NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Kontár kőműves, gyűrűt lopó nő és volt párját zaklató férfi

Vádemelések Vas megyében. Mind a három igazi mai magyar történet.

Mekk Mestert idéző magabiztossággal vágott bele az istálló megjavításába a magát mesternek hirdető kontár, de 840 ezer forintért csak maszatolást végzett. Egy másik esetben egy edzőteremben lopáson kapott nő húzta elő a végső adut: ordított, ütött, lökött és a lopott gyűrűt a csatornába dobta, de az edzőterem látogatói nem rettentek meg a sikítozástól sem.

Kontár munkát végzett az ál-mester

A Sárvári Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a Somogy megyei férfival szemben, aki a vád szerint magát a világhálón mester kőművesnek hirdette annak ellenére, hogy ilyen végzettséggel nem rendelkezett és egy Vas megyei községben végzett kontár munkával a sértettnek 840 ezer forint kárt okozott.

A vádirat szerint a sértett elhatározta, hogy megjavíttatja a lakóházához tartozó istálló falát és aljzatát. A vádlottat a hirdetése alapján választotta ki és megegyezett vele a javítási munkákban. A vádlott és hozzátartozói 2019 szeptemberében két napot dolgoztak az istálló javításán, melyért a vádlottnak a sértett 840 ezer forintot fizetett ki.

"A vádlott és segédjei által elvégzett munkák azonban az istálló állapotában érdemi javulást nem eredményeztek" - áll a vádiratban.

Illusztráció
fotó: Pixabay.com

A vádlott a sértettet tévedésbe ejtette, amikor szakképesítés hiányában magát mester kőművesként hirdette és a kontár munkáért annak értékét meghaladó munkadíjat fizettetett.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni

Gyűrűt lopott, majd ordított és ütött a rajtakapott tolvaj

A Sárvári Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás és garázdaság miatt emelt vádat egy budapesti nővel szemben, aki a vád szerint az egyik sárvári edzőteremből lopta el a sértett 225 ezer forint értékű fehérarany gyűrűjét, majd az őt a helyszínen visszatartó személyeket meglökte, illetve megütötte.

A vád szerint a vádlott 2019 februárjában ellopta a sértett aranygyűrűjét, amit a sértett az egyik sárvári edzőterem öltözőjében felakasztott kabátja zsebébe tett. Miután a sértett észlelte a lopást és keresni kezdte a gyűrűt a vádlott sietősen távozni akart az edzőteremből. A vádlottat azonban az edzőteremben tartózkodó tanúk az udvaron a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A vádlott az ellopott gyűrűt a csatornába dobta és az őt visszatartó személyekkel kiabált, őket szidalmazta azért, hogy a helyszínről távozhasson, valamint a rendőrség kiérkezéséig többször meglökte és megütötte a távozását megakadályozó személyeket.

A sértett gyűrűjét a csatornában megtalálták.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Volt feleségét és annak  párját zaklatta

A Szombathelyi Járási Ügyészség zaklatás miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2019 nyarától egy éven keresztül önkényesen beavatkozott felesége és annak új párja magánéletébe.

A feleségét, miután elköltözött a vádlottól, sms és messenger üzenetekben szidalmazta, hétvégén rendszeresen megjelent felesége és párja szombathelyi lakóhelyén, ahol a postaládát leszerelte, a sértettek bejárati ajtaját alkohollal leöntötte, az általuk használt autóra lemosható hibjavítóval mocskolódó feliratokat írt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A képek illusztrációk.

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra