NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is

Az EP-képviselő elismerte, hogy ott volt. Nagyon kínos ügy.

A belga rendőrség vetett véget annak az orgiának, amelyen 25 fő vett részt, köztük diplomaták és politikusok – szúrta ki a Brusselstimes.com írását a 444.hu.

A szexparti még pénteken este történt Brüsszel egyik belvárosi bárjának első emeletén.

A rendőrség a járványügyi szabályok megsértése miatt bírságolta meg a résztvevőket, akiknek többsége férfi volt.

fotó: HLN.be

A rajtaütés pikantériája, hogy az összejövetelen sajtóinformációk szerint részt vett egy Európa Parlament-képviselő is, aki megpróbált az ereszcsatornán elmenekülni a helyszínről, és amikor a rendőrség elfogta, mentelmi jogára hivatkozott.

fotó: HLN.be

A HLN híradója szerint egy magyar képviselő érintett az ügyben.

A HLN nem nevezi meg a férfit, de annyit ír, hogy a Fidesz vezető tagja, 1994 és 2002 között pártvezető volt a magyar parlamentben, utána az EP tagja lett, aki vasárnap jelentette be lemondását.

A szexpartin a rendőrök alkoholt és kábítószert is találtak.

Mindenesetre Szájer József vasárnap mondott le

2020.11.29. 10:22

Szájer József lemondott EP mandátumáról

/ közélet 31 hsz. /
Távlatosabb szellemi tevékenységet végez a jövőben.
képviselői mandátumáról.

A kiszivárgó információkat egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Frissítés:

A szóban forgó bár egyébként Brüsszel belvárosában található, a hírek szerint egész közel a rendőrséghez. A HLN-en időközben fotók is megjelentek a helyről, az egyiken még egy szivárványos zászló is jól kivehető.

A 7sur7 információi szerint az EP-képviselő hiányos öltözékben próbált menekülni, közben pedig sérülést is szerzett. Mivel pedig mentelmi jogra hivatkozott, a külügyminisztériumot is be kellett vonni.

A 24.hu-nak sikerült elérnie Szájer József sajtósát, aki azt mondta, a vasárnapi hivatalos nyilatkozat van érvényben, további információkat nem adnak a képviselő lemondásával kapcsolatban. Időközben azonban Szájer azt közölte a Magyar Hanggal, hogy hamarosan közleményt ad ki.

Frissítés:

Szájer elismerte: részt vette a partin.

A Fidesz EP-képviselője kedden délután kiadott egy közleményt:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

fotó: szajer.fidesz.eu.hu

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Korábban a képviselő ezzel indokolta lemondását:

„A mai napon David Sassoli európai parlamenti elnök úrnál benyújtottam a lemondásomat az európai parlamenti képviselői tisztségemről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.

Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását.

A jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kívánom folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladataimat az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogom teljesíteni. A konkrétumokról később adok tájékoztatást.”

Hozzászólások (211)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet