NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Buszjegyet? Csúcsidőn kívül? A trafikban!

Miért csak a trafikban vásárolható vonaljegy a vasútállomásnál, tette fel a kérdést egyik olvasónk. Utánajártunk a problémájának.

Olvasónk néhány napja azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy korábban a vasútállomásnál lévő Volán pénztárban nem tudott vonaljegyet váltani az egyik helyijáratos buszra. Az információnál igyekezett segítséget kérni, ahol azt mondták neki, hogy a pár lépéssel arrébb található trafikban tud csak jegyet vásárolni. Ott azonban öten is álltak olvasónk előtt a sorban, így mire megvásárolhatta volna a jegyet, már lekéste a buszt. Kérésére utánajártunk, hogy a vasútállomásnál pontosan hol és mikor lehet vonaljegyet, vagy éppen bérletet vásárolni.

Megéri a bizományosokkal szerződni

A kérdéssel Derdák Miklóshoz, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág-igazgatójához fordultunk. Tőle azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Volán Szombathelyen körülbelül 50 bizományosi partnerrel áll szerződésben, közülük az egyik az Éhen Gyula téri autóbusz-állomásnál lévő trafik tulajdonosa. Itt csúcsidőben és csúcsidőn kívül (tehát a nyitva tartás ideje alatt egész hónapban) vásárolható bérlet, illetve vonaljegy, míg a Volán elővételi pénztárában csak minden hónap 28-ától a következő hónap 10-ig (vagyis csúcsidőben).

Mint megtudtuk: a bizományosi partnerekkel a Volán a költséghatékonyság megvalósítása érdekében szerződik, hiszen a cégnek így csúcsidőn kívül nem kell még egy plusz munkatársat a pénztárhoz ültetnie. Aki pedig a trafik zárása után, vagy a késő esti órákban szeretne jegyet venni, a forgalmi szolgálatnál megteheti.

Derdák Miklós kérdésünkre válaszolva elmondta: olvasónkéhoz hasonló panaszt korábban még nem kaptak, de amennyiben hasonló eset a jövőben többször is előfordulna, akkor természetesen megvizsgálnák a problémát. Hozzátette: a fent már említett majdnem 50 partnerből álló bizományosi hálózat egyébként a város egész területét lefedi, vagyis a lakótelepek környékén ugyanúgy lehet egyes trafikokban jegyet és bérletet váltani, mint a belvárosban.

Végezetül, ha már Volán és tömegközlekedés. A múlt csütörtöki közgyűlés által elfogadott áremeléseket korábbi írásunkban már részleteztük, ehhez katt ide

2011.11.25. 17:34

Drágább lesz az élet Szombathelyen

/ közélet 6 hsz. 1 kapcs. /
Szinte minden közüzemi díjemelést elfogadott a városi közgyűlés: parkolási díj, buszjegy és bérlet, vízdíj. Ezekért többet kell fizetnünk.
.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: * l*gn*gy*bb g*szt*st*l*ns*gr*l m*g *s f*l*dk*zt*m. K*mp*ny. T...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
lolka: H* * "f*d*sz*s" k*ll*g*k*t "z*v*rj* *z *lsz*rt p*nz&...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
dragan: *zt *z *rd*n*r* p*r*szt v*rsl*t m**rt k*ll * v*r*s sz*v*b*n p*h*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Megér egy misét: *r*l*k, h*gy v*n *gy v*d*m r*nd*zv*ny v*gr* * v*r*sb*n, d* * Cs*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Nati: Cs*t*rt*k m*nk*n*p!...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja