NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Beruházásokról döntött a kormány - új Duna-híd épül Budapesten

A kulcsfontosságú fővárosi közlekedési beruházások előkészítésére 2018-ig 12 milliárd 14 millió forint kötelezettséget vállal a központi költségvetés, továbbá ezen felül 2018-ban további 597 millió forint használható fel erre a célra.

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent határozat felsorolja a közlekedési projekteket, majd felkéri a nemzeti fejlesztési- valamint a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálják meg ezeknek az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programból (IKOP) történő támogathatóságát és készítsen előterjesztést arról. Amennyiben uniós forrás váltja ki a hazait, úgy a költségvetési támogatást vissza kell téríteni - írja a Napi.hu .

Szabadság híd
fotó: Unger András

Hídépítés

A határozat a projektek közül kiemeli a Galvani utca és az Illatos út vonalában megépítendő új 2×3 sávos közúti Duna-hidat. Ennek a tervezésére nemzetközi pályázatot kell kiírni, majd a legjobbnak ítélt pályamű elfogadása után azonnal ki kell írni az építésre a közbeszerzést.

Vasútépítés

A többi beruházás közül vasúti jellegű a kelenföldi és a ferencvárosi pályaudvarok közötti harmadik vágány megépítése, beleértve a déli összekötő vasúti híd felújítását is. A vonalon két új elővárosi megálló is épül, Danubius és Népliget-Fradiváros néven.

HÉV-ből villamos

A ráckevei és a csepeli HÉV pedig bekapcsolódik a fővárosi villamos hálózatba.

Terv a kisföldalattira

A kis földalatti (M1-es vonal) rekonstrukciójának előkészítése is szerepel a listán.

Sztrádaépítés

Végül a NIF Zrt. is szerepet kap az M1-es autópálya 2×3 sávosra bővítésében Budapest és Győr között, továbbá az M7-es autópálya 2×3 sávosra bővítésében Budapest és Balatonvilágos között. Az előkészítés ezeknél az engedélyezési tervek elkészítését jelenti.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : H*l v*lt *z * s*k F*d*SS - ny*k, *m*k*r * t*lv*j b*nd*j*k 2-3 n*...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
Katka: Sz*b*d * b*j*r*s *z *rsz*gb*n, m**rt k*r*lt* v*ln* *l? M*ly*n l*...
Müller Cecília: "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal"
Katka: B*t* *mb*r, d*g*lj *l!...
Már háziorvosok is felírhatják a favipiravirt
ta-tom: "d**m** sz*m*k" *rv*s*k sz*r*nt * l*l*g*zt*t*r* k*r*lt*...
Vasárnap is drámaiak a számok: 6201 új fertőzött és 108 halott
Katka: *kk*r m**rt f*l t*l*? 12 *v* * * m*m*s n*k*!...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt