NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Csendben elhalálozott a Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ

Sikertörténetnek indult 2013-ban, most a városok hivatalosan is eltemették.

Lapunk információ szerint múlt héten arról döntöttek a tulajdonosok, hogy megszüntetik a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot.

2013 elején hatalmas tervekkel indult el a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft., amelynek célja az volt, hogy keretet adjon a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg autóipari együttműködésnek, a termelésen kívül becsatlakoztatva a képzést és a politikát.

Ez utóbbit az is jelezte, hogy a kft-ként működő szervezet tulajdoni többségét (60%) a négy érintett város (Szombathely, Zalaegerszeg, Szentgotthárd, Nagykanizsa) jegyezte.

Az Opel-gyár miatt Szentgotthárd is tagja volt az együttműködésnek. Bár a nyugat-magyarországi gyárak magyar szemmel nagynak tűnnek, nemzetközi mércével egyenként szinte láthatatlanok.
fotó: Bonyhádi Zoltán

Az együttműködés teljesen racionális, hiszen a térség városai vagy akár nagyobb cégei is gyakorlatilag láthatatlanok Brüsszelből vagy a világ más pontjából, viszont együtt már labdába rúghatnak nagyobb pályán is.

A járműipari központ évekig jól működni látszott, majd akadozni kezdtek a fogaskerekek, aminek most a megszűnés lett a vége.

Úgy tudjuk, a megszüntetést a négy város kezdeményezte és szavazta meg, míg a két megye (Vas, Zala) iparkamarái tartózkodtak a szavazásnál.

Lapunk értesüléseit megerősítette Szombathely jegyzője.

„A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. tagjai a 2020. október 21. napján tartott taggyűlésen elhatározták a társaság egyszerűsített végelszámolás keretében történő megszüntetését, úgy hogy a végelszámolás kezdő napja 2020. november 1.” – közölte Károlyi Ákos.

Az okokat firtató kérdésünkre ezt a választ kaptuk:

„A társaság tulajdonosai többszöri egyeztetést követően arra a közös elhatározásra jutottak, hogy a társaság a jelenlegi keretek között nem működőképes, azonban elkötelezettségüket fejezték ki, hogy – bár nem gazdasági társasági formában – de azon célkitűzések tekintetében, amelyekre a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft.-t létrehozták, a jövőben is együtt kívánnak működni.”

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: * m*g*lt k*sl*nyr*l f*nt v*n * k*r*, n*v*, *z *l*t*ltr*l m*g s*m...
Másodfokon is letöltendőt kapott a sorkifaludi halálos traktorbaleset okozója
rheingold1926: Sz*m*r* r*g*ny *z *m* *tt z*jl*tt Sz*mb*th*ly*n. Tr**n*n *ml*k*z...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen
polgartars: *kk*r l*h*t *l*bbr* l*pn*, h* * k*d*rc *k**t k**l*mz* *z *mb*r. ...
Meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere