NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek

Lezárult a gyanús bankkártya-használat miatt indított belső vizsgálat.

Nemény András polgármester javasolja a közgyűlésnek, hogy rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Halmágyi Miklósnak a munkaviszonyát - írja közleményében a városháza.

A polgármester egyúttal büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon. A közlemény szerint az új igazgatót pályázat útján választják ki. A polgármester azt is bejelentette, hogy további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására

Halmágyi Miklós
fotó: Józing Antal

Február 6-án írtuk

2020.02.06. 16:18

Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban

/ közélet 27 hsz. /
Az igazgató három bankkártyával fizetett tétele akadt fenn a felügyelőbizottság szűrőjén. A történetnek több érdekessége van.
, hogy Nemény András aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el a szombathelyi Médiaközpontban. A gyanú szerint három esetben használták jogosulatlanul a cég bankkártyáját, összesen mintegy 400 ezer forint értékben.

Azóta olyan információkat kaptunk, miszerint egyéb szabálytalanságok is történtek a Médiaközpontban, így már a múlt héten is lehetségesnek tartottuk

2020.02.13. 10:57

Megy vagy marad a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója?

/ közélet 27 hsz. /
Fontos döntés előtt áll az új baloldali városvezetés Szombathelyen. Ha nem jól kezelik Halmágyi ügyét, könnyen rájuk süthetik a bélyeget: ők se különbek, mint az elődeik.
, hogy Halmágyi Miklósnak távoznia kell.

Az ügy érdekessége, hogy annak ellenére menesztik Halmágyit, hogy a jelenlegi városvezetés nevezte ki a Médiaközpont élére, miután tavaly év elején megszerezték a többséget a városi közgyűlésben.

Sajtóközlemény

a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél lezajlott soron kívüli belső vizsgálat jelentésének eredményéről és annak következményeiről

Mint ismeretes, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél felügyelőbizottsági (FEB) vizsgálat zajlott, amiről jegyzőkönyv készült, a bizottság azt elküldte az önkormányzatnak és a jegyzőnek. Ennek alapján dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el 2020. február 6-án, mely vizsgálat jelentése 2020. február 18-án készült el.

A vizsgálat eredményeképp a polgármester két döntést hozott. Egyrészt büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy a közgyűlés (amely az ügyvezető felett a munkáltatói jogkört gyakorolja) rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát.

A polgármester átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról a közgyűlés dönt.

Dr. Nemény András a közgyűlésen javasolni fogja az új ügyvezető személyének pályázati úton történő megválasztását, valamint további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására.

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: K*r* l*h*tn* sz*v*zn*m?: H*nd*: N*m, m*rt n*k* *ls* * p*rt, m*s...
Czeglédy Csaba és Ungár Péter fej-fej mellett Szombathelyen, de Hende Csaba kemény dió lehet
szemtanú: *gy*s, d* * f*ns*g*s f*g*st k*nny*bb l*nn* l*ny*ln* h* pm. n*m f...
Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen
joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?