NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Bíróság előtt a pápai nő, aki késsel akart dohányboltot rabolni

Elveszítette munkáját, anyagi gondjai voltak.

A Pápai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé azt a 35 éves nőt, aki késsel a kezében akart kirabolni egy dohányboltot Pápán – közölte az Ügyészség .

A nő elvesztette munkahelyét, és anyagi gondjai voltak. 2018. december 12-én délután lakóhelyéről kerékpárral a belvárosba ment, majd a városban sétálva elhatározta, hogy az egyik dohánybolt kirablásával szerez magának pénzt.

Az esti órákban visszatért biciklijéhez, hátizsákjából magához vett egy nagyobb pengehosszúságú kést, és a kiszemelt dohánybolthoz indult. A vádlott az üzlet közelében több helyen megállt, és figyelte, hogy a boltban mikor nincs vevő.

Végül röviddel fél tíz után látta alkalmasnak a pillanatot, amikor sapkáját a szemére, a nyakán lévő sálat pedig az arca elé húzva, kezében a felfelé álló pengéjű késsel belépett az üzletbe.

A nő a pult előtt felszólította az eladót, hogy

pakolja a pénzt

. A sértett megijedt, és megnyomta riasztó gombját, de a vádlott követelését nem teljesítette. A nő ezek után, a kést továbbra is maga előtt tartva, bement a pult mögé, ahol ismét a pénz átadására szólította fel az eladót.

A sértett ekkor sem adott pénzt, és újra megnyomta a riasztót, amit a vádlott észrevett. A rabló megfenyegette az eladót, hogy többször ne merjen jelezni, majd elmenekült.

A vádlottat, aki az eljárás megindulását követően maga jelentkezett a rendőrségen, a Pápai Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit a vádlott és a védő, majd az ügyészség is tudomásul vett.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?