NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Azt hiszed nyertél egy iPhone-t? Rossz hírünk van

A UPC és a Digi nevében csalók akarják megszerezni a bankkártya adatokat.

Ismét támadnak az internetes csalók, az elmúlt napokban több szolgáltató nevével, és hivatalos logójával ellátott, hamis weboldalak jelentek meg. A csalók a UPC, a Telekom és a DIGI ügyfeleitől igyekeznek megszerezni az adataikat.

A böngészőben megjelenő oldalakon nyereményjátéknak állítják be a csalást,

nyereményként

nagy értékű telefont kínálnak. A részvételhez azonban csak a bankkártya adatait kérik. A UPC közleménye szerint soha nem kérnek nyereményjátékhoz ilyen adatokat. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy a csaló weboldalakat jelentsék.

Adatlopás a hazai szolgáltatóknál
fotó: Internet

A UPC és a DIGI közleményt is kiadott a hírrel kapcsolatban:

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a UPC és más hazai internetszolgáltatók ügyfeleinek internetes böngészőiben megjelenő félrevezető weboldalak, amelyek segítségével csalók élnek vissza a szolgáltatók nevével, arculatával, és az ügyfelek jóhiszeműségével. A fiktív nyereményjáték során a csalók értékes mobilkészülékeket ígérnek az internetszolgáltató nevében és a részvételért cserébe az ügyfelek bankkártya adatait kérik.

A UPC Magyarország határozottan leszögezi, hogy nyereményjáték céljából soha, semmilyen online felületen nem kér bankkártya adatokat ügyfeleitől. A UPC Magyarország kéri ügyfeleit, hogy amennyiben a leírtak alapján gyanús internetes felületre tévednek, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártya adataikat, és mielőbb jelezzék a visszaélést a 1221-es ügyfélszolgálati telefonszámon.

A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a hasonló visszaéléseket megakadályozza, ezért ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségnél.

DIGI

FIGYELEM Az elmúlt napokban az interneten ismét hamis, a DIGI nevé... ben szervezett nyereményjáték jelent meg, amellyel mobiltelefont lehet nyerni! Tájékoztatunk Titeket, hogy a DIGI nem indított ilyen nyereményjátékot és semmilyen kapcsolatban nem áll a játék szervezőjével. Javasoljuk, aki hasonló hirdetéssel találkozik, semmiképp se adja ki személyes és bankkártya adatait vagy utaljon pénzt az ott megadott bankszámlaszámra!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri