NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Gyermek-centrikus fürdőrészleg, új alternatívák Sárváron

Szép és modern fürdőközpontot láthattunk már máshol is, a Sárvári Gyógyfürdő most átadott fürdőközpontja azonban olyan értékekkel is bír, amit nem látunk, de egyre fontosabb a XXI. században. Mi az? Kiderül videónkból!

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő az elmúlt években folyamatosan szállította a fejlesztésekről, vagy azok átadásáról szóló híreket. Most egy hárommilliárd forintból létrehozott családi fürdőközpont miatt jártunk a fürdőben. A protokoll-rendezvényen elhangzottakat most mellőznénk, talán a fürdőlátogatók sem kifejezetten erre kíváncsiak. A talán kicsit hosszúra nyúlt politikusi beszédek után Vancsura Miklós fürdőigazgatóval beszélgettünk az új létesítmény értékeiről. Érdemes meghallgatni, milyen értékeket rejt a gyógyfürdő, amit nem látunk ugyan, de a bőrünkön érezhetjük.

Videó a családi fürdőszárnyról és interjú Vancsura Miklós igazgatóval

Az igazgató elmondta, hogy Sárvár (azaz a fürdő) mostantól teljes biztonságban van, akármilyen is az idő, a szabadtéri, vagy a fedett részeken mindenki megtalálhatja a számítását. A 4700 négyzetméteres új épületben minden a gyermekek és szüleik kikapcsolódását szolgálja. A fürdőnek három meleg és két hideg vizes kútja van és minden medence független a másiktól.

Képek az avatásról
fotó: Unger Tamás

Meglepő, de a fürdőnek nincs kazánháza, 2 megawattnyi hőenergiát hőcserélőkön keresztül szolgáltatnak. Példamutató hozzáállás ez, amikor egyre inkább előtérbe kerül a környezetvédelem. Az ultraszűrős technológiáról korábban már írtunk, ezt nem csak a vendégek érzik meg a szinte teljesen vegyszermentes vízben, de a karbantartó személyzetre is kevesebb munka hárul, kevesebb a korrózió. Minden szennyvizet tisztítanak. Környezettudatos építkezés zajlott a medencetér alatt is, ami mindenképpen példamutató lehet.

Sárvár fürdőavató
fotó: Unger Tamás

Az igazgató beszélt arról is, hogy a családok és a gyógyulásra várók egymás zavarása nélkül tudják igénybe venni a fürdőt az új családi fürdőközpont átadása után. A harmadik kút vizének gyógyvízzé nyilvánítása folyamatban van. Rákérdeztünk, hogy a megnyitóban említett évi plusz százezer vendégre honnan számít a fürdő, amikor a környéken is több gyógyfürdő üzemel? Az igazgató szerint elsősorban magyar vendégekre gondoltak, hiszen a családi fürdő az egész Dunántúlon egyedülálló. (Külön kedvencünk a jacuzzi, amiből a szülők rálátnak a gyerekmedencére.) A nyári időszakban a rossz idő miatt általában megcsappan a fürdők látogatottsága, Sárvár azonban fedetten is élményeket kínál.

Sárvár fürdőavató
fotó: Unger Tamás

A családok szárazon és vízen is jól szórakozhatnak, hiszen a medencéken és az épületet elhagyó, majd visszatérő csúszdákon kívül mászófalak (kicsiknek és nagyoknak), ping-pong, asztalifoci, trambulin, melegedő és még sok más várja a vendégeket.

Családi fürdőközpont avatása a Sárvári Gyógyfürdőben
fotó: Tánczos Mihály

Rákérdeztünk arra is, miben tud jobb, több lenni Sárvár a szomszédos Ausztria fürdőinél? Az igazgató nem gondolkodott sokat, egyszerre sorolta az előnyöket. Vancsura Miklós szerint a kiváló hatású gyógyvíz és terápia mellett a víztechnológia is sokkal jobb, emellett az itt tapasztalt vendégszeretet sem elhanyagolható. Végül, de nem utolsósorban a sárvári fürdő árelőnyben van az osztrák fürdőkhöz képest. A jegy megvásárlása "all inclusive" belépést biztosít, azaz az élményelemek (pl. csúszdák) használatáért külön nem kell fizetni.

Udvarhölgyek a habokban
fotó: Tánczos Mihály

A megnyitón a Miss Hungary verseny két udvarhölgye, Venczlik Yvette és Botos Zsófia serénykedett (az utóbbi egyébként Miss Alpok-Adria címmel is büszkélkedhet) és ők tartották az átvágandó szalagot is. Mi kevésbé protokoláris bemutatóra kértük őket, miután megkérdeztük, van-e fürdőruhájuk. A lányok örömmel igent mondtak, mi pedig örömmel megosztjuk a képeket, ha már azt nem sikerült elérnünk, hogy politikus is csobbanjon, vagy csúszdázzon. (Ezt egyébként régóta nem értjük, miért ragaszkodnak annyira az öltöny-nyakkendőhöz a vezető pozícióban lévő emberek és miért nem próbálják ki az általuk hangzatos szavakkal felavatott létesítményeket?)

Csobogó, tavacska, aranyhalak - a gyerekek imádni fogják
fotó: Tánczos Mihály

A családi fürdőközpont egyébként önállóan is megállná a helyét egy olyan településen, ahol eddig nem volt fürdő. Azonban így, hogy egy eddig is fejlett fürdőhöz tartozik óriási lökést adhat a sárvári létesítménynek. Képgalériáink és videónk sok látni-, kipróbálnivalót bemutat, de igazából a személyes tapasztalatok alapján lehet majd megítélni a családi fürdőközpontot, ahova természetesen nem csak családok térhetnek be, ezért nem kell külön jegyet vásárolni.

A fürdő közleménye

A Sárvár Gyógyfürdő Kft. közel 900 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Kiemelt, nemzetközi jelentőségű gyógyfürdők fejlesztése” című pályázati kiírásán. A közel 3 milliárd forint összköltségvetésű beruházásból új fürdőépület és szabadtéri létesítmények épültek.

A beruházás megvalósulásával egy olyan valódi családközpontú fürdőkomplexum jött létre, mely elsősorban a gyermekes családok, fiatalok számára biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. A meglévő fürdőépület nyugodt légköre továbbra is a feltöltődést, rekreációt, gyógyulást biztosítja, míg az új fürdőszárny a gyermekes családok izgalmas birodalma lesz. A beruházás keretein belül tovább bővült a szabadtéri létesítmények kínálata, valamint a jelenlegi szolgáltatások színvonala. A fejlesztés eredményeként a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő valódi családi fürdővé vált, ahol a csecsemőktől a nagyszülőkig minden korosztály megtalálja a tökéletes pihenést, kikapcsolódást, szórakozást, gyógyulást.

Az új fürdőben családi és gyermekvilágot, mászó falat, csúszdát, mozit, új fitness részleget, többfunkciós rekreációs medencét alakítottak ki.

A nagy strandmedence egy részében újabb gyermekzónát és úszósávokat hoztak létre. Az óriáscsúszda három új elemmel egészült ki, játszóterek, strand-sportpályák létesültek. Az egykori szabadtéri gyógymedencét ismét beüzemelték. Új kutakat is fúrtak, valamint a parkolók területét és a zöldfelületet is bővítették.

Az uniós fejlesztés hihetetlen gyors ütemben valósult meg, hiszen a 2009. novemberi támogatási döntés után egy évvel (2010. december 15.) már át is adták a fürdőkomplexumot.

Kapcsolódó

2010.07.07. 07:29

Vasi fürdőkörkép sok-sok fotóval - Hat fürdőben jártunk

/ életmód 5 hsz. /
Galériáinkban az apró, kisvárosi fürdőtől a mega-létesítményig lehet válogatni: Bük-fürdő, Celldömölk, Körmend, Sárvár, Szentgotthárd és Vasvár.

2009.12.11. 11:42

Megkezdődhet a sárvári fürdő fejlesztése

/ hírek /

2008.12.05. 11:26

Éjjeli élményfürdőzés Sárváron – vegyszermentes gyógyvízben

/ életmód gal. 1 hsz. 2 kapcs. /
Nem zár be ma este a Sárvári Gyógyfürdő, így hajnali két óráig élvezhetik a vizet és a színes programokat a vendégek. A fürdő gépházában is jártunk, ahol a világon elsőként ultraszűrővel tisztítják a gyógyvizet.

2008.07.21. 11:09

Víziszonyos Dundika és Bódi Sylvi a Sárvári Gyógyfürdőben

/ könnyű gal. 1 kapcs. /
Híres vendégek lovagolták meg a sárvári fürdő frissen átadott hullámmedencéjét. A legtöbben Dundikára és Bódi Sylvire voltak kíváncsiak és nem csak urak tolongtak a medence partján.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: *h*gy *z *MSZ *rj*: "Ny*r**s*n m*l*g *d*". N*m ny*r. *tt...
A hét elején nyár lesz
StarMan: *h*, m*g*nt * sz*p k*m*st*t*szt*k*. *gy v*n * m*gy*r*k h*rm*d*n*...
A magyarok harmadának csak egyhavi megtakarítása van
StarMan: M*nth* * N*psz*v* *gy*d*l l*nn* *zz*l. *tt h*nysz*r *lv*sh*tt*l ...
Mindent vissza: mégsem lehet időpontot foglalni Pfizerre
StarMan: H* l*nn* *g*zs*gsz*lg*lt*t*s (n*m cs*k j*gsz*lg*lt*t*s, *m* n*h*...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult
StarMan: *zt m*ndh*t*d, h*gy *lm*, d* *zt n*m, h*gy r*th*dt, m*g h* l*t*d...
Agyondobtak kővel egy anyakacsát Szombathelyen, egy fióka is elpusztult