NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Jóvátételt szeretne az autós, akinek kocsiját a busz lökte az árokba Balogunyomban

Azt írja, a munkába járását megnehezíti, hogy jelenleg nem használhatja az autóját. A Volánbusz is válaszolt kérdéseinkre.

Kedden írtunk

2020.07.07. 14:33

Parkoló autót került ki a busz Balogunyomban, közben pedig árokba lökött egy másik kocsit

/ sokkoló 4 hsz. /
A buszsofőrnek aznap már volt egy másik balesete is, amikor egy szemből érkező autó elütött és a busz alá lökött egy szarvast.
arról a hétfő esti balesetről, amiben egy távolsági busz először kikerült egy út mellett álló autót, majd egy másik, az út szélén parkoló kocsinak nekiütközött és az árokba lökte.

fotó: TM

Azt is írtuk, hogy az érintettek nem kértek rendőri segítséget, mivel a buszvezető elismerte a felelősséget a balesetért.

Nem tud munkába járni

A baleset után az árokba lökött autó tulajdonosától kaptunk levelet, ebben többek között azt írja, hogy autója szabályosan parkolt az út szélén. A balesetkor éppen otthon volt, a kocsi a házuk előtt parkolt. A buszvezető azt mondta, a ködlámpát kereste, azért ütközött neki az álló kocsinak - írja.

fotó: TM

A járvány miatt elveszítette a munkáját, a baleset másnapján ment volna vissza Keszthelyre, ahol új munkahelyén kezdett volna. Egy autójuk van, ami jó darabig nem lesz használható, így egy nap alatt tönkrement minden, pedig már kezdtek kilábalni a járvány utáni helyzetből - teszi hozzá.

Azt is írja, elképzelhető, hogy a javítás 30 százalékát neki kell fizetni. De a buszsofőr nem csak anyagi, hanem egészségügyi problémákat is okozott neki, megviselte az idegeit a helyzet. A károsult a végén hozzáteszi, jóvátételről szó sem esett a Volánbusznál.

Válaszolt a Volánbusz

A levél alapján még kedden elküldtük kérdéseinket a Volánbusznak, szerdán meg is jött a válasz, amit szó szerint közlünk:

"A 2020. július 6-án Balogunyomban történt balesettel kapcsolatban autóbusz-vezetőnk elismerte felelősségét, a baleseti bejelentőt a helyszínen kitöltötték. Tekintettel arra, hogy a Volánbusz összes járműve rendelkezik KGFB-vel, így az igazolt károk megtérítését – a vonatkozó törvény szerint – a biztosító intézi."

Hozzászólások (28)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: H*l *lv*st*l t*l*m *ly*t? N*m cs*k * k*t v*gl*t l*t*z*k!...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
kovacs_ugynok: M*g t*tsz*tt*k v*ln* p*rtn*rk*nt k*z*ln* *z *n. *ll*nz*k*t, n*m ...
A szombathelyi Fidesz kiáll az orosz és kínai vakcina használata mellett
demoktatorovm: J* *s *zt t*dt*d, h*gy * b**lt*tt *zr**l**k k*z*l n*m k*r*lt k*r...
Szlávik: Gyakrabban kerül kórházba olyan 40-50 éves ember, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt
west: *lk*p*szt* t*m*g*k v*rt*k *rr* *p*k*dv*, h*gy m*gt*dj*k * sz*mb*...
A szombathelyi Fidesz kiáll az orosz és kínai vakcina használata mellett
Rőzsike : *dr* k*r*m, m*r t*bb h*t* n*m v*l*sz*l *gy *ly*n *gysz*r* k*rd*s...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek