NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Csalódott a nőben, ezért felgyújtotta a buszmegállót a szerelmes zalai férfi

A leánykérés kellemetlen emléke valószínűleg még később is kísértette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közveszély okozásának bűntette miatt emelt vádat az a 25 éves férfi ellen, aki annyira csalódott szerelmében, hogy felgyújtott a buszmegállót.

Az összefüggésre van is magyarázat.

A férfi még 2016-ban, a Becsvölgye, Fő utcai autóbuszváróban kérte meg barátnője kezét, ám csalódnia kellett, mert a nő, akivel frigyre akart lépni, nem sokkal később elhagyta.

Becsvölgye, Fő utca - Itt történt a lánykérés
fotó: Zala megyei ügyészség

Csalódását az időmúlás sem orvosolta, a rossz emlékű lánykérés harmadik évfordulóján 2019. április 29-én délután megjelent az autóbuszvárónál, és körülbelül másfél liternyi benzint öntött a buszváró kövezetére, vékony sávban szétlocsolva egészen az építmény előtti részig, majd gyufával meggyújtotta.

A fellángoló tűz láttán a helyszínt sietősen elhagyta és haza sietett. A tűz bejutott a buszváróba és megkárosította az ott lévő fapadot és az építmény keleti oldalfalát.

A tűz szétterjedését egy éppen arra járó férfi akadályozta meg, beavatkozása nélkül az építményben lévő fapad, a buszváró hátsó deszka oldalfala, faszerkezete, majd a bitumenes zsindelyfedés is meggyullad.

A vádirat szerint a tűt a buszváró mögötti ingatlan deszkakerítésére is kiterjedt volna, és elérve a kerítés belső oldalánál kiépített gázmérő berendezést, telefonelosztó berendezést, majd a ház előtti 3 tuja fát is, könnyen lángra kaphatott volna a deszka borítású csüngőereszes lakóépület tetőszerkezete.

A szándékos tűzokozás miatt a lakóépületben tartózkodó személyek és a nagy értékű vagyontárgyak is közvetlen veszélybe kerültek, így lett a vád közveszély okozás.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kayes: *z * g*ccsp*r*d* t*nyl*g t*tsz*k v*l*k*n*k?...
Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja
kovacsg: Gr*t*l*l*k, sz*p m*nk*, sz*p k*rt :) ...
Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja
namsub: * st*d**n*s j*mb*r** m**tt T* *s sz*pk*dsz m*jd, * sz*g*r*t*s*k,...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
okidoki: *n n*m l*tt*m t*ll*s k*l*p*s, l*v*scs*nd*r*k*t, h*gy k*rdl*pp*l ...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
namsub: J*g*s k*rd*s*k, d* r**l*st*k*nt g*nd*lk*dv* h* n*p* *gysz*r *sz*...
Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat