NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nincs elég biciklitároló a szombathelyi vasútállomásnál, de nem kell félni, dolgoznak az ügyön

Akinek ott rostokol a biciklije, vigye el, mert csak foglalja a helyet a rendszeresen kerékpározók elől. Eddig egyébként 67 árva biciklit szállítottak el, de ez még csak a kezdet...

A szombathelyi vasútállomás meglepően tiszta és rendezett, valamint a vasúti közlekedés is egész jól működik. Az uniós támogatással vásárolt Flirt motorvonatokkal sokkal kényelmesebbé vált az utazás, így egyre többen döntenek a vonatozás mellett, amit sokan biciklizéssel kombinálnak. Ennek kapcsán pedig akad is egy elég nagy gond, amire most a szombathelyi Momentum próbált megoldást keresni.

Ahogy az a Piszkavas nemrég készített videójában is jól látható, az állomás és környéke már nem bizonyul elégnek a temérdek bicikli tárolására, konkrétan olyan, mint egy biciklitemető. Igaz, sok tárolóhelyet alakítottak ki az állomás területén és a szemközti részen is, de rengeteg régi, rozsdás, lánc vagy ülés nélküli gazdátlan bicikli is árválkodik ezeken a helyeken, akár hónapok, vagy évek óta, amik persze csak foglalják a helyet.

Ennek kapcsán kérdezte meg a GYSEV Zrt.-t Nagy Donát, a Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezetének elnöke, hogy találtak-e már valamilyen megoldást a biciklikáoszra. Főleg most, hogy itt a tavasz és valószínűleg egyre többen ülnek majd biciklire, így kezdeni kellene valamit a régóta ott rostokló biciklikkel.

Íme a GYSEV értékesítési és marketing koordinátorának válasza:

Társaságunk folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy megfelelő kapacitás álljon az utazóközönségünk részére vasútállomásainkon és megállóhelyeinken, kiemelten Szombathely vasútállomáson. A saját üzemeltetésű kerékpártárolókban 283 db-os kapacitást bővítenünk kellett, ezért saját további terület hiányában a vasútállomással szemben, bérelt területen (Vasút út 11. szám alatti ingatlan) 74 beállásos kerékpártárolót létesítettünk saját kivitelezésben, melyet 2017. karácsony előtt bocsátottunk az utazóközönség és a város polgárai részére, így 357 db hely áll rendelkezésre.

Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelkezésre álló kerékpárbeállásokat aktív kerékpárosok használják, ne pedig leállított, működésképtelen kerékpárok foglalják el a helyet.

Egy programot indítottunk, amelynek első lépéseként 2018.I. negyedévben az üzemképtelen kerékpárokra figyelmeztetéseket helyeztünk ki és az előírásoknak megfelelően elszállíttattuk és betároltuk őket, lehetőséget biztosítva, hogy érdeklődés és igazolás esetén a tulajdonosa visszakaphassa a járművét. 67 db ilyen kerékpárt szállíttattunk el, ezzel is új kapacitást nyitva a használók részére. Az üzemképtelen járműveket senki sem kereste, nem érdeklődtek utánuk.

Folyamatosan figyeljük a tárolókat, nagyobb volumenű beavatkozásra az elmúlt időszakban nem volt szükség, de a tavasz beálltával a korábbi kampányunkat megismételjük, és az üzemképtelen járműveket feliratozzuk és - az eljárásrendünknek megfelelően - szükség esetén intézkedünk az elszállításukra.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: J* d*nt*s! Cs*k *gy t*v*bb!...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
fgzb: M*sz*r*s s*gg*b*n v*n * f*j*, *z*rt *ly*n h*m*ly*s * l*t*s*. *n...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
Ddd911: M*dd* pr*b*lk*z*s v*lt m*g*rt*tn* v*l*d *zt. *z * b*j h*gy m*g *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
namsub: M*t *s b*z*ny*t*tt...? M*ly*k *rsz*gb*n...? K*rv*r* v*ssz*h*t* ...
A szombathelyi Csillag Tamás képviseli majd a külföldi magyarokat a Parlamentben?