NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Bíróság előtt a pápai nő, aki késsel akart dohányboltot rabolni

Elveszítette munkáját, anyagi gondjai voltak.

A Pápai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé azt a 35 éves nőt, aki késsel a kezében akart kirabolni egy dohányboltot Pápán – közölte az Ügyészség .

A nő elvesztette munkahelyét, és anyagi gondjai voltak. 2018. december 12-én délután lakóhelyéről kerékpárral a belvárosba ment, majd a városban sétálva elhatározta, hogy az egyik dohánybolt kirablásával szerez magának pénzt.

Az esti órákban visszatért biciklijéhez, hátizsákjából magához vett egy nagyobb pengehosszúságú kést, és a kiszemelt dohánybolthoz indult. A vádlott az üzlet közelében több helyen megállt, és figyelte, hogy a boltban mikor nincs vevő.

Végül röviddel fél tíz után látta alkalmasnak a pillanatot, amikor sapkáját a szemére, a nyakán lévő sálat pedig az arca elé húzva, kezében a felfelé álló pengéjű késsel belépett az üzletbe.

A nő a pult előtt felszólította az eladót, hogy

pakolja a pénzt

. A sértett megijedt, és megnyomta riasztó gombját, de a vádlott követelését nem teljesítette. A nő ezek után, a kést továbbra is maga előtt tartva, bement a pult mögé, ahol ismét a pénz átadására szólította fel az eladót.

A sértett ekkor sem adott pénzt, és újra megnyomta a riasztót, amit a vádlott észrevett. A rabló megfenyegette az eladót, hogy többször ne merjen jelezni, majd elmenekült.

A vádlottat, aki az eljárás megindulását követően maga jelentkezett a rendőrségen, a Pápai Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit a vádlott és a védő, majd az ügyészség is tudomásul vett.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* *zt n*m f*gj*, m*rt n*m t*dj*, *gy*n*s *nn*k * b*ff*n*tn*k k*...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
Rőzsike : M*cs*d* t*b*lyd* *m* *tt f*ly*k! ...
Bizarr elmélet: Müller Cecília dublőrét oltották be a vírustagadók szerint
godemperor: M*ly*n 5 c*nt*t? V*k *s v*gy? * v*kc*n*t f*lk*r *z*mb* k*ll *dn...
Bizarr elmélet: Müller Cecília dublőrét oltották be a vírustagadók szerint
Rőzsike : * v*l*g*n s*h*l n*ncs *ly*n l*p*s, h*z*g *s c*n*k*s k*rm*ny, m*n...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
mindwarp: ...*m*gy t*lj*s*n f*l*sl*g*s v*t*tk*zn*, h*gy k* m*b*n h*sz (&#3...
Bizarr elmélet: Müller Cecília dublőrét oltották be a vírustagadók szerint