NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Jóvátételt szeretne az autós, akinek kocsiját a busz lökte az árokba Balogunyomban

Azt írja, a munkába járását megnehezíti, hogy jelenleg nem használhatja az autóját. A Volánbusz is válaszolt kérdéseinkre.

Kedden írtunk

2020.07.07. 14:33

Parkoló autót került ki a busz Balogunyomban, közben pedig árokba lökött egy másik kocsit

/ sokkoló 4 hsz. /
A buszsofőrnek aznap már volt egy másik balesete is, amikor egy szemből érkező autó elütött és a busz alá lökött egy szarvast.
arról a hétfő esti balesetről, amiben egy távolsági busz először kikerült egy út mellett álló autót, majd egy másik, az út szélén parkoló kocsinak nekiütközött és az árokba lökte.

fotó: TM

Azt is írtuk, hogy az érintettek nem kértek rendőri segítséget, mivel a buszvezető elismerte a felelősséget a balesetért.

Nem tud munkába járni

A baleset után az árokba lökött autó tulajdonosától kaptunk levelet, ebben többek között azt írja, hogy autója szabályosan parkolt az út szélén. A balesetkor éppen otthon volt, a kocsi a házuk előtt parkolt. A buszvezető azt mondta, a ködlámpát kereste, azért ütközött neki az álló kocsinak - írja.

fotó: TM

A járvány miatt elveszítette a munkáját, a baleset másnapján ment volna vissza Keszthelyre, ahol új munkahelyén kezdett volna. Egy autójuk van, ami jó darabig nem lesz használható, így egy nap alatt tönkrement minden, pedig már kezdtek kilábalni a járvány utáni helyzetből - teszi hozzá.

Azt is írja, elképzelhető, hogy a javítás 30 százalékát neki kell fizetni. De a buszsofőr nem csak anyagi, hanem egészségügyi problémákat is okozott neki, megviselte az idegeit a helyzet. A károsult a végén hozzáteszi, jóvátételről szó sem esett a Volánbusznál.

Válaszolt a Volánbusz

A levél alapján még kedden elküldtük kérdéseinket a Volánbusznak, szerdán meg is jött a válasz, amit szó szerint közlünk:

"A 2020. július 6-án Balogunyomban történt balesettel kapcsolatban autóbusz-vezetőnk elismerte felelősségét, a baleseti bejelentőt a helyszínen kitöltötték. Tekintettel arra, hogy a Volánbusz összes járműve rendelkezik KGFB-vel, így az igazolt károk megtérítését – a vonatkozó törvény szerint – a biztosító intézi."

Hozzászólások (28)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: V*l*b*n, *z *gy *g*z! R*m*lj*k *rt*k *k *s! B*r, *m*nny* *sz *tt...
Rekordméretűre duzzadt várólistákkal indulhat újra az egészségügyi ellátás
miki1950 : R*z*d* *z*kn*k *z *lv*s*kn*k sz*nj* *r*s**t, *k*k t*dj*k *rt*lm*...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950 : T*km*nd*gy m*t m*nd*n*k * w*sh*ngt*n* h*z*d*z*k, * v*l*g*ls*s*g*...
A hivatalos adatoknál 9500-zal többen haltak meg Magyarországon a járvány miatt?
StarMan: N* l*gy (m*g*nt) h*ly*! L*th*t*d, h*gy m*sn*k *s l**s*tt, m* f*l...
A természetesség és az őszinteség szószólója szeretne lenni a fiatal körmendi szépségkirálynő
StarMan: N*m c*k* *gy*t*rt*n*d v*l*m? *m*gy m*g n*m *s, * h*jl*kt*l*n*k ...
Kikeltek a kis hattyúk a szombathelyi Csótónál, de azért annyira ne nyüzsögjünk körülöttük