NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Busszal utaztak át Magyarországon a koronavírusos diákok

Az érintett busztársaság is megerősítette az információt.

A Blikk információi szerint a diákok távolsági busszal érkeztek az osztrák fővárosból Budapestre, ahol airbnb-ben laktak. A busztársaság illetékese a lap megkeresésére megerősítette, hogy velük utazott a két diáklány, illetve jelezte, hogy a cég már kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal, hogy az esetet gyorsan és részletesen tisztázza. További információt azonban nem osztottak meg a lappal.

A lap azt is megjegyezte, hogy a két nap alatt a turistaként Budapestre látogató lányok rengeteg helyen járhattak, s ezek közül szinte bármelyik hely lehetett továbbfertőzési pont, legyen az a szálláshely, egy étterem, esetleg egy éjszakai szórakozóhely vagy tömegközlekedés.

Dr. Bense Tamás háziorvos a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nehéz rangsorolni a helyszíneket, a lányok bárhol fertőzhettek cseppfertőzéssel. Ehhez elég, ha csak elköhintették magukat. Akik tőlük kétméteres körzeten belül tartózkodtak, mindenki fokozottan veszélyeztetett helyzetbe került - tette hozzá.

Haladéktalanul megkezdik a járványügyi vizsgálatot Magyarországon a koronavírusos diákok miatt

Két Magyarországon járt turistánál kimutatták a koronavírust Csehországban. A járványügyi vizsgálatot haladéktalanul megkezdik - jelentette ma be Müller Cecília országos tiszti főorvos. A tiszti főorvos elmondta, egyelőre csak az egyik diáklánynál erősítette meg laboratóriumi vizsgálat a koronavírust. Társának is pozitív lett a tesztje, de ott még mindig kell egy laboreredmény.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét