NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Galéria

Karácsonyi bádogember sasolja a sütőtökös lekvárt

A Budapesti Karácsonyi Vásár a kézművesek diadala, de ne úgy képzeljük el, hogy három bölcsész fonott pár kosarat. Fotókkal mesélünk.

Tényleg meglepően izgalmasra sikerült rántani a választékot, annak ellenére - vagy éppen azért -, hogy idén csak kevesebb árusnak engedték elfoglalni a Vörösmarty teret. Ez jó döntés volt, tekintve, hogy milyen mértékben akadályozták tavaly a szabad mozgást az egymásra sűrűsödő bódék (erről az akkor készült fotónk is jól árulkodik). Találtunk birsalmás, diós, sütőtökös termelői lekvárt, nemezelt natúr szappant, mesefőhős bábokat gyerekeknek, egy egész rakás pipát, menő macskás börgét, klasszikus praxinoszkópot - amit ha középen megforgatunk, az állóképek életre kelnek -, színesre festett seprűt, kenyérlángost és belga Delirium Tremens sört.

Igaz, Kósa Lajos most nem okozott izgalmakat a tömegben, mint tavaly , nem úgy egyik-másik árus, aki bősz oroszlánként vetődött a fényképezőgépünk elé, hogy nem, nem szabad. Rendben, nekik nem, a többieknek viszont örömmel csinálunk egy kis hírverést - íme, a magyar főváros karácsonyi vására 2011-ben.

klikkeljen!
fotó: Unger András

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: Sz*p*r! *kk*r m*r cs*k * sz*m*lyz*t*t k*ll p*t*ln* * M*rk*s*vsz...
Szombathelyen minden háziorvos aláírta a március 1-jétől érvényes új munkaszerződést
Peter1968: 5000 d*lg*z* k*nysz*r*lt *lh*gyn* *z *ll*m* *g*szs*g*gy* r*ndsz*...
Országos kórház-főigazgató: az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződést
Rőzsike : M*g * 75 *v k*r*l* kr*n*k*s b*t*g*kk*l s*m v*g*zt*k. M*g*nt h*z...
Krónikus betegek figyelem! Tömeges oltás lesz a hétvégén
f0r3wer: *l*lv*sv* * c*kk*t k*v*ncs**n m*g *s n*zt*m v*ln* * pr*d*kc**t.....
Egy szombathelyi rapper, akinek a járvány akasztotta meg a karrierejét
fgzb: Sz*r*nt*m *s. ...
Vajon hol járt fotósunk? – Az egyik legszebb kilátás a Dunántúlon