NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Bezárt a Savaria mozi kávézója, hogy hamarosan új külsővel, más néven szülessen újjá

Az új bérlő a járvány miatti óvintézkedésektől teszi függővé a nyitást.

Az eredeti tervek szerint június 13-án nyitottunk volna, de ez a járvány miatti óvintézkedésektől függ - mondta lapunknak a Savaria mozi kávézójának új bérlőjének, az Eurosolving Kft.-nek a vezetője, Farkas Mihály.

Farkast egyébként a tűzijátékairól híres Kopula 96 Kft. ügyvezetőjeként ismerik a városban, a kávézó bérleti jogát pályázaton nyerte el, erről később. Mint mondta, a kávézót teljesen átalakítják, az új nevéhez - Broadway Club Cafe - illeszkedő stílusban. Szeretnék, ha elbújós, beszélgetős hely lenne, bővítik az ital- és ételkínálatot is.

Koncert alatt ilyen volt a mozi régi kávézója
fotó: Kovács Dávid

Természetesen megmarad a mozilátogatókat kiszolgáló rész, az aulába ő is koncerteket és az eddigieknél több kulturális eseményt képzel el. Farkas tervei szerint a koncertek tematikusak lesznek, megmarad az alternatív vonal, de tematikus hétvégéket képzel el. Lesznek rockosabb esték, és nyitnak a könnyedebb, szórakoztatóbb műfaj felé is. És ebben teret akarnak adni a helyi és feltörekvő együtteseknek is - mondta.

De szeretnék kulturális, művelődési központtá fejleszteni a helyet, kisebb kamarakoncertekkel, előadó- és felolvasó estekkel, helytörténeti és a helyi művészeti életet bemutató kiállításokkal. Farkas Mihály azt mondta, szeretné, ha a kávézó bekerülne a városi eseménynaptárba, igazodva a nagy rendezvényekhez.

Két pályázat kellett a bérleti jog odaítéléséhez

A kávézóra tavaly ősszel írták ki először

2019.06.18. 08:18

Az új közgyűlés dönt majd a mozi büféjéről, kisegítik a Haladást, megtiltották a város nevének használatát

/ közélet gal. /
Olvassa újra szombathelyi közgyűlési tudósításunkat.
a pályázatot, mivel a korábbi bérlő, a Cafe 5 Kft. szerződése tavaly decemberben lejárt. A pályázatot azonban érvénytelennek nyilvánították. Ugyanis a három legjobb ajánlat közül kettő formai okokból érvénytelen volt.

A legtöbbet, havi nettó 810 000 forintot Panda István ígért a kávézóért, a második hely az Eurosolving Kft.-é volt, havi nettó 708 710 forinttal. A korábbi bérlő, a Cafe 5 Kft. havi nettó 524 000 forintot ajánlott.

A városi közgyűlés, hivatkozva a város gazdasági érekeire, tavaly novemberben

2019.12.02. 11:54

Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak

/ közélet gal. 19 hsz. /
Olvassa újra tudósításunkat a novemberi szombathelyi közgyűlésről.
úgy döntött, hogy érvénytelenítik a pályázatot és újat írnak ki. A magas árat kínálók anyagában ugyanis csak formai és nem tartalmi hiányosságok voltak, így várható volt, hogy ezeket az újabb pályázati körben kijavítják vagy pótolják. Az akkori bérlő szerződését pedig 2020. április 30-ig meghosszabbították.

Ocho Macho a mozi aulájában 2018 december végén
fotó: Kovács Dávid

A megismételt pályázaton ugyanaz a három pályázó tett - akkor már érvényes - ajánlatot. A közben eltelt három hónap alatt jelentősen emelkedtek az árajánlatok, a legmagasabb ajánlat, nettó 1 millió 100 ezer forint, az Eurosolving Kft.-é volt.

A második helyre a korábbi bérlő, a Cafe 5 Kft. nettó 890 ezre ajánlata futott be, Panda István most 866 ezer 800 forintot ajánlott.

A szombathelyi közgyűlés a februári ülésen

2020.02.27. 08:31

Van költségvetés, Török Tibor a Médiaközpont ideiglenes igazgatója, új bérlő a mozikávézóban

/ közélet gal. 22 hsz. /
Olvassa újra tudósításunkat a februári szombathelyi közgyűlésről.
az Eurosolving Kft.-t hirdette ki nyertesnek.

Dinamikus együttműködés az Agorával

A Savaria mozit az Agora Kulturális Központ üzemelteti. A Központ nemrég kinevezett igazgatója, Horváth Zoltán április 16-i podcastünkben

2020.04.16. 19:49

Podcast – Felásták az Agora Savaria háza táját, és még az igazgató is új

/ podcast 6 hsz. /
Január végén az igazgatói székbe Horváth Zoltán ült, akivel a kinevezéséről, az intézmény változásáról, a Kultúrfutárról és a közalkalmazottakról szóló törvényjavaslatról beszélgettünk.
azt mondta, ha nem lenne járvány, akkor is lett volna néhány hét szünet a kávézó nyitva tartásába. Az új bérlővel megállapodtak a dinamikusabb együttműködésben, elképzelhetőek a közös kulturális programok is.

Horváth szerint az is lehet, hogy a kávézóban jobban működik például egy irodalmi est, mint az Agora nagyobb helyszínein.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Sz*xcs*t*??? N* n*v*tt*ss, m*rt cs*rr*p*s * sz*m!...
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
azazel: M*nd*n sz*v*v*l *gy*t*rt*k. K*nc*pc**tl*n k*k*ny*l*s *s p*nzl*ny...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Jómagam: J*l *rt* *z *js*g*r*. K*t*j*ll*l k*ll *rn*. *z *l*df*l* * h*lyt*...
Az év legnagyobb beruházása? Megszűnik az áramingadozás Kámonban, Herényben és Olad-faluban
demoktatorovm: M*gr**dt*l? *n n*m! ...
Jó tanács: ma ne hagyja otthon az esernyőjét
demoktatorovm: D*l*t*n!...
Jó tanács: ma ne hagyja otthon az esernyőjét