NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Bájoló 2.2, nagy visszatérők a Berzsenyi könyvtárban

Doma Bence és Puskás Mátyás, két fiatal zenész, zeneszerző, ráadásul Szombathelyről indultak. Velük ismerkedhettünk meg.

A beszélgetés arról szólt, hogy mi történt velük az elmúlt egy évben, mennyit változtak és arról is, hogy hova tart a két szombathelyi fiatal tehetség.

Fiúk a könyvtárból
fotó: Nagy Róbert

Örülök, hogy már csak törit és magyart kell tanulnom!

Bence magyar-történelem szakos egyetemista és újabban Hiperkarma rajongó és természetesen ír. Verset, zenét, dalszöveget, bármit egy egészen furcsa kontextusban, Bence abból teremt egészet és teljeset, ami nincs. A hiány az üresség és a nincs kérdése koncentrikus kör-szerűen tér vissza szinte minden alkotásában. Nem a könnyebb utat választja;

olyan zenét és dalszöveg könnyű írni, ami eladható

.

A hangszer, melyen a filmzenék készülnek
fotó: Nagy Róbert

Matyi dolgozik, de civil foglalkozása mellet olyannyira nem távolodott el a zeneszerzéstől, hogy újabban filmzenéket ír. Nem másnak mint Boros Ferencnek az est állandó moderátorának és Horváth Zoltánnak, legújabb filmjükhöz a

Gyárépítőhöz

. A filmzene egy új vállalás, Matyi bevallása szerint nehezebb műfaj.

Általában a fődallam készül el először, de van úgy hogy csak rakom egymás mellé a hangszereket. A fejemben van egy szimfonikus zenekar, hallom, hogy miként fog szólni.

(Egyébként az éppen most készülő Szendi-Szűcs István filmhez is Puskás Mátyás szerzi a zenét, már meg is kapta Feritől az instrukciókat.)

A világot nem megérteni kell, hanem hasznosnak lenni benne

Bár a fiúk alkotásaiba sok esetben belopódzik a melankólia és a hiány érzése, mégis határozott céljaik vannak. Bence azon kívül amit most csinál szeretne valami újat kipróbálni és egy korszakot lezárni, ha nem is véglegesen.

Sokan voltak
fotó: Nagy Róbert

Matyi Pest és a hangtechnika felé nyitna, a lehetőségek miatt. Természetesen ezek mellet mindketten zenélnek a Kockacukor zenekarban, ami szerencsére sikeres, az utóbbi időben sok fellépésük volt.

A végére pedig egy felhívás: az Újvilág Utca zenekar dobost keres! Ha van olyan aki szívesen zenélne ezzel a két tehetséges sráccal és még dobos is ne habozzon, hanem keresse meg valamelyiküket, mondjuk Facebookon!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h* m*st f*d*sz*s l*nn*k, m*nd*nh*l * l*gsz*r*bb j*l*lt*k*t b*sz*...
Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson?
zuckerpopo: * r*k*s sz*r t* v*gy, p*k*lj *s h*zz k*l*tr* - *nny*...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Paulus_Maior: *z*k * sz*l*k t*dv*, t*d*tl*n*l * k*ny*lm*s*bb *t*t v*l*szt*tt*k...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház
dredd biró: S*kb* k*r*lt *z *z *r*m *z *mb*r*k *d*j*b*l. *bb*l * p*nzb*l h*s...
A szombathelyi városházán köszöntötték Falco kupagyőztes csapatát
lojalista: N*s b*r*t*k*lh*t*,h*gy * K*rm*nd* K*lcs*y F*r*nc *lt*l*n*s *sk*l...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház