NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Elveszítette állását a buszsofőr, aki pofonvágott egy fiatal, vitázó utast

Közel 30 évet dolgozott a Volánnál és annak jogutódjánál, most munkát keres.

Megtámadt egy utast egy buszsofőr - írtuk a múlt héten

2019.02.06. 08:32

Frissítve! Egy buszsofőr támadt rá egy fiatal utasra Szombathelyen - vagy mégsem egészen

/ sokkoló 21 hsz. /
Állítólag szitkozódott, majd ököllel ütötte a fiú arcát. Egyesek szerint azonban nem egészen így történt az eset.
. A cikk előzménye az volt, hogy szerkesztőségünkben megjelent egy húsz éves fiú és az édesanyja, akik elmondták, hogy pénteken a meggyeskovácsi buszon a sofőr agresszívan kérte el a bérletét, majd ököllel arcon vágta.

A történtek után a fiú és édesanyja látleletet vetetett fel, majd feljelentést tettek a rendőrségen. Kérdésünkre a rendőrség megerősítette, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Illusztráció
fotó: Pintér Patrícia

Cikkünk megjelenése után aztán többen is megkerestek minket, köztük olyanok is, akik a buszon utaztak. Ők azt mesélték, hogy a fiú többszöri felszólításra sem mutatta meg a bérletét, és csúnyán beszélt a sofőrrel. Ezután ragadta meg a sáljánál fogva a buszsofőr a fiatalembert, meg is rángatta, majd arcon ütötte.

Laptársunk, a 112press.hu megkereste a buszsofőrt , és kiderült, hogy a sofőr már nem dolgozik a busztársaságnál. Idézzük:

A jelenleg már ÉNYKK név alatt futó szervezet az ominózus pofon után, még bármilyen vizsgálat befejezése előtt felajánlotta a buszsofőrnek, hogy közös megegyezéssel váljanak el egymástól. A másik megoldás a fegyelmivel való elbocsátás lett volna. Tibor aláírta a papírt. Eddig sem az ÉNYKK, sem a rendőrség nem kérdezte meg tőle, mi történt valójában. Leadott egy nyilatkozatot a történtekről a volt cégének, de reakció erre sem érkezett.

A sofőr közel 30 éve dolgozott megszakítás és baleset nélkül a Volánnál, majd annak jogutódjánál, az ÉNYKK-nál. A buszsofőr a lapnak elmesélte, hogyan is történt az ominózus eset, a történet megegyezik a szemtanók által elmondottakkal. Részletek a 112press.hu cikkében .

Az 50 éves férfi most állást keres. Feltöltötte és több helyre elküldte az önéletrajzát, bejelentkezett álláskeresőként a munkaügyi hivatalba és keresi a lehetőségeket. Német nyelvtudás nélkül a szomszédos Ausztria nem jöhet szóba, az ottani cégek megkövetelik a tárgyalóképes nyelvtudást. Azt is elmondta, hogy egyre agresszívabbak az utasok, főleg a fiatalabb korosztály, egyre nehezebb a munka, és nincs meg a régebben tapasztalt megbecsülés, sem erkölcsileg, sem anyagilag.

Hozzászólások (30)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét