NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Csalók hivatkoznak a szombathelyi romákra

A HÁROFIT egyesület nevében kérnek pénzt az ismeretlenek, cserébe előnyöket ígérnek, és azt, hogy a pénzből a hátrányos helyzetűeket támogatják.

A szombathelyi HÁROFIT (Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató) Egyesület elnöke, Forgács Károlyné hívta fel figyelmünket egy csalássorozatra, ami tegnap kezdődött a városban: eszerint egy ismeretlen férfi magát a szervezet munkatársának adva ki belépési nyilatkozatot íratott alá egy család több tagjával, a nyilatkozatban kérte a személyes adataikat is. Fejenként is 1500 forintot kért, azt ígérve, hogy ebből a pénzből a hátrányos helyzetű családokat támogatják, a HÁROFIT akcióin keresztül.

Ingyenes buszbérletet ígért

További 10 ezer forintért előnyöket ígért. Azt mondta, hogy az egyesület jogosult arra, hogy ingyenes buszbérleteket adjon ki, a pénz az „illetékek” fedezetéül kell. Azt ígérte, hogy a 10 ezer ellenében elintézi az ingyenes bérletet, plusz közbenjár a polgármesteri hivatalban is, hogy az adományozó albérleti hozzájárulást kapjon a várostól.

Tegnap négyen fizették ki a kért 1500 forintot, egy férfi pedig a 10 ezret. Utóbbinak később gyanús lett a dolog, és megkereste Forgács Károlynét, a HÁROFIT elnökét, akinek elmesélte a történetet, majd közölte, hogy az ügyet bejelenti a rendőrségen.

Az egyesület nem házal

Forgács Károlyné lapunknak azt mondta, nincs olyan munkatársuk, akit belépési nyilatkozatok és adományok gyűjtésével bíztak meg. Az egyesület nem házal, aki be akar lépni, vagy adakozni szeretne, a roma kisebbségi önkormányzat Óperint utcai irodájában teheti meg ezt. Hozzátette, az egyesületnek nincs joga ingyenes buszbérleteket kiadni, nincsenek is kapcsolatban a Volánnal. És az albérleti hozzájárulások odaítélésére sincs ráhatásuk.

Az elnök felhívta a figyelmet, hogy ha akit hasonló kéréssel és ajánlatokkal keresnek fel, forduljon a rendőrséghez.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: m*g l*l* p*nz*s s*m l*nn* *l*g h*gy m*nd*nk*t m*nd*g t*szt*lg*ss...
Ezer alatt az új fertőzöttek száma
miki1950 : N*ncs m*s*, *rb*n t*v*bb h*ly*l. M*nt * L*b*r*l*s *nt*rn*c**n*l...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
elbandi: cs*m* t*n*lm*ny v*n, j*p*r*t *l *s l*h*t *lv*sn* * n*t*n, *h*l k...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
dredd bíró: B* *m ! M*g*nt n*tt * F*d*sz t*m*g*t*tts*g* 6 % -*t. * b*l*ld*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
west: * f*d*sz*s l*b*r*l*s *z *ly*n m*nt * h*s*m*d* v*g*t*r**n*s. V*l*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna