NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Csalók járják Szombathelyt, és a szennyvízben akarnak turkálni

Ha valaki elhiszi, amit mondanak, több százezer forintja bánhatja.

Az egyik, Szombathelyen működő állami közintézménytől keresték lapunkat ma délután. Elmondták, hogy hivatalosnak tűnő emberek állítottak be hozzájuk, azt állítva, hogy őket azért küldték, mert közérdekből ki kell tisztítani az épülethez tartozó csatornarendszert. És ezért százezres nagyságrendű összeget akartak kérni.

Most nem volt szerencséjük

A közintézménynél nem volt szerencséjük, ráadásul itt hivatalból értenek a munkaszerződésekhez, megbízásokhoz, így nem jártak sikerrel. Sőt, miután megtudták, hogy milyen vállalkozástól jöttek, leellenőrizték az adószámot, és kiderült, azt pár hónapja felfüggesztette az adóhatóság.

Néhány csatornatisztító csalót elkaptak már a rendőrök
fotó: Forrás: police.hu

Mi azért megkerestük a Vasivíz Zrt-t, hiszen ez a cég intézi a vízvezetékkel, szennyvízcsatornákkal kapcsolatos ügyeket Szombathelyen. Mint megtudtuk, ők nem bíztak meg senkit csatornatisztítási munkákkal, nekik megvan erre a kapacitásuk.

Sokszor és sok helyen próbálkoztak már

Nem ez az első ilyen eset. 2009-ben már megjelentek a csatornatisztítók a városban, akkor az egyik családiházas városrészt vették célba, a Vasivíz akkor közleményben határolódott el tőlük

2009.06.08. 11:17

Illegálisan tisztítanak csatornát Szombathelyen

/ vélemény /
Az ismeretlenek kitisztítják a csatornát, majd készpénzben, számla nélkül kérik az elvégzett munka árát. A Vasivíz ZRt. felhívja a figyelmet, hogy munkatársaiknak vállalati igazolványuk van, az ismeretlenek nem hozzájuk tartoznak.
. Kicsit kutakodtunk hát, kiderült, az idén Pakson is megfordultak a csalók . Márciusban Monoron el is kapták néhányukat , februárban a főváros I. kerületében próbálkoztak , főleg az egyedül élő nyugdíjasoknál, két éve Győr-Moson-Sopron megyében bukkantak fel .

A felsorolást hosszan folytathatnánk, a lényeg, hogy senki se fogadja el az ajánlatukat, ne fizessen nekik, inkább jelentse be őket a rendőrségen.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

belabo: N*m cs*k * tr*j** f*l* k*lt*tt *rd*kl*d*st, *k* b*c*kl*v*z*n h*z...
Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren
miki1950 : M*gm*nd*n*d m**rt k*ll *z*rt *d**t*zn*d? N*m *rb*n *rt*! *v*nt*...
Hóvirágszedés miatt emelt vádat a szombathelyi ügyészség
belabo: B*cs, k*v*t*l p*rsz* * tr**n*n* l*t*sz*s *z*. ...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
belabo: *z * v*r*s n*m *rd*ml* m*g, h*gy b*rm* *tt - *m*t n*m k*r*cs*ny*...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
miki1950 : B*z*ny*t*k *rr*, h*gy sz*r*nt*d * k*mm*nt *z*n*s * n*ck -k*l. ...
Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren