NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

A Controll SE kick-boxosai és kung fusai is prímán helytálltak a horvátországi bajnokságon

39 nemzet, 2206 nevezést adott le a február 7. és 9. között megrendezett idei Karlovac Open Európa Kupára, amely a Controll SE sportolóinak az év első versenye volt.

Az egyesület mindkét szakosztálya (kung fu, kick-boksz) részt vett a rangos versenyen, bár a kick-boksz szakosztály versenyzői betegségek és egyéb okok miatt csökkentett létszámmal indultak.

A tavalyi felnőtt VB-ezüstérmes Szmolek Emánuel egy súlycsoporttal feljebb, -84 kg-ban mérettette meg magát. Light-contact szabályrendszerben a 4 közé jutásért kikapott, nem sikerült időben ráhangolódnia a versenyre, viszont kick-lightban már maximálisan összpontosítva tudott felállni a tatamira, a 4 közé jutásért a válogatott osztrák versenyzőt, a döntőbe jutásért a makedónok válogatottját, a döntőben pedig a bulgárok favorit versenyzőjét utasította maga mögé, így megérdemelten vehette át az aranyat.

Nagy Dávid 57 kg junior kategóriában, ezen belül pedig a lightban a nyolcaddöntőig jutott, de kick-lightban aztán sikerült szépítenie egy bronzzal. Élete első felnőtt versenyén mindkét kategóriában bronzéremmel lett gazdagabb.

Pataki Barnabás, a tavalyi kadett 2-es válogatott 2 súlycsoporttal feljebb, -52 kg-ban indult. A súlycsoportváltás fizikálisan megnehezítette a dolgát, így ezúttal érem nélkül, a nyolcaddöntőben zárt mindkét kategóriában.

Dancsó Zoltán, a kick-box szakosztály vezetője és edzője az év eleji formát tekintve mindhárom versenyző teljesítményével elégedett volt.

fotó: Controll SE

Koszogovits Mihály edző vezetésével a kung fu szakosztály versenyzői is sikeresen szerepeltek az Európa Kupán. A kung fu szakosztály vezetője és edzője jó évkezdésnek ítélte meg a szakosztály versenyzőinek teljesítményét.

79 kg light-contactban Pintér Bálint és Szabó Márk is a négy közé jutásért küzdött, végül pedig búcsúzott a versenytől. Az előbbi egy angol, az utóbbi pedig egy bolgár versenyzőtől kapott ki. 79 kg kick-lightban Szabó Márk bronzérmes lett, egy osztrák versenyző állította meg a döntőbe jutásban. Ugyanez az osztrák a másik ágon döntőbe jutó Pintér Bálintot győzte le, így ő ezüstöt, míg Szabó Márk bronzot szerzett.

Huszár Dominik 84 kg light-contactban a 4 közé jutásért osztrák, a döntőbe jutásért pedig litván versenyzőt vert. A döntőben viszont alulmaradt bolgár ellenfelével szemben, így ezüstérmes lett, kick-lightban pedig bronzot szerzett.

fotó: Controll SE

Eredmények:

Kick-boksz szakosztály:

 • Szmolek Emánuel: felnőtt 84 kg kick-light 1. hely
 • Nagy Dávid: felnőtt 57 kg light-contact 3., kick-light 3., junior 57 kg kick-light 3. hely
 • Pataki Barnabás: kadett 2 52 kg light-contact nyolcaddöntő, kick-light nyolcaddöntő
 • Kung fu szakosztály:

 • Pintér Bálint: felnőtt 79 kg kick-light 2. hely
 • Szabó Márk: felnőtt 79 kg kick-light 3. hely
 • Huszár Dominik: felnőtt 84 kg light-contact 2. hely, kick-light 3. hely
 • fotó: Controll SE

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  Paulus_Maior: V*rb*ssz*? *gy fr*szt! "*lt*rn*t*v k*lt*r*l*s pr*gr*m...&#...
  19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
  Paulus_Maior: "H*l zs*rn*ks*g v*n, *tt zs*rn*ks*g v*n ... s *gy r*d *s ...
  A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
  Szentkirályi: *gy ,*nk*bb n* cs*n*lj*n s*mm*t....
  Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
  TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
  19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
  okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
  19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak