NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Biztonság-technikailag is gondok vannak az SZKKA szombathelyi helyszíneivel?

Újabb adalékunk van a szombathelyi kézilabda fejleményeihez.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tavasszal bajnokságot nyertek a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia lányai, így felkerültek az első osztályba, amit a világ egyik legerősebb, ha nem a legerősebb bajnoksága.

Az örömbe azonban nyár végén más érzelmek is vegyültek.

Kiderült – és az országos médián is végigsöpört a hír

2019.08.28. 14:39

Egészen elképesztő helyzetbe kerültek a szombathelyi kézilabdázók

/ sport 32 hsz. /
44 év után történelmi szezonra készülnek, de nem játszhatják hazai meccseiket a városban.
-, hogy a szombathelyi lányok nem tudják a bajnoki meccseiket a városban játszani. Ez annak tükrében különösen nonszensz, hogy az utóbbi időben sportlétesítmények sora épült.

A csapat által a napokban kiadott sajtóközlemény

2019.08.28. 14:39

Egészen elképesztő helyzetbe kerültek a szombathelyi kézilabdázók

/ sport 32 hsz. /
44 év után történelmi szezonra készülnek, de nem játszhatják hazai meccseiket a városban.
szerint hiába volt egy júniusi közgyűlési határozat, arról, hogy a két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban kaptak volna helyet az SZKKA edzései és mérkőzései, egyik helyen sem fogadják őket (pontosabban az Arénában öt meccset játszhatnak), így Répcelakra „költöznek”.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Többek között azt írják, hogy

a létesítményt üzemeltető cég ügyvezetője, Gál Sándor előzetes egyeztetés nélkül lefoglalta a csarnokot 8-22 óráig terjedő intervallumban

, és Pődör Zoltán klubelnök tárgyalást hiába folytatott tárgyalást Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével is, nem sikerült megegyezni.

Tegnap az üggyel kapcsolatban közleményt

2019.08.29. 16:19

Így reagált a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője az SZKKA közleményére

/ sport 13 hsz. /
adott ki a Haladás-sportkomplexum, amelyből kiderül, hogy Gál Sándor nagyon másként látja a fejleményeket. Egyrészt furcsának tartja, hogy Pődör Zoltán az utolsó pillanatban kereste meg, másrészt a tárgyalások zátonyra futásával kapcsolatban a klubelnök felelősségét is felveti.

Törvényi és biztonsági kérdőjelek

A kézilabdacsapat helyszínei körüli vitával kapcsolatban megkereste a lapunkat Marton Zoltán sportbiztonsági szakértő.

A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2004-es sporttörvény 63. paragrafusa szerint az első osztályú mérkőzések előtt évente kötelező egy úgynevezett biztonságtechnika bejárás, ami alapján a hatóságok megadják az engedélyt. Márpedig magához a bejáráshoz is kell egy érvényes szerződés a felek között. Ha hozzászámoljuk azt, hogy a bejárásnak az első meccs előtt harminc nappal kell megtörténnie, akkor kiderül, hogy ebből a szempontból is elaludt az SZKKA.

Marton Zoltán információi szerint az Arénában is gondok voltak a bejárással, ugyanis a bejárásra tervezett időpontban nem jelent meg senki a kézilabda-szövetség részéről, sőt, még a pálya sem volt felfestve. (Kérdés, hogy ezek után hogyan lehet majd meccseket rendezni ott – a szerk.)

A bejárás után – tudtuk meg a szakembertől - a szakhatóságok (rendőrség, katasztrófavédelem stb.) hozzájárulási engedélyt adnak ki, amelyeket aztán a klub tovább küld a szakszövetségnek, akik, ha minden rendben van, hitelesítik a pályát.

Ez egy bonyolult történet, és Pődör úrnak nem az utolsó pillanatban kellene kapkodni, hanem fél évvel ezelőtt neki kellett volna ezeknek állnia

– világítja meg a helyzetet egy másik szempontból Marton Zoltán, aki hozzáteszi, hogy azt is, hogy a tapasztalatok azt mutatják, a kézilabdával amúgy is nehéz más sportoknak együtt élnie, jórészt a játékra jellemző vaxolás miatt.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre