NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Azt hiszed nyertél egy iPhone-t? Rossz hírünk van

A UPC és a Digi nevében csalók akarják megszerezni a bankkártya adatokat.

Ismét támadnak az internetes csalók, az elmúlt napokban több szolgáltató nevével, és hivatalos logójával ellátott, hamis weboldalak jelentek meg. A csalók a UPC, a Telekom és a DIGI ügyfeleitől igyekeznek megszerezni az adataikat.

A böngészőben megjelenő oldalakon nyereményjátéknak állítják be a csalást,

nyereményként

nagy értékű telefont kínálnak. A részvételhez azonban csak a bankkártya adatait kérik. A UPC közleménye szerint soha nem kérnek nyereményjátékhoz ilyen adatokat. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy a csaló weboldalakat jelentsék.

Adatlopás a hazai szolgáltatóknál
fotó: Internet

A UPC és a DIGI közleményt is kiadott a hírrel kapcsolatban:

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a UPC és más hazai internetszolgáltatók ügyfeleinek internetes böngészőiben megjelenő félrevezető weboldalak, amelyek segítségével csalók élnek vissza a szolgáltatók nevével, arculatával, és az ügyfelek jóhiszeműségével. A fiktív nyereményjáték során a csalók értékes mobilkészülékeket ígérnek az internetszolgáltató nevében és a részvételért cserébe az ügyfelek bankkártya adatait kérik.

A UPC Magyarország határozottan leszögezi, hogy nyereményjáték céljából soha, semmilyen online felületen nem kér bankkártya adatokat ügyfeleitől. A UPC Magyarország kéri ügyfeleit, hogy amennyiben a leírtak alapján gyanús internetes felületre tévednek, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártya adataikat, és mielőbb jelezzék a visszaélést a 1221-es ügyfélszolgálati telefonszámon.

A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a hasonló visszaéléseket megakadályozza, ezért ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségnél.

DIGI

FIGYELEM Az elmúlt napokban az interneten ismét hamis, a DIGI nevé... ben szervezett nyereményjáték jelent meg, amellyel mobiltelefont lehet nyerni! Tájékoztatunk Titeket, hogy a DIGI nem indított ilyen nyereményjátékot és semmilyen kapcsolatban nem áll a játék szervezőjével. Javasoljuk, aki hasonló hirdetéssel találkozik, semmiképp se adja ki személyes és bankkártya adatait vagy utaljon pénzt az ott megadott bankszámlaszámra!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre
belabo: H*llg*tt*m, j*p*f*, *rt*lm*s v*lt, d* s*mm* *j*t n*m t*dt*m m*g ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével