NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Buszjegyet? Csúcsidőn kívül? A trafikban!

Miért csak a trafikban vásárolható vonaljegy a vasútállomásnál, tette fel a kérdést egyik olvasónk. Utánajártunk a problémájának.

Olvasónk néhány napja azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy korábban a vasútállomásnál lévő Volán pénztárban nem tudott vonaljegyet váltani az egyik helyijáratos buszra. Az információnál igyekezett segítséget kérni, ahol azt mondták neki, hogy a pár lépéssel arrébb található trafikban tud csak jegyet vásárolni. Ott azonban öten is álltak olvasónk előtt a sorban, így mire megvásárolhatta volna a jegyet, már lekéste a buszt. Kérésére utánajártunk, hogy a vasútállomásnál pontosan hol és mikor lehet vonaljegyet, vagy éppen bérletet vásárolni.

Megéri a bizományosokkal szerződni

A kérdéssel Derdák Miklóshoz, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág-igazgatójához fordultunk. Tőle azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Volán Szombathelyen körülbelül 50 bizományosi partnerrel áll szerződésben, közülük az egyik az Éhen Gyula téri autóbusz-állomásnál lévő trafik tulajdonosa. Itt csúcsidőben és csúcsidőn kívül (tehát a nyitva tartás ideje alatt egész hónapban) vásárolható bérlet, illetve vonaljegy, míg a Volán elővételi pénztárában csak minden hónap 28-ától a következő hónap 10-ig (vagyis csúcsidőben).

Mint megtudtuk: a bizományosi partnerekkel a Volán a költséghatékonyság megvalósítása érdekében szerződik, hiszen a cégnek így csúcsidőn kívül nem kell még egy plusz munkatársat a pénztárhoz ültetnie. Aki pedig a trafik zárása után, vagy a késő esti órákban szeretne jegyet venni, a forgalmi szolgálatnál megteheti.

Derdák Miklós kérdésünkre válaszolva elmondta: olvasónkéhoz hasonló panaszt korábban még nem kaptak, de amennyiben hasonló eset a jövőben többször is előfordulna, akkor természetesen megvizsgálnák a problémát. Hozzátette: a fent már említett majdnem 50 partnerből álló bizományosi hálózat egyébként a város egész területét lefedi, vagyis a lakótelepek környékén ugyanúgy lehet egyes trafikokban jegyet és bérletet váltani, mint a belvárosban.

Végezetül, ha már Volán és tömegközlekedés. A múlt csütörtöki közgyűlés által elfogadott áremeléseket korábbi írásunkban már részleteztük, ehhez katt ide

2011.11.25. 17:34

Drágább lesz az élet Szombathelyen

/ közélet 6 hsz. 1 kapcs. /
Szinte minden közüzemi díjemelést elfogadott a városi közgyűlés: parkolási díj, buszjegy és bérlet, vízdíj. Ezekért többet kell fizetnünk.
.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

whappappaa: M*nd*nh*v* j*gg*ng r*h*b* k*ll m*nn* *nny* * m*g*ld*s :D...
Bezárnak az üzletek, leállnak a szolgáltatások és maszkban léphetünk csak ki az utcára
fgzb: M*g t*bb st*d**nt Szh*lyr*. Cs*k * f*d*sz. L*z*s*n *s. ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
wehrmacht: H* m*gl*tt*k *z *tc*n *gy s*h* n*m * n*p*t sz*lg*l* f*k*b*t*t, k...
Bezárnak az üzletek, leállnak a szolgáltatások és maszkban léphetünk csak ki az utcára
Rőzsike : S*jn*s M*-n k*v*s*n l*tj*k, (v*gy n*m m*rn*k b*sz*ln* r*l*) *rb*...
Jó zsaru, rossz zsaru szereposztás az ellenzéki összefogásban?
busman: N*m t*dj*k, m*rt * f*d*szt l*jk*l* k*mm*nt*l*k s*h* n*m *dn*k v*...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat