NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Csalók hivatkoznak a szombathelyi romákra

A HÁROFIT egyesület nevében kérnek pénzt az ismeretlenek, cserébe előnyöket ígérnek, és azt, hogy a pénzből a hátrányos helyzetűeket támogatják.

A szombathelyi HÁROFIT (Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató) Egyesület elnöke, Forgács Károlyné hívta fel figyelmünket egy csalássorozatra, ami tegnap kezdődött a városban: eszerint egy ismeretlen férfi magát a szervezet munkatársának adva ki belépési nyilatkozatot íratott alá egy család több tagjával, a nyilatkozatban kérte a személyes adataikat is. Fejenként is 1500 forintot kért, azt ígérve, hogy ebből a pénzből a hátrányos helyzetű családokat támogatják, a HÁROFIT akcióin keresztül.

Ingyenes buszbérletet ígért

További 10 ezer forintért előnyöket ígért. Azt mondta, hogy az egyesület jogosult arra, hogy ingyenes buszbérleteket adjon ki, a pénz az „illetékek” fedezetéül kell. Azt ígérte, hogy a 10 ezer ellenében elintézi az ingyenes bérletet, plusz közbenjár a polgármesteri hivatalban is, hogy az adományozó albérleti hozzájárulást kapjon a várostól.

Tegnap négyen fizették ki a kért 1500 forintot, egy férfi pedig a 10 ezret. Utóbbinak később gyanús lett a dolog, és megkereste Forgács Károlynét, a HÁROFIT elnökét, akinek elmesélte a történetet, majd közölte, hogy az ügyet bejelenti a rendőrségen.

Az egyesület nem házal

Forgács Károlyné lapunknak azt mondta, nincs olyan munkatársuk, akit belépési nyilatkozatok és adományok gyűjtésével bíztak meg. Az egyesület nem házal, aki be akar lépni, vagy adakozni szeretne, a roma kisebbségi önkormányzat Óperint utcai irodájában teheti meg ezt. Hozzátette, az egyesületnek nincs joga ingyenes buszbérleteket kiadni, nincsenek is kapcsolatban a Volánnal. És az albérleti hozzájárulások odaítélésére sincs ráhatásuk.

Az elnök felhívta a figyelmet, hogy ha akit hasonló kéréssel és ajánlatokkal keresnek fel, forduljon a rendőrséghez.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: V*j*n m*ly*k m*gsz*nt*t*tt, v*gy *rv*sh**ny m**tt n*m 100%-*n m*...
20 darab új Volkswagen mentőautó érkezett az OMSZ-hez
StarMan: N*k*nk n*m d*kt*l Br*ssz*l! T*ss*k, * k*rm*ny *r*dm*ny*s! * r*h*...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
StarMan: H*jr*v*d*t*, n*m h*jm*r*szt*. K*sztr*ln* * b*t*g p*r*szt*t, *szt...
Rátámadtak egy futó lányra Sopronban
miki1950 : +1! ...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
StarMan: N*gy*d*k h*ll*m l*sz, h* l*sz, h* n*m. H* *s* l*sz, n*m l*sz. H*...
Úgy tűnik, megállt az emelkedés: 26 új fertőzött, egy halott