NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

A szemtanúk elmondása szerint rendőrök rohanták le a Váci Mihály utca egyik társasházát, egy újszülött-osztályról eltűnt csecsemőt keresve.

Frissítés: a rendőrség megerősítette a nyugat.hu által leírtakat, miszerint a Markusovszky kórházból eltűnt gyermeket találták meg a rendőrök. Az éjszaka kiadott közlemény cikkünk végén olvasható. Az elfogottakat emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki.

Korábban írtuk

A nyugat.hu meg nem erősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.

Az egyik szemtanú szerint nyolc rendőrautó érkezett a helyszínre
fotó: Tánczos Mihály

Szemtanúk állítása alapján a rendőrök elvitték a lakásban lakó, saját elmondása alapján terhes nőt és négy fiát, valamint a család kutyáját is. Úgy tudjuk, a 15-18 év közötti fiúkat megbilincselték, egyikőjük hevesen ellenállt.

A babát sokan látták az utcán összeverődött nézelődők közül. Számukra úgy tűnt, nincs baja. Egy házban lakó szerint a valódi anya tegnap szült és mindössze pár háztömbbel odébb lakik és nincs rokoni kapcsolatban az egyébként ötgyermekes anyával, aki azt mondta a házban, hogy augusztusban szül.(Egyelőre ezt sem erősítette meg senki.)

A nőt és négy gyerekét rendőrautóval (a háttérben), a babát mentővel vitték el
fotó: Tánczos Mihály

Az egyik lakó elmondta, hogy a családdal korábban volt összetűzésük a társasház lakóinak, mivel kiderült, hogy pincerekeszeket törtek fel a házban.

A rendőrség közleménye

Emberkereskedelem a gyanú

A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészeti Osztályáról érkezett a bejelentés a rendőrségre 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor, hogy eltűnt egy újszülött csecsemő. A szombathelyi rendőrök a bejelentést követő egy órán belül megtalálták és az Országos Mentőszolgálat közreműködésével sértetlenül visszaszállították a kórházba a gyermeket.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el, ennek során több személy kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Az ügy részleteiről 2014. július 10-én 11 órakor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói sajtótájékoztató keretében számolnak be.

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *g*n *h*l v*n h*ll*d*k*dv*r *d* *ngy*n l*r*kh*tj*k * h*lyb*l**k ...
Kidobott autógumi az Uránia udvarban - Közben a város szélén küzdenek az illegális hulladéklerakókkal
eheti: N*v*zz*k *t k*rm*n*tn*k. Sz*r*nt*m m*g *ll*m* t*m*g*t*st *s k*p...
Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa
demoktatorovm: T*h*t *n, *k* 38 *v*s*n m*g*s v*rny*m*sb*n sz*nv*d*k *s *kt*v*n ...
Tényleg komoly, átlépte a 15 ezret a járványban elhunytak száma
iszek: N*m sz*l * pr*gr*m *z *kt*t*sr*l. V*n *ly*n k*z*p*sk*l*,*m*ly*k...
Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja
komment: *n *zt g*nd*l*m *z *g*szr*l, h*gy *n *s sz*r*tn*k v*kc*n*t v*l*s...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?