NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Most már biztos, hogy nem lesz idén bálja Szombathelynek - lesz viszont jótékonysági farsang

Kedd délután jelentette be a városházán Horváth Soma alpolgármester és Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra, a Polgármesteri Kabinet programszervezője, hogy idén elmarad a városi bál.

„Úgy éreztük az elmúlt években, hogy a szombathelyi városi bál nagyon beszűkült. Ez alatt azt értem, hogy elég szűkkörűvé vált láthatóan, azzal ellentétben, amilyen korábban volt. Jóval nyitottabb volt és egy nagyobb szombathelyi közönség látogatta. Az új városvezetés abban gondolkodik, hogy jövő évben jóval nyitottabbá tenné a bált a szombathelyi közönség számára” – kezdte a sajtótájékoztatót Horváth Soma alpolgármester, aki hozzátette, nagy pozitívumnak tartják, hogy az elmúlt években jótékonykodással is egybekötötték a városi bált.

A kultúráért is felelős alpolgármester aztán bejelentette, amit lapunk már december közepén majdnem biztos tényként közölt

2019.12.10. 11:31

Szombathelyen elmarad a városi bál, a megye Celldömölkön ropja majd januárban

/ programajánló 3 hsz. /
A tavalyi szezonban még együtt bálozott a megyei és a városi politikai vezetés. Ennek most befellegzett.
: idén elmarad Szombathely bálja. Viszont az Éljen Szombathely! és Nemény András polgármester Nyitott Városháza nevezetű programjának keretében, illetve mivel fontosnak tartják a jótékonykodást, szerveznek majd egy jótékonysági farsangot és sütivásárt a városházán.

„Szerintem az egy klassz dolog, hogyha olyan programokat szervez az önkormányzat, amire minél több szombathelyi ellátogat. Ahogy mondtam, jótékonysági rendezvény lesz ez a farsang, az ebből befolyó bevételt a Markusovszky kórház gyermekosztályának, illetve a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.-nek ajánljuk fel” – mondta Horváth Soma.

fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Majd Pavelkovits Petra vette át szót és elárulta, hogy a jótékonysági farsang február 7-én délután 15 órakor kezdődik majd a szombathelyi Polgármesteri Hivatal aulájában és ez valami újnak lesz a kezdete. Ezzel a kifejezetten gyerekek számára rendezett farsangi mulatsággal startol el ugyanis a Nyitott Városháza program, melynek célja, hogy minél több ember magáénak érezhesse a várost és a városházát.

A jótékonysági sütivásárért a Puskás iskola konyhája és az önkormányzat dolgozói felelnek majd, ugyanis ők sütnek majd sok-sok finomságot, melyeket meg lehet vásárolni. Becsületkasszás alapon fog működni majd a dolog, a befolyt összeget pedig a már említett két helyi intézménynek ajánlják fel.

„Lesz külön egy kis kézműves sarok a gyermekek számára, ahol többek között farsangi maszkokat tudnak majd csinálni. A Mesebolt Bábszínháznak köszönhetően pedig ingyenesen megtekinthetnek majd egy bábelőadást, a Lenka és a tündért, ami 17 órakor kezdődik. Emellett lesz zene, ingyenes kakaóbár, a tejfehérje érzékenyekre gondolva pedig teasarok is. Egyelőre ez az, ami biztos a programot tekintve, de ez még nyilván bővülhet” – árulta el a Polgármesteri Kabinet programszervezője.

fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Az alpolgármester elárulta még azt is, hogy bár idén elmarad, de jövőre újult erővel tér vissza a városi bál, melynek szervezését az önkormányzat mellett az Agora új vezetősége vállalta magára és ígérik, teljesen nyitott lesz a nagyközönség felé.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet