NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Brutális: kisteherautó platóján szállítottak kikötve egy németjuhászt az M7-es autópályán

Hatalmas felháborodást okozott a Facebookon valaki felelőtlensége, aminek temérdek szemtanúja is volt.

A Facebookon kért segítséget egy kétségbeesett állatbarát a minap, ugyanis délután az M7-es autópályán haladva, Kápolnásnyék térségében arra lettek figyelmesek, hogy egy kisteherautó platóján szállítanak kikötve egy németjuhászt. A megbotránkoztató jelenetről többen is készítettek fotókat, ezeket pedig természetesen posztolták a közösségi oldalra, így nem túl meglepő módon eljutott az Állatmentő Ligához is.

Az egyesület elnöke, Pataki Gábor pedig azonnal meg is tette a szükséges lépéseket. Szombat este ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen és mivel a képeken látszódott az autó rendszáma, így valószínűleg könnyebb lesz megtalálni és felelősségre vonni az illetőt vagy akár illetőket.

fotó: Facebook/Naomi Lengyel
fotó: Facebook/Állatmentő Liga

A feljelentést közzétették Facebook-oldalukon is:

Alulírott Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke feljelentést kívánok tenni ismeretlen tettes ellen, aki 2019.04.27-én 14 óra 15 perckor az M7-es autópályán Kápolnásnyék térségében az általa vezetett ***-*** frsz.-ú platós kisteherautóval a mellékelt fotón látható módon szállított egy kutyát. A fényképek tanúsága szerint az állat a nyakörvéhez rögzített kötéllel a teherautó platóján, az utasfülkét a rakománytól védő rácshoz volt rögzítve. Mivel a KRESZ 47. szakasza pontosan leírja a rakomány szállításának szabályait, és a kutya a magyar jog szerint ilyenkor rakománynak számít, véleményem szerint a fenti mód egyáltalán nem felel meg a szabályozásnak, hiszen szerencsétlen állat csupán a nyakánál van rögzítve, így a teste többi része egy esetleges hirtelen manőver, kikerülés esetén olyan mértékben kilendülhet, mely az állat testi épségét tekintve már életveszélyes, lábát, rosszabb esetben nyakát törheti. A jármű a kép készítésekor 110 km/h sebességgel haladt. Ugyan a magyar büntetőjog az állatkínzás tekintetében meglehetősen gyenge, azonban az állatvédelmi törvény leírja, hogy az állatnak semmiféle testi, lelki fájdalmat nem szabad okozni. Valamint véleményem szerint az autó vezetője veszélyezteti mind az állat testi épségét, mind a többi közlekedőt, mivel ez a fajta rögzítés bármikor kioldódhat, a nyakörv elszakadhat, vagy a kutya a nyakörvéből kibújhat félelmében. Ha ebben az esetben az állat az autópályán haladó járművek közé esik, vagy ugrik, akár végzetes kimenetelű balesetet is okozhat.

Kérem a Tisztelt hatóságot, hogy a gépjármű vezetőjét számoltassa el, és cselekményét a hatályos jogszabályok szerint a lehető legsúlyosabb módon szankcionálja, továbbá ellenőrizze az állat tulajdonjogát, kötelező mikrochipjének és oltásainak meglétét, valamint egészségi állapotát.

Amint kiderül valami a feljelentéssel kapcsolatban, közöljük a fejleményeket.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : L*gsz*v*s*bb*n n*m * f*j*k*t, h*n*m * t*k*k*t v*k*rn*k. D* *ly*...
A kommunisták bevették Grazot, és most mindenki a fejét vakarja
miki1950 : N* *dj t*pp*k*t, m*rt m*g *rb*n k*p*sz k*mm*nd*j* m*g *s t*sz*! ...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
miki1950 : *sk*v** f*t*k. Zs*br*b*x*tt k*zz*l. *gy st*l*s*s*n. *gy*d* f*lv...
Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár
belabo: *r*ny * k*pt*f*! Pl. H*dh*zyt *v*rt*l*n*ts* *gy gy*ng*nl*t* k*m*...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
belabo: H* *z*k k*lt*k * l*gt*bb*t, *kk*r *n m**rt cs*k *ly*n h*rd*t*st ...
Százmilliókat költenek Facebook-hirdetésre a politikusok, Ungár Péter is benne van a TOP 10-ben