NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Csepreg: ivókút és templomi padok

Némi késéssel, de elkészült az ivókút is a felújított csepregi főtéren. A pályázati önrész biztosítása azonban nem kis gondot jelent a városnak.

A hivatalos átadási időpont után, de elkészült a félig fedett rész alatt kialakított ivókút is a csepregi főtér revitalizációs programja keretében, és a parkosítással lényegében befejeződött a városközpont átépítése.

Az önkormányzat 407 844 435 forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” elnevezésű pályázati kiíráson. Az elnyert forrás segítségével megvalósult komplex fejlesztési projekt keretében megújult a település főtere, ami már érzékelhető élénkülést hozott a helyi közösségi életben és az idegenforgalom területén. Az átépítés eredményeként került sor a belváros (Széchenyi tér, Széchenyi köz) teljes műszaki és városképi megújítására.

Térkövezés, új bejárat a Városházánál
fotó: Nyugat.hu

A projekt részeként külsőleg és belsőleg felújították a polgármesteri hivatal épületét is, új bejárati részt alakítottak ki, megtörtént az akadály-mentesítés is. Tágas, világos lett a harmadik szinten a tanácskozóterem, jobbak lettek a munkakörülmények.

A gondot már csak a 20 százalékos önrész előteremtése jelentette. Mivel az eredeti terv szerint nem sikerült a kastélyépületet értékesíteni, végső megoldásként a „Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastuktúra-fejlesztési Hitelprogram keretében vesznek fel hitelt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-től, s a hitelt, valamint annak törlesztő részleteit minden évben betervezik a költségvetésbe. Az önkormányzat a hitel fedezeteként a Nádasdy-Schöller kastélyt és a Falumúzeum épületét ajánlja fel.

A nem éppen látványos ivókút
fotó: Nyugat.hu

A belvárosi rekonstrukcióval az egyház is lépést tartott. A közelmúltban újra cserélték a városközpontban lévő Szent Miklós római katolikus templom padjait, megújultak az ülőkék is, az új bútorzat méltó a templomhoz. Helyi vállalkozóval végeztették el a fűtéskorszerűsítést, fűtőtesteket építettek be. Már csak a toronyrész szorulna egy kis tatarozásra.

Cserélték a padokat a katolikus templomban
fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: Sz*m*ly*sk*d*ss*l ny*t*tt*l f*d*sztr*ll, *zt*n p*cs*gsz h* *gy*n...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
okidoki: ''sz*c**l*s h*zz*j*r*l*s* *d* m*rt*k* 15%-r* cs*kk*n, *b...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
szemtanú: *g*n,t*m* l*sz *s j*l f*g*nk sz*r*k*zn*.*n *s l*tt*m M*c*k*t h*b...
Védettségi igazolvány – Sorra derülnek ki a kizáró okok, de vannak meglepőbb hibák is
rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét