NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Újra itt a bozsoki versfolyam!

Az Alpokalja rejtekében húzódó határmenti falu, Bozsok ad otthont a 2. Aranypatak Vers Fesztiválnak 2019. augusztus 9-11-én.

Ezúttal a reneszánsz Sibrik-kastély lesz a fesztivál helyszíne. A fesztivál célja a Vas megyében élő és a megyéből elszármazott szárnyaikat bontogató és régebb óta a pályán lévő költők verseinek népszerűsítése. Emellett az évfordulós klasszikus költők és verseik népszerűsítése is cél.

Interaktív költői bemutatkozásokon, felolvasásokon, irodalmi beszélgetéseken, verszenészek koncertjein vehet részt a közönség és kísérő programok is várják az érdeklődőket.

A belépés díjtalan, részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Alkoss a versekre!

A fesztivál keretein belül két felhívást tettek közzé a szervezők, amelyekre különböző korosztályok nyújthatnak be alkotásokat, az iskolásoktól kezdve a felnőtteken át, egészen a szépkorúakig. Vasi kortárs költők verseire és klasszikus évfordulós költők verseire készülhetnek alkotások.

 • Készíts vers szövegtárgyat!
 • Kreatív pályázók jelentkezését várják, akik versek ihlette ún. vers szövegtárgyat készítenek. Az alkotások bármilyen technikával (foltvarrás, gyöngyfűzés, üvegfestés, süteménybe sütés, faragás, nemezelés, varrás, festés stb.) és anyagból (papír, gyöngy, textil, fa, természetben található anyagok, újra hasznosítható anyagok, üveg, fém stb.) elkészíthetők.

  fotó: Aranypatak Vers Fesztivál

 • Rögzítsd okostelefonnal versmondásodat, készíts versvideót!
 • Aki nem a kézügyességével szeretne feltűnni, hanem versmondásával, azt is megteheti, egészen különleges módon, hisz a versmondást videóra kell rögzíteni, ami egy okostelefonnal könnyen teljesíthető. Ezt követően a videóra vett versmondást már csak az Internetre kell feltölteni a YouTube segítségével. Az internetes versmondás mellett, a versek átfogalmazására, újra gondolására is lehetőség nyílik, szintén versvideó formájában, YouTube videómegosztóra feltöltve.

  fotó: Aranypatak Vers Fesztivál

  Aki kedvet kapott az alkotásra, július 19-ig nyújthat be pályázatot. Az eredményhirdetésre a fesztivál első napján, augusztus 9-én kerül sor Bozsokon. A legjobb alkotók élménycsomagokban részesülnek. Ezen a napon kiállítás nyílik a vers szövegtárgyakból és az elkészült versvideók pedig bemutatásra kerülnek.

  A felhívások a www.aranypatakversfesztival.hu weboldalon találhatók meg.

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  Nirs: N*m *rt*m... * h*n *h*t*tt **sztr**b*n *l*f*rd*lh*t *ly*N? H*l v...
  Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
  TörökZo: *! *nny*r* k*ll*m*tl*n*k v*lt*k * k*rd*s**m?...
  Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
  Kari: *s? *rr* * c*kkr* s*m f*g *ml*k*zn* s*nk* h*ln*p. *gy*n *gy *ln*...
  A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
  marko1968: T*l*n h* t*szt*ss*g*s f*z*t*st k*pn*n*k * p*st*s*k,k*zb*s*t*k m*...
  Ne a postást szidja, ha nem jön időben a levél
  fucking: https://444.h*/2019/12/24/*rb*n-v*kt*rr*l-k*v*nn*k-b*ld*g-k*r*cs...
  Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen