NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Csepregi Jobbik és a rovásírás: rí a hülyegyerek, elvették a játékát (vélemény)

Mi az hogy sír, egyenesen toporzékol! Lehet, hogy nem kellett volna kakival összekennie a járókáját, de főleg nem másokét?

Más tulajdonához bármiképp hozzányúlni, azt módosítani, megroggyantani, lehányni, bezúzni nem egy örömteli cselekmény, és büntetőjogi kategória. Kevésbé örömteli azonban az is - igaz, ez már a civilizáltsági és felnőttségi kategóriába illeszkedik -, ha egy elenyésző, bár nagyhangú kolónia a társadalmi többségre erőlteti rá a saját eszmerendszerbéli tulajdonát, annak akarata ellenére, aztán jól összedörzsölgeti a tenyerét, ha mégis sikerrel járt. Haha, bevezette a maci a lompost a málnásba, és ez ellen senki nem tehet semmit! Vagy mégis?

A Jobbikos Takács Adrián szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben számol be arról, hogy Csepreg határában ismeretlenek megrongálták az új rovásírásos helységnévtáblát, egy nappal az avatóünnepség előtt, és hogy ezt eszetlen vandálok tették. Hogy is tetszett mondani? Eszetlenek?

Férgek! - írta a táblára annak éles nyelvű kritikusa
fotó: -

Nézzük csak, kire illeszkedik jobban a jelző. A politikus ugyanis egy ilyen sorral is megturbózza irományát: "a vandálok cselekedete mélységesen elítélendő, hiszen ez jelképesen a Rovásírás-mozgalom meggyalázását is jelenti, amit nem tűrhet egyetlen magyar ember sem, hiszen múltunk egy apró darabja ez is, amelynek megőrzésére kellene törekedni, nem pedig a meggyalázására, főleg a mai helyzet viszontagságai közt, ahol a dicső múltba vetett hit a jövő záloga."

Reméljük, hogy Takács Adrián nem szerez magának történelemtanári diplomát, mert akkor nagy szarba kerülnek gyermekeink, legalább akkorába, amekkorával a Jobbik kenegeti már jó ideje saját imázsát. Elkanászodott a gyerek, és ha más nem is, hát anyja helyett anyja, egy ismeretlen kritikus most rákoppintott a körmére neki.

S az ürülék visszahull

Nem véletlenül. A rovásírás mibenlétéről, annak céljáról és értelméről épp az idióta táblareform kapcsán közöltünk már egy terjedelmes írást , így röviden a sűrűje: avar, székely, török, föníciai, szír, sumér, van itt mindenféle elmélet az eredetről, de egyik sincs igazolva. A legnagyobb vicc a Jobbik erőlködéses székrekedése kapcsán persze az, hogy míg Kelet-Európa rogyásig van rovásírásos hagyatékkal, a mai Magyarország területén pont nem leltek ilyen emlékeket - mint azt a HVG is írta .

Szerencsére azonban nem kell nagyon erőre kapniuk a vandáloknak, a Jobbik saját maga is képes udvari bolond módjára elkomolytalanítani a rovásírásos helységnévtáblák ötletét, ahogy az Nagykőrösön is történt legutóbb: ott az alpolgármester felmutatott három rovással írt szavakat tartalmazó papírlapot a Jobbikus képviselőnek, hogy válassza már ki, melyikre írták fel a város nevét. A megkérdezett persze nem találta el, le is szavazták az indítványt francba. "Ha ön sem tudja elolvasni, akkor kinek állítjuk? Akár latinul is kiírhatnánk" - reagált az alpolgármester.

Csepregen valaki formába öntötte a többségi véleményt, miszerint ez a tábla nem más, mint zavaró blődség. Radikális, provokatív formába öntötte, pont olyasfélébe, amilyennel a szélsőjobbos különítmény imád szórakozni. Az ürülék visszahullott, a Jobbik pedig sivalkodik, ahelyett, hogy megenné - amit főzött.

Na adjon az Isten! Csak nehogy kakazáport, mert még az is lehet ebből.

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?