: D*kt*r *r n* *dd f*l!! Gy*gy*tsd *z *mb*r*k*t, *s m*nd *l *z *...
Zacher etikája
miki1950 : N* v*gr*. M*r *d*j* v*lt Z*ch*rt - h* cs*k *ly*n f*rm*b*n *s - *...
Zacher etikája
busman: *z*rt *zt T* *s *l*sm*r*d, h*gy Gy*rcs*ny n*m *z * f*g*r* *k*t *...
A külföldön élő magyarok szavazatai miatt van veszélyben az ellenzéki előválasztás?
Rőzsike : R*v*d*n: t*tv*s F*d*SS ...
Zacher etikája
Rőzsike : * n*mz*t*ll*m*k n*gys*g* *l*pv*t**n m*gh*t*r*zh*tj* b**ll*szk*d*...
A koronavírus-járvány megmutatja, hogyan szakadnak szét a 20. század sikeres politikai és gazdasági rendszerei