NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen

A vasi kisvárosban ismét fellángoltak az indulatok.

Csepregen ritkán van botrány, de ha van, akkor nagy. Négy évvel ezelőtt hónapokig Csepregről szóltak a hírek, miután az akkori polgármester mellett és ellene kiálló képviselők f eloszlatták a testületet

2016.05.30. 20:25

Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület

/ közélet 1 hsz. /
Három hete már kezdeményezték a feloszlatást, de akkor a polgármester váratlanul bezárta a testületi ülést.
.

Évekig húzódott az előző botrány

Aztán fel is függesztették

2016.09.05. 21:09

Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét

/ közélet 11 hsz. /
Vlasich Krisztián ellen fegyelmi eljárást is indítanak.
az akkori polgármestert, Vlasich Krisztiánt és fegyelmi eljárást is indítottak ellene. A kiírt időközi választáson újraválasztották Vlasichot
2016.09.25. 20:40

Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert

/ közélet 8 hsz. /
, és megbüntették
2016.09.26. 09:23

Csepreg megbüntette a testületet korábban feloszlató képviselőket

/ közélet 3 hsz. /
az őt korábban felfüggesztő képviselőket.

fotó: Forrás: csepreg.hu

2017 áprilisában lemondott a város jegyzője

2017.04.03. 13:26

Tényleg távozik Csepreg jegyzője, rákérdeztünk a miértekre

/ közélet /
Tavaly volt időközi választás a vasi kisvárosban, ahol végül ugyanaz a polgármester nyert, akit előtte zavaros körülmények között felfüggesztettek.
, ennek a mostani történetben is lehetősége lesz. Aztán kiderült, hogy egy utca átadásán a hideg aszfalton kellett térdelniük
2017.12.13. 18:21

A hideg aszfalton kellett térdelnie az óvodásoknak Csepregen

/ közélet 19 hsz. /
A polgármester egy utcát adott át, szerinte a gyerekek örömmel mentek műsort adni.
a kivezényelt gyerekeknek, a polgármester azt mondta
2017.12.14. 14:21

A csepregi polgármester szerint mindenkit öröm töltött el az utcaavatón

/ közélet 3 hsz. /
"A szalagátvágás pillanatához önként, örömmel álltak a gyermekek, szüleik részéről is jóleső érzést jelentett, hogy szerepelhetnek az ünnepi esemény részeseként."
, mindenkit öröm töltött el az ünnepségen.

Aztán eljött a 2019-es önkormányzati választás, és Vlasich helyett új polgármestert választottak a csepregiek, de Vlasich embereinek többségét újraválasztották.

És most itt az újabb történet. Már pár napja kaptunk információkat arról, hogy Csepregen valami történik a városvezetésben, és hogy botrány körvonalazódik.

Hirtelen hívtak össze rendkívüli ülést, ahol visszahívták az alpolgármestert

Szerda délután aztán hirtelen rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, ahol visszavonták Dénes József alpolgármester megbízatását. Dénest tavaly ősszel választották meg alpolgármesternek, akkor még Horváth Zoltán, frissen megválasztott polgármester és a testület támogatásával.

Dénes József egyébként régi motorosnak számít, korábban, 1998-tól 2010-ig három cikluson át volt városi képviselő. Öt évvel ezelőtt polgármester-jelöltként is indult, nem járt sikerrel.

Lapunknak most azt mondta, a jegyző miatt romlott meg a kapcsolata a polgármesterrel. Itt kell megjegezni, hogy tavaly nem cserélték le a jegyzőt, ugyanaz a Balogh László jegyzője Csepregnek, akit a 2017-ben lemondott jegyző helyett még Vlasich Krisztián polgármestersége alatt kineveztek. Dénes szerint a jegyző nem hajlandó együttműködni vele, és a tájékoztatási kötelezettségét sem látta el.

A volt alpolgármester azt mondta, március közepén egy megbeszélésen, ahol Horváth Zoltán polgármester, a jegyző és ő vett részt, Balogh ki is jelentette, hogy nem hajlandó együtt dolgozni az alpolgármesterrel.

Dénes azt az információt is megerősítette, hogy szerdán fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen.

Fegyelmi a polgármester ellen

Horváth Zoltán polgármester máshogyan látja a történetet. Elmondja, hogy a szerdai rendkívüli ülést törvényesen hívta össze, azon nem volt jelen az alpolgármester, a megjelent öt képviselőből négyen megszavazták az alpolgármester leváltását, egy képviselő tartózkodott. A csepregi testületben a polgármesterrel együtt heten vannak, így a döntés érvényes.

A polgármester kifejtette, nem volt már más lehetősége, Dénes ugyanis rendkívül bántó és sértő módon bánt a hivatali dolgozókkal, úgy tűnt, azt szerette volna elérni, hogy kiürüljön a hivatal. Horváth szerint Dénes lelki terror alatt tartotta a hivatalnokokat.

Neki viszont kötelessége, hogy biztosítsa a hivatal és az önkormányzat működését, mint mondta, többször is beszélt az alpolgármesterrel, de eredménytelenül. Horváth kijelentette, az ő helyetteseként az alpolgármester nem viselkedhet így. Megemlítette, hogy nemrég, amikor egy napra elutazott, és Dénes helyettesítette őt, az alpolgármester, visszaélve a helyzettel, fegyelmi eljárást indított a jegyző ellen. Hozzátette, így nem maradt más lehetősége, mint hogy a testület elé vigye az ügyet, a testület pedig visszahívta tisztségéből az alpolgármestert.

Megkérdeztük, mi a véleménye a Dénes József által indított fegyelmi eljárásról. Azt mondta, értetlenül fogadta, de áll a vizsgálat elé, nincs semmilyen takargatnivalója.

A csepregi képviselő-testület egyébként ma, azaz július 9-én tartja következő ülését, ahol várhatóan megválasztják Csepreg új alpolgármesterét.

Az ügyre még visszatérünk.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról