NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

A betegszállító és a BMW esete: olvasói levél az oladi parkolás anomáliról

Konkrét esetek és általános problémák.

Az alábbi levelet néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan december 30-án késő délután kaptuk. Általában nem várunk ennyit, azonnal döntünk, hogy közöljük a leveleket vagy nem, de most annyiban más volt, hogy ünnepek jöttek, és mi nem akartuk sem ezzel befejezni, sem ezzel kezdeni az új évet.

A téma ennél komolyabb.

Ismételten Szombathely oladi városrészének parkolási gondairól van szó. Máshol sem egyszerű a helyzet, de arrafelé valahol élhetőség határán mozog.

Azért tesszük közzé a levelet változatlan formában és teljes terjedelmében, mert egyediségében is általános problémákat és jelenségeket jár körbe.

Kíváncsian várjuk olvasóink észrevételeit is.


Kedves Nyugat.hu!

Rendszeres probléma az Oladi lakótelepen a parkolás, ahogy az már többször is téma volt.

Higgadt ember vagyok és próbálom már magam nem felidegesíteni rajta, hogy emberek megállnak a parkoló kijáratoknál és a lakótelepi kereszteződésekben, egy sávra szűkítve a közlekedést (amit persze soha senki nem büntet?!); hogy rendszeresen úgy állnak meg a kukák előtt, hogy az ember a szemetét alig tudja az autóktól kidobni és a kukásautó pedig perceken át dudál, hogy a lusta tulaj elálljon és végezni tudják a munkájukat.

fotó: Olvasói fotó

Lehet vele van a gond, de ismerek olyan anyukát, aki képes volt 200 métert sétálni a nagyobb parkolótól 9 hónapos terhesen is, mert tudja, hogy tekintettel kell lenni másokra és nem akar senkit sem akadályozni. Mert nem az a baj, hogy nincs hely. Az "újonnan" kialakított nagy parkolóban van hely, csak sajnos az emberek lusták, kényelmesek és sajnos még karácsonykor is önzőek, ha a kényelmüket kellene feladni mások jogos érdekének biztosítására.

Tehát ott tartottam, hogy mindezek ellenére, minden nap elmegyek az önző, lusta emberek autója mellett, mert ugye higgadt ember vagyok. De ma! Ma nem tudom miért, nem tudtam így tenni. Az igazságérzetemet bántotta, amit a mellékelt képek mutatnak. A képen az a (BMW) tulajdonos látható, aki úgy gondolta, ha már ekkora szerencséje volt, hogy két parkolóhelyet is talált, elfoglalja mindkettőt. A parkolóban jelenleg nincs több hely. Érdekes módon a körülbelül 90 autótulajdonosból, aki a szóban forgó parkolóban áll ő volt az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy neki joga van kettő helyet elfoglalni. Persze szerintem ez nem azért van, mert egy BMW-t vezet, hanem azért, mert úgy gondolja, az ő (12-13 éves?) autójának ne nyissa neki senki az ajtót és különben is úgy áll meg, ahogy akar. A többi 90 tulajdonos persze vállalja ennek kockázatát, mert ők közösségben élnek, hiába van nem egy lényegesen értékesebb autó a parkolóban. Ő tehát az egyetlen, aki nem fogadja el a közösség, a közös parkoló használatának íratlan, mondhatni szokásjogon alapuló azon szabályát, hogy a két vonal közé állunk. Őt tehát nem érdekli, ha magatartásával másokat korlátoz. Nem érzi ettől rosszul magát és nem zavarja, ha esetleg egy 9 hónapos kismamának kell emiatt többet sétálnia. Az új esztendő alkalmából az ilyen remek emberekre emelem a poharam!

fotó: Olvasói fotó

Üdvözlettel

,

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: *z*k *t*n n*m *ll*k l*b*ln* * f*d*sz*s m*d**r* * sz*nts*g*s m*r*...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
miki1950 : *z *gy p*ld**rt*k* d*nt*s l*sz, *s k*v*t*nd* v*l*m*nny* *ll*nz*k...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
joska01: *n v*gy*k * k*cs*g?? *n k*lt*k *l *gy h*l*m p*nzt “t*n*cs*d*sr*”...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
joska01: * t*ny *z t*ny!! L*h*t m*gy*r*zn*!! 63m*ll** * h*v*r*kn*k pr*p*g...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
StarMan: R*TT*GJ*T*K! *gy k*s f*lh*, *gy k*s sz*l, *s* s*mm*, *m* k*ll*t...
Valami nagy és durva közeledik Szombathely felé