NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Buszbaleset Szombathelyen - Sárgánál lassító autónak ütközött a busz

Egy ember sérült meg kedden délután Szombathelyen, amikor egy sárga lámpánál lassító autónak ütközött egy ingyenes bevásárlójáratként közlekedő autóbusz.

Kifelé tartott a városból egy Suzuki Swift, amikor a Zanati úton, a Stop kocsma magasságában sárgára váltott a jármű előtt a jelzőlámpa. A sofőr fékezett, a Suzuki mögött érkező busz vezetője viszont valószínűleg nem számított erre és már hiába taposott bele a fékbe, nem tudott megállni. Az egyik hipermarket ingyenes bevásárlójárata ütközött a Suzukival és összetörte annak hátulját.

Lassító Suzukinak ütközött az ingyenes bevásárlójárat Szombathelyen
fotó: Tánczos Mihály

A Suzuki hátsó ülésén egy ember könnyebben sérült, a buszon viszont mindenki megúszta a karambolt.A helyszínelés ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat és három sávon haladhattak a járművek a négysávos úton. A balesetért a buszvezető felel, mivel nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, de a karambol egyben intő példa is arra, hogy a járművezetőknek nem csak előre kell figyelniük. A sárgára váltó jelzőlámpánál, vagy pirosra váltó vasúti jelzőlámpánál viszonylag gyakran történik ráfutásos baleset, amikor a lámpához érő sofőr erősen fékez, hogy még megálljon a lámpa előtt. Ez azonban veszélyes lehet.

Sárgánál lassító Suzukinak ütközött az ingyenes bevásárlójárat Szombathelyen
fotó: Tánczos Mihály

A KRESZ szerint

(...)a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni ; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni

(9.§ 4/c. Kiemelés tőlünk)

Megtévesztő forgalomszámláló: nem rögzít sebességet és a tiloson áthaladást sem figyeli
fotó: Tánczos Mihály

Korábbi példa

Nyáron sikerült megörökítenünk az alábbi videóban látható motorost Szombathelyen, a Bartók Béla körút - Paragvári út kereszteződésében. A sárgára váltó lámpánál fékezett munkatársunk, de látta, hogy a mögötte, az út jobb oldalán érkező motoros valószínűleg nem tud (nem akar?) megállni, így a záróvonal felé kormányozta az autót, a motor pedig jobbról elhúzott a már álló autó mellett. Ha a sofőr simán megáll, akkor valószínűleg a hátsó ablakát szétfejelte volna a figyelmetlen motoros. Hiába igazolta volna minden az autó vezetőjének ártatlanságát az üggyel kapcsolatban, sok kellemetlenség zúdult volna a sofőr nyakába egy balesetet követően, ha nem néz a tükörbe.

Kapcsolódó

2011.09.16. 21:47

Buszbaleset Ikerváron: előzésben lévő Ikarus elé kanyarodott a Kia

/ sokkoló gal. 28 hsz. 1 kapcs. /
Lassan haladó autót előzött a Vasi Volán busza Ikerváron, amikor a jármű irányjelzés nélkül elé kanyarodott. A fiatal sofőr súlyosan megsérült.

2011.09.18. 09:47

Árokba csapódott a turistabusz Vámoscsaládon (Frissítve!)

/ sokkoló gal. 2 kapcs. /
Többen megsérültek, amikor ma hajnalban egy szlovák turistabusz letért az útról és árokba csapódott Vámoscsaládnál. A sofőr valószínűleg elaludt.

Hozzászólások (20)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat