NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?

Felmondott hét traumatológus.

Sérelmezték az alacsony ügyeleti díjat, ezért felmondott hét traumatológus a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – írja a 24.hu. A lap értesüléseit a zalaegerszegi intézmény menedzsmentje is megerősítette, szerintük azonban bérzsarolás történt.

Közlésük szerint a zalaegerszegi kórházban havonta 300-700 ezer forint közötti összeget kapnak a traumatológiai ellátásban részt vevő orvosok és szakdolgozók, ez pedig jóval magasabb, mint a Traumatológiai Társaság ajánlása.

Ráadásul azt mondják, hogy az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége jóval alacsonyabb, mint a más osztályokon dolgozó orvosoké és még a koronavírusos betegek ellátásában sem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtétjeik helyett az oltópontokon segítettek, külön juttatásért.

fotó: Tibor Vári/Google Maps

Leszögezték azt is, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony vállalásával jelentősen megemelkedtek az orvosi bérek. A felmondott traumatológusok pedig a megemelt béren túl a korábban említett traumatológiai ellátásért járó fixdíjban és az ügyeletek után járó díjban is részesültek. Állításuk szerint így az áprilisi bruttó bérük 2 és 2,7 millió forint között alakult – írja a 24.hu.

A kórház közleményében azt írja, hogy nem engednek a további bérzsarolásnak az intézmény fenntarthatósága érdekében. Arra a kérdésre pedig, hogy a hét orvos távozása hogyan érinti a betegellátást, azt válaszolták, az elkövetkező időszakban is mindent meg fognak tenni azért, hogy a traumatológiai osztály működésének folytonosságát biztosítsák.

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben