NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Nem tudnak ki- és behajtani a hétvégén a lakók a szombathelyi Szatmár utcában

Azt mondják, hogy a csatornarekonstrukciót végző munkások feltörték a kapubejárókat, és erről nem szóltak előre.

800 millió forint uniós támogatásból összesen nyolc helyszínen zajlanak a városban csatornarekonstrukciós munkák. A munka célja, hogy a csapadékot és felszín alól előtörő vizet a csatorna valóban elvezesse, és a víz ne okozzon károkat a területen.

A nyolc helyszín: Stromfeld lakótelep, Joskar-Ola lakótelep, Nárai út, Kámon-Herény II. ütem, Olad falu, Szatmár utca, Mérleg utca, Rumi út.

Maga a rekonstrukció üdvözlendő, de korábban a Rumi útról jelentettek a lakók gondokat, most pedig a Szatmár utcáról küldött olvasónk egy levelet és fotókat.


fotó: Olvasó
fotó: Olvasó


A Rumi utcában az volt a gond

2019.07.18. 18:22

Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel

/ közélet 27 hsz. /
Több a kár, mint a haszon. Ömlenek a lakossági panaszok Szombathelyen.
, hogy a négy méteresre épített bejáró sokaknak szűk, a másik, hogy 40-50 centiméteres hídfejeket építettek a bejárók széleire, s ezek miatt rendkívül nehezen lehet kihajtani az autókkal. A lakók azt is sérelmezték, hogy semmiféle tájékoztatást nem kaptak a munkáról és a bekövetkező korlátozásokról.

Végül a lakók tiltakozása, és Tóth Kálmán, az érintett városrész képviselőjének fellépése sikeres volt, és a múlt héten a kivitelező elkezdte kijavítani a hibákat .

A Szatmár utcában viszont még nem ilyen előrehaladott a munka,a lakók péntek délután szembesültek azzal, hogy a betonhidakat feltörték, a kapubejárókat átvágták, és úgy hagyták a hétvégére. Így autóval most nem lehet ki- és behajtani a házakhoz és a garázsokhoz.

fotó: Olvasó
fotó: Olvasó

Olvasónk azt írja, hogy vannak, akik elpakolják a törmeléket a bejáróról, de sokan, főleg az idősebbek, erre egyedül nem képesek.

Azt is írja, hogy ők sem kaptak tájékoztatást a munka menetéről és a várható korlátozásokról. Erről egyébként a csütörtöki közgyűlésen

2019.09.26. 08:31

Puskás Tivadar a ciklus beszámolójával búcsúzott a közgyűléstől

/ közélet 2 hsz. /
Ipkovich György is elköszönt, 29 év után. Olvassa újra közgyűlési tudósításunkat.
is szó volt, kiderült, hogy ezeket az információkat, illetve a munkáról szóló lakossági főrumok időpontját csak a szombathely.hu oldalon közlik, ott is eléggé nehezen megtalálható helyen.

Tóth Kálmán tette fel a kérdést, hogy miért nem az olvasottabb lapokban jelentetik meg ezeket az információkat, meg is nevezte a Vas Népét, lapunkat, a Nyugat.hu-t, és az ismét megjelenő Savaria Fórumot.

Olvasónk egyébként azt is megjegyezte, hogy itt is négyméteresre építik a bejárókat, és itt is sokaknak szűk ez. De, mint írja, a lakü saját maga nem csinálhatja meg, mert megbüntetik, engedélyeztetni kell, ami nem olcsó. És csak a csatornarekonstrukciót végző kivitelező szélesítheti ki a bejárót.

(A fotók a Szatmár utcában készültek)

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TMiki: *z * "cs*k p*r*ncs*t t*lj*s*t" k*f*g*s m*g*s m*dd*g t*rj...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
kovacs_ugynok: * l*g*rb*n *s *zz*l v*d*k*zt*k * b*rt*n*r*k. *tt*l f*gg*tl*n*...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
demoktatorovm: N* k*zdj*t*k *l *k*zn* * M*v*szn*t *s! *nny*t *rd*m*l? *zt * m*...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
nemazert: *bsz*l*t m*k*dh*t. *z *d*s * t*rl*szt*sh*z m*gf*l*l* j*v*d*lm*t ...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
kovacs_ugynok: * g*nd *z, h*gy * m*gy*r *d*f*z*t*k h*v* n*tt* 5-6 m*ll**v*l &#3...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében