NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

Most megmutatjuk: ők a szombathelyi polgármester- és képviselőjelöltek

Egy kis életrajz, némi program és fotó majdnem mindenkiről. A Fidesz-KDNP nem akart élni a lehetőséggel.

A képviselőjelölteket választókerületenként mutatjuk be, a polgármestereket persze az elején, egyben. Technikai információ: akitől nem kaptunk bemutatkozó anyagot, ezek között többségben vannak a Fidesz-KDNP jelöltjei, azoknak csak a nevét és a jelölőszervezetet írtuk le. Lássuk először a polgármesterjelölteket.

A polgármesterjelöltek

Szombathely jövője a tét! – Ipkovich György – Éljen Szombathely! Egyesület-MSZP-Együtt-DK

dr. Ipkovich György
fotó: -

Tisztelt Szombathelyi Polgár!

Különösen hosszú, ötéves időre kell döntenünk Városunk jövőjéről. Most dől el, milyen Városban fogunk élni, dolgozni, gyermeket nevelni az elkövetkezendő időben.

Vajon mindenkinek fontosak azok a kérdések, amelyekre választ kínálunk? Fontos Önnek, hogy tiszta, virágos város vegyen körül minket, vagy megfelel a koszos, gazos környezet? Beletörődünk, hogy egyre fogy lakosságunk, fiataljaink máshol keressenek munkát, lakást, boldogulást, vagy inkább városunk kínálja nekik mindezeket?

Tétlenül nézzük iskoláink sorvadását, a nyelvi oktatás visszafejlesztését, a járóbeteg-ellátás vergődését, vagy egyesült erővel teszünk ezek jobbá tétele érdekében? Azt akarjuk, hogy szomszédjainkkal perben–haragban álljunk, sérelmeket és kárt okozva egymásnak, vagy együttműködve, egymás érdekeire figyelemmel hasznosítsuk közös vagyonunkat, munkahelyeket és jólétet teremtve?

Eltűrjük-e, hogy a városvezetés saját problémáin rágódjon, nemtörődömségből vagy alkalmatlanságból halogassák a szükséges döntések meghozatalát, vagy tisztességes és szakszerű döntéseket hozó vezetőket akarunk? Sorolhatnám tovább. Súlyos kérdések, melyek válaszra várnak. Öntől várnak választ, most, és nem később.

Nem lehet megkerülni őket, nem lehet másra hárítani a döntés felelősségét: nekünk kell határoznunk saját sorsunkról! Senki nem jön máshonnan ide, hogy összeszedje a szemetet és kitakarítsa a várost. Nem dönthet más a nekünk juttatott fejlesztési források felhasználásáról, terveinkről, álmainkról.

Mi elkészítettük tervünket, amely választ ad a Városunk előtt álló időszak lényeges kérdéseire. Ezt Ön is elolvashatja a www.eljenszombathely.hu weboldalon, vagy amennyiben felhívja a 311-068-as telefonszámot, személyesen elvisszük Önnek.

Hitünk szerint programunk Városunk fejlődését, gyarapítását szolgálja a gazdaság, a kultúra, az egészségügy, az oktatás és a sport területén. Sajnálatos módon csak mi készítettük el az elkövetkező öt év fejlesztési programját, így nem lehet más jelöltek terveit összevetni a sajátunkkal. Így Ön sem tudhatja meg, hogyan képzeli el a többi szervezet

Városunk fejlődését az előttünk álló években, így azt sem tudhatja meg, hogyan válik jobbá az élet Szombathelyen. Mi készen állunk a munkára, és nem érdemtelenül kérjük a bizalmát. Eddigi munkánk alapot ad erre.

A Lukácsházán létesült víztározó óvja Városunkat, a Jabil betelepítése növelte munkalehetőségeinket, a felújított Főtér, az Isis-szentély, a vasútállomás épülete dísze Városunknak. A felújított hangversenyterem, a színház pezsdíti kulturális életünket. A gondozott, óvott köztereink, parkjaink, a gondos ezek lehetővé tették a Virágos Város cím elnyerését. A felépült Aréna Savaria falai közt a bajnok Falco és a bajnoki bronzérmes Haladás hirdette, hogy Szombathely a Nemzet Sportvárosa. Itt az idő az összefogásra! Szavazzon nekem és csapatomnak bizalmat, és terveinket késlekedés nélkül megvalósítjuk!

Könnyebbé akarjuk tenni az Ön életét az utazási kedvezmények bővítésével, a parkolási díj eltörlésével. A kiskertbérlők szerződését meghosszabbítjuk, hogy művelhessék kertjeiket a jövőben is. Javítjuk a járóbeteg-ellátás minőségét az Ön és családja egészségének megóvása érdekében.

A Söptével közös területen ipari parkot hozunk létre, hogy munkahelyeket teremtsünk, és hogy a szombathelyi fiatalok ne messzeföldön álljanak munkába, hanem szeretteikhez közel találjanak megélhetést.

Megszüntetjük az igazságtalan, pontozásos pályázati rendszert, így minden önkormányzati lakásbérleti igényt egyenként és méltányos alapon fogunk megvizsgálni. Előnyt élveznek majd az egyedülállók, a dolgozók és azok, akik tisztességgel nevelik gyermekeiket. Felújítjuk a most üresen álló lakásokat, hogy május végéig be lehessen költözni.

Megnöveljük a szociális támogatás mértékét, amelynek odaítéléséről szintén méltányos módon döntünk majd.

Megválasztásom esetén a város költségvetésében önálló pénzügyi alapot hozunk létre a peremkerületi utcák fejlesztésére, így öt éven belül minden lényeges út- és járdaépítést, felújítást, valamint csapadékvíz-elvezetést elvégezünk.

A Távhő vezetékeit pedig felújítjuk, hogy kisebb legyen a távhős számla.

Ahhoz, hogy megvalósulhassanak városépítő terveink, egy dologra van most szükség: az Ön szavazatára!

Kérem támogatását, hogy dolgozhassak Önért és Városunkért!

Éljen Szombathely!

dr. Ipkovich György


Igényes Szombathelyt! - Balassa Péter - Jobbik

Balassa Péter
fotó: -

Balassa Péter vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombathelyi polgármesterjelöltje. Feleségemmel és kislányommal élek együtt, ám amikor e sorok megjelennek, elképzelhető, hogy arra már bővül a létszám, hiszen megszületik második gyermekem.

Igényes szombathelyi polgárokra számítunk, akik elvárják, hogy igényeiket figyelembe véve vezessük a várost. Nem hangzatos választási ígéretekben gondolkodunk, hanem abban, hogy miként tudjuk megvalósítani az emberekkel való törődést, működőképesebbé tenni a városunkat, a szolgáltatásokat.

Nem ígérünk olyant, amit ténylegesen ne tudnánk megvalósítani, és főleg nem olyant, ami a városra további terheket róna. Vagyis átnéztük a költségvetést és elképzeléseink megvalósításának pénzügyi fedezetét biztosítani tudjuk. Minden körzetben felmérjük a lakosság összetételét, a szociális helyzet és kor szerinti megoszlását, valamint a sajátos igényeket. Azt mondjuk: az önkormányzat által fenntartott intézményhálózat igazodjon a lakosság rétegeződéséhez, ne ahhoz, hogy munkahelyet teremtsen a kádereknek.

Nincs szükségünk a semmihez sem értő politikus gyerekekre vagy keresztapákra. Vissza kívánjuk adni a szakmák tisztességét. Ne a politikus mondja meg, kit kell újraéleszteni. Mi az igényes várost akarjuk újraéleszteni. A város fejlesztését a ténylegesen itt élők igényeihez igazítjuk. Ne kelljen a szombathelyi polgároknak más városok szolgáltatásait igénybe venni.

Megoldjuk a belváros közlekedési problémáit, megszüntetjük a rosszul szervezett, használhatatlan közlekedési csomópontokat. Felmérjük a parkolási helyzetet. Ahol lehet, parkolóhelyeket alakítunk ki, ahol alkalmas hely van, parkolóházat építünk. Emberi parkolást szeretnénk.

Nem engedjük, hogy a közlekedési büntetés célja a megfélemlítés és a bevételnövelés legyen. A semmitmondó és szakmailag kádertemetőnek használt közterület-felügyelet helyett a rendőrséghez hasonló képzettségi előírásokkal városi rendőrséget alakítunk. Sőt, a büntetőszervezetként működő közterület-felügyeletet megszüntetjük.

Súlyos gond a környezeti ártalmak megfelelő kezelése. Létrehozzuk azt a szervezetet, amelyik figyeli az allergén anyagok megjelenését, szervezi az irtásukat, és bünteti a mulasztókat.

Segítünk a szülőknek a gyermeknevelésben (kiemelten a kezelhetetlennek látszó gyermekek nevelésében). A több generációs együttélés érdekében természetessé tesszük az idősgondozást. Megszervezzük az egyedülállókkal (egyedül élőkkel) való foglalkozást. A gyermekorvosi hálózathoz hasonlóan megszervezzük az időskorúak speciális orvosi ellátását. A nemzetközi tapasztalatokra figyelemmel ez a várható életkor növelésében éveket jelenthet polgárainknak. Megépítjük az ország első szépkorúak parkját.

Szakembereink segítségével folyamatos, élő információs vonalat tartunk fenn mindezen problémák kezelésére. Nem engedjük, hogy csellengővé, drogfüggővé váljanak gyermekeink. A politikusoktól elvárjuk, hogy ebben és magánéletükben mutassanak példát és nem bemutatót. Felelősnek tartjuk mindazokat, akik leplezték az ilyen cselekményeket, akármilyen szintjén is voltak a politikai ranglétrának. Legyen a politikus minta és nem gúnyszó. Ennek a rossz véleménynek a kialakításában mind a szocialisták, mind a fideszesek szerepet vállaltak.

Minden közbeszerzést nyilvánosan kezelünk, minden önkormányzati bevételről, polgáraink adójának felhasználásáról nyilvánosan elszámolunk. Az igényes város hozzáértő polgárainak közösségével megakadályozzuk, hogy a közvagyon baloldali irányítással történő elherdálása még egyszer előfordulhasson.

Bízunk a jól képzett szakembereinkben, de elvárjuk a komoly tisztességes munkát! Az eddigi felmérések alapján csökkenteni tudjuk a társasházakban az úgynevezett üzemeltetési díjat. Ebben a körben különösen magasnak tartjuk a társasházak üzemeltetési költségeit.

Tiszta, igényes várost akarunk! Rendszeresen tisztítjuk a várost, ahol szükséges, folyamatosan szemétgyűjtő konténereket helyezünk ki.

A hajléktalanellátást úgy alakítjuk át, hogy utcai szociális munkások foglalkoznak majd minden hajléktalannal. Nem engedjük meg, hogy önpusztító életmódban éljenek. Az igényes Szombathelyhez hozzátartozónak ítéljük a cigánylakosságot is. De elvárjuk, hogy ők is tartsák be az együttélés legalapvetőbb szabályait.

Az utolsó rendes közgyűlésen felvetettem, hogy állítsuk vissza az Óperint utcai körforgalomba azt a keresztet, amely korábban az evangélikus templom előtt állt. Bankszámlát nyitottam, magam is hozzájárulok a terv kivitelezéséhez, és reményeim szerint többen csatlakoznak majd kezdeményezésemhez.


Élhetőbb Szombathelyt! - Horváth Zoltán - LMP

Horváth Zoltán
fotó: -

Négy évvel ezelőtt az LMP színeiben kerültem be a szombathelyi közgyűlésbe. Most ismét azt kérem Önöktől, hogy szavazatukkal támogassák az LMP jelöltjeit!

Van kire szavazni! Az LMP a szombathelyi önkormányzati választáson együttműködik a szociáldemokrata Negyedik Köztársaság Párttal (4K!). A két fiatal szervezet összefogása képes arra, hogy új lendületet adjunk Szombathelynek, hogy megújítsuk a városi közéletet, hogy tiszta, átlátható és élhető várost teremtsünk. Az LMP színeiben induló párton kívüli, civil jelöltekkel pedig képviselni fogjuk a lakóhelyi és civil közösségeket.

Az LMP-s jelöltekre leadott szavazatok nem vesznek el! Jelöltjeink felkészült, a közösségükért tenni kívánó emberek. A rájuk leadott szavazatok akkor sem vesznek el, ha nem nyerik meg a körzetüket, hiszen a rájuk leadott szavazatok a kompenzációs listán hasznosulhatnak, így listáról bekerülhetnek LMP-s képviselők, akiken keresztül a jelöltek segíteni tudják körzetüket.

Fontosnak tartjuk a helyi munkahelyteremtést. Az LMP a saját vállalkozóerejére, a helyi erőforrásokra építő, és azokkal hatékonyan gazdálkodó gazdasági modellben gondolkodik. A multicégekkel kötött partnerségek helyett a hazai kis- és középvállalkozásokkal és a helyi gazdaság szereplőivel akar stratégiai szövetséget kötni.

Megfizethető lakbéreket, energiatakarékos házakat szeretnénk. Az LMP szerint a lakhatás alapvető emberi jog, és az államnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy Szombathely valamennyi lakójának valós lehetősége legyen legalább egy szerény, de biztonságot és nyugalmat adó otthonhoz jutnia. Programunk középpontjában a lakhatási támogatások bővítése és a lakásfelújítási program áll.

Javítani kell a közbiztonságot! Ennek érdekében közösségi rendőrséget vezetünk be, amelyet az önkormányzat működtet, és amely a jelenleginél sokkal szorosabban együttműködik a lakókkal, városrészi közösségekkel. A polgárőr egyesületek önkormányzati támogatását jelentősen növelni kívánjuk.

Az oktatást Szombathely sikerágazatává kívánjuk tenni. Központosítás helyett helyi beleszólást szeretnénk. Az oktatás helyi közügy. Az LMP 2014-es országgyűlési programjában kimondta, hogy amelyik önkormányzat képes rá és szeretné, az kaphassa vissza az iskolák fenntartását. Mi szeretnénk visszakapni a szombathelyi iskolákat az államtól.

Jobbá, könnyebbé és olcsóbbá fogjuk tenni a városi közlekedést! Az LMP szerint közös egységként kell tekinteni a közlekedésre, figyelembe véve a közlekedésben résztvevők érdekeit és ugyanakkor a fenntarthatóságot is. Megvizsgáljuk a buszközlekedés olcsóbbá tételét, a lakossági igényekhez igazítjuk a menetrendet. Az egész városban biciklizhetővé tesszük az utakat. Új, földalatti parkolókat létesítünk a belváros közelében.

Az egykor önálló városrészeken és a lakótelepeken, lakóparkokban az LMP bevezeti a részönkormányzatokat. A helyi közösségek maguk tudják, hogy az adott városrészen melyek azok a fejlesztések, felújítások, amelyek feltétlenül szükségesek. A peremkerületek, de a lakótelepek is elhanyagoltak: az elmúlt évtizedek városvezetői nem foglalkoztak velük. A településrészi önkormányzatok minden évben kapnának a városi költségvetésből egy keretet, melynek sorsáról saját maguk dönthetnének.

Növelni fogjuk a társadalmi részvételt a döntések előtt. Minden őket érintő döntésben kikérjük a lakóhelyi közösségek, civil szervezetek, lakásszövetkezetek, szakszervezetek, egyéb társadalmi szervezetek véleményét. Bevezetjük a részvételi költségvetést: minden évben a városi költségvetés 10%-áról a szombathelyiek dönthetnének.

Megszüntetjük a korrupciót! Tiszta, átlátható döntések szükségesek, amelyek mindenki számára visszakövethetők. Az LMP felszámolja a helyi uram-bátyám viszonyokat. Ha bizalmat kapunk a választóktól, a szombathelyiek pénze nem a „haverok” zsebébe fog vándorolni, hanem a város fejlesztésére fogjuk használni azt.

A megválasztott képviselők jó része a választások után nem foglalkozik körzetével, illetve választóival. Bár a fideszes képviselők leszavazták, már javasoltam, hogy minden képviselőnek legalább havonta egy képviselői fogadóórát kötelező legyen tartani: ha az LMP-re szavaznak, a következő ciklusban bevezetjük ezt. Ezentúl minden városi képviselőnek az év elején kötelező lesz beszámolni arról, hogy milyen munkát végzett az előző évben.

Kérem Önöket, hogy tiszteljenek meg bizalmukkal és szavazatukkal, hogy véget vessünk az elmúlt évtizedek politikájának, és új színt vihessünk a helyi közéletbe! Az LMP jelöltjei Önökkel és Önökért kívánnak dolgozni!

Horváth Zoltán


Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek! - Molnár Miklós - Pro Savaria Egyesület

Molnár Miklós
fotó: -

Vas megyéből, Hosszúperesztegről származom. Mint a legtöbb falusi gyereknek, a hetvenes években számomra is Szombathely jelentette „a” várost.

A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem diplomát. Majd hazajöttem, és a Styl Ruhagyárban kezdtem dolgozni. Tizenöt évig voltam cégvezető. Ezt követően saját vállalkozásokat alapítottam.

Három gyermek büszke édesapja vagyok. A legkisebb még óvodás, az ikrek a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 6. osztályos tanulói.

A 80-as évek végétől aktív szerepet vállalok a helyi közéletben. Jelenleg a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Kuratóriumának elnöke vagyok.

2002 óta vagyok városi képviselő; az utolsó négy évben a város költségvetéséért és gazdaságfejlesztéséért felelős alpolgármesterként dolgoztam. Képviselőként és alpolgármesterként is mindig a szakmaiságot képviseltem, számomra a városi érdekek mindig felülírják a politikai érdekeket.

Az elmúlt négy évben folytatott tevékenységemet még az ellenfelek is elismerik, ma a helyi média az általam végzett munka eredményeitől hangos. A költségvetés egyensúlyba hozása, a helyi adóbevételek 45%-os emelkedése, a munkahelyek számának jelentős növekedése, a „Szombathely visszavár” program, a Szent Márton-kártya bevezetése, a gépészmérnökképzés elindítása mind-mind az általam és a közreműködő szakemberek által kezdeményezett és kidolgozott elképzelések és programok mentén valósultak meg. Sikerült elérni, hogy ma már Szombathelyről és térségéről nem Győr vonzáskörzeteként, hanem önálló, gazdaságilag erős régióként beszélnek az egész országban

.

Mindezek azért lehettek sikeresek, mert alulról jövő kezdeményezéseken alapultak, helyben a helyiek elképzeléseit valósítottuk meg, s ehhez kértük, kérjük a mindenkori kormány támogatását.

Ezt a szakmaiságot kell kiterjeszteni a várost érintő minden területre. Ennek megfelelően dolgoztuk ki a Pro Savaria Egyesület városfejlesztési programját a következő 5–10 évre. A „10x5 gondolat a város jelenéről jövőjéről” címet viselő program felöleli a városi lét, a városi élet minden területét:

• gazdaságfejlesztés: ahol új, jól fizető munkahelyek jönnek létre,
• városfejlesztés: ahol a barnamezős területek (Savaria Szálló, Cipőgyár, Latex, Sylvester János Nyomda, 11-es huszár úti laktanya, TDK-Epcos belvárosi része) méltó és minőségi részévé válnak a városnak,
• városüzemeltetés: ahol, ha kilépünk a kapun, úgy érezzük magunkat, mint 20 kilométerrel nyugatabbra,
• közlekedés: ahol a város minden irányból könnyen megközelíthető,
• bűnmegelőzés és közbiztonság: ahol a nap bármely szakában, a város minden részén félelem nélkül sétálhatunk,
• egészségügy: ahol az egészségügyi ellátás gyorsan és mindenki számára hozzáférhető,
• kultúra: ahol a művelődés, szórakozás, kikapcsolódás mindenki számára elérhető,
• oktatás: ahol minden óvodában, iskolában egyaránt kiváló feltételek mellett tanulhatnak a gyerekek,
• szociálpolitika: ahol mindenkinek fedél van a feje fölött,
• sport: ahol a város egész lakosságára kiterjedő tömegsport „kitermeli” az élsportolókat.
A részletes program megtekinthető Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/prosavaria

A Pro Savaria Egyesület jelöltjeinek szakmai tapasztalata, eddig végzett munkájuk, a városi érdekek mindenek-feletti képviselete a garancia arra, hogy programunkról nem csak ígéret szintjén, a választási kampányban beszélünk, hanem azt a megfelelő szakemberek bevonásával végre is hajtjuk.

Mi 10 év múlva egy 90 ezer lakossal rendelkező Szombathelyt képzelünk el, melynek alapját az képezi, hogy a helyi gazdaságban a következő 5 évre is benne rejlik egy 30–40%-os növekedés.

A helyi gazdasági élet szereplőivel közösen kidolgoztuk a következő öt év gazdaságfejlesztési feladatait, melynek megvalósítása esetén elindulhat a kis- és középvállalkozások dinamikus fejlődése is. E feladatok pénzügyi feltételeinek biztosítása érdekében már az elmúlt közgyűlésen javaslatot tettem egy 700 millió forintos gazdaságfejlesztési alap létrehozására.

A 2014–2020-as években a városba érkező európai uniós forrásokat is gazdaságfejlesztési prioritás mentén kívánjuk felhasználni. Ma már mindenkinek világos, hogy gazdaságfejlesztés nélkül nincs városfejlesztés.

Azt gondolom, hogy programunk és elképzeléseink egyaránt bizonyítják, hogy a Pro Savaria Egyesület egy, a városi élet minden területére kiterjedő, dinamikusan fejlődő – a környezettudatosságot mindig szem előtt tartó – várost szeretne építeni.

Ehhez kérjük, kérem az Ön/Önök támogatását 2014. október 12-én.

Egynek minden nehéz;
soknak semmi sem lehetetlen.


(Széchenyi István)

Molnár Miklós

Puskás Tivadar - Fidesz-KDNP


1. választókerület (Kámon, Herény, Minerva lakótelep)

Jandrasits Anikó - Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP-Együtt-DK

Jandrasits Anikó
fotó: -

Tisztelt Választópolgárok! Jandrasits Anikónak hívnak. Sokan vannak a körzetben, akik leánykori nevem hallatán – Horváth Anikó – a homlokukra csapva azt mondják: „Hiszen én ismerem őt!”

Igen, ismernek, hiszen itt születtem, és ma is itt élek családommal Szombathely kámoni városrészén. Négy gyermek édesanyja vagyok. Legidősebb leányom pedagógus, a középső bolti eladó, a „kicsi” most érettségizett, és a „pici” fiam asztalosnak tanul. Büszke nagyija vagyok egy cserfes, édes kétéves kislánynak.

Jelenleg, ami már tizenöt éve tart, turizmussal, vendéglátással foglalkozom, mint üzletvezető.

A közelgő önkormányzati választások előtt felvetődött, hogy határozottabban kellene képviselni az 1. számú választókerületben élők érdekeit. Vallom, hogy az önkormányzati képviselő felelősséggel tartozik városrészéért és az itt lakókért. Tenni szeretnék szűkebb közösségemért!

Célom az, hogy kreatívan, kezdeményezően, a lakók aktív bevonásával, közösen elindítsunk egy cselekvő összefogást Kámonért, Herényért és a Minerváért.

Ehhez kérem az Önök támogatását.


Császár József - Jobbik

Császár József
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Császár József vagyok, 1962-ben születtem Zalaegerszegen, jelenleg Szombathelyen élek.

A Jobbik színeiben az 1-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként. Iskolai tanulmányaimat a Páterdombi Szakközépiskolában végeztem, ahol mezőgazdasági technikusi végzettséget szereztem.

Jelenleg egy szombathelyi cégnél dolgozom alkalmazottként. Régóta aktívan figyelem a politikát, úgy érzem, csak a Jobbik lehet az a váltópárt, mely lezárja az elmúlt 24 évet, és egy új irányt ad a városnak.

Célom, hogy az alábbiak megvalósuljanak: Béke téri buszforduló felújítása; Saághy István utca meghosszabbítása a körforgalomig az Öntő utca tehermentesítése érdekében; Gothard Jenő Általános Iskola környékének rendezése a reggeli csúcsforgalom miatt; kerékpáros közlekedés kiépítése; az illegális szemétlerakók megszüntetése és a kommunális hulladékgyűjtés korszerűsítése; Minerva-lakópark útjainak önkormányzati tulajdonba vétele; játszóterek építése.

Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


György István Péter - LMP (civil jelölt)

György István Péter
fotó: LMP

György István Péter (LMP civil jelölt) vagyok, Herényben élek a családommal. Gondok sokasága halmozódott fel lakókörzetünkben.

Itt a lehetőség dönteni saját sorsunkról! 2010–14 között városunk (SZMJV BKKB) bizottságának tagjaként jelzésemre több élet- és balesetveszélyes hiányosságot, környezetszennyezést sikerült megszüntetni.

A Szombathelyi Polgárőrség alapító tagja vagyok, 1993 óta folyamatos szolgálatot teljesítek. 2000 óta környezet- és természetvédő egyesületet vezetek.

Fontosak számomra: Tényleges munkahelyteremtés. A tisztességes megélhetés, a lakhatás garantálása. Közlekedésre alkalmas utak, gyalogjárdák, kerékpárutak kivitelezése. Egészségünk és környezetünk megóvása. Szervezettebb tömegközlekedés, fedett buszvárók létesítése. A csapadékvíz-elvezető rendszer minőségi javítása. Váljanak helyben láthatóvá a befizetett adóforintok eredményei!

Bízzon bennem! Készen állok a szolgálatra!


Dr. Kovács Lajos - Pro Savaria Egyesület

Kovács Lajos
fotó: Pro Savaria

Tősgyökeres szombathelyi vagyok, itt születtem 1963-ban. Két gyermekem van.

A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem diplomát. Dolgoztam a Markusovszky kórházban (sebészként, szülész-nőgyógyászként, 1999-től felsővezetőként), jelenleg a Vasútegészségügy Nonprofit Kft. Szombathelyi Divíziójának (ismertebb nevén MÁV-rendelő) orvos-igazgatója vagyok.

A Pro Savaria Egyesület azért kért fel közéleti szerepvállalásra, mert úgy gondolta, hogy Szombathely egészségügyét érintő kérdéseket politikától függetlenül, szakmailag és emberileg hitelesen tudom képviselni. 20 éve folyamatosan a körzetben lakom, belülről ismerem jelentősebb problémáit.

Célom a Markusovszky kórház szakmai színvonalának, regionális térségi szerepkörének megerősítése, a járóbeteg-ellátás és az alapellátás javítása, a városi közlekedés ésszerűsítése.

Úgy gondolom, fontos feladat még Szombathely környezettudatos fejlesztése, „zöld várossá” alakítása is.


Horváth Gábor - Független jelölt

Horváth Gábor
fotó: Horváth Gábor

40 éves vagyok, nős. Születésemtől kezdve Kámonban élek. 22 éve a vezetékes távközlésben tevékenykedem.

A pártoknak csak a pénz és hatalom számít, nekem a választók hiteles képviselete.

Miért van ennyi probléma a Minerva-lakóparkban? Miért ilyen a herényi temető környéke, és miért ilyenek a járdák, árkok, burkolatok Kámonban és Herényben? Ismét nem Önöket képviselték! Ebből tanulva lehetőség van változtatni. Eldönthetik, hogy pártszavazók maradnak, vagy választók lesznek, ezáltal valódi érdekképviselet lesz a körzetben.

2006 óta tevékenykedem a városrészért. Szerveztem demonstrációt az Öntő utcában. A 2010-es választások jó eredménye következtében, Önöknek köszönhetően a Városfejlesztési Bizottság tagja vagyok.

Javaslataim eredményei szemmel láthatók a körzetben: a forgalmi rend megváltozása a Vadász vendéglőnél és Minerva-telepen; új gyalogjárda a kámoni templom mellett, EU-konform pancsoló a Maros óvodában.

Megválasztásom esetén eszköz leszek a kezükben a közös ügyek képviseletében.

Kampányfilm itt.


Böndicz Tibor - Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI)

A választáson a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) támogatásával indulok. A KTI a keresztény értékrend alapján politizáló új baloldali erő, amely az eddigiektől eltérő politikai hangnemet és képviselői munkát visz a közéletbe!

A KTI Országos Elnökségének tagjaként, a Nyugat-dunántúli régió elnökeként kerestek meg a választókerületben élők, hogy képviseljem Szombathely közgyűlésében a kámoni és a herényi városrészek ügyeit!

Itt születtem, itt nőttem fel, itt élnek a barátaim, ismerőseim, a családom.

Helyiként megtiszteltetés számomra, hogy a kerületben élők ajánlásaikkal támogattak, és képviselőjelölté válhattam!

Az elmúlt években sem teljesültek azok a beruházások, fejlesztések, amiket már régóta ígértek, és kellő anyagi forrásokat sem kapott a kerület!

Azért kívánok tenni, hogy az itt élők jogos igényei végre megvalósuljanak! A célok eléréséhez helyi szinten, tenni akaró és tudó képviselőre van szükség!


Koczka Tibor - Fidesz-KDNP

2. választókerület (Az északi elkerülőtől délre az Éhen Gyula térig)


Bokányi Adrienn - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Bokányi Adrienn
fotó: -

Bokányi Adrienn vagyok,1988-ban születtem Szombathelyen, azóta is itt élek. Kitüntetéses minősítésű bölcsész diplomámat a Nyugat-magyarországi Egyetemen szereztem.

Többen az egykori Belvárosi Kereskedők Egyesületének rendezvényszervezőjeként ismerhetnek, jelenleg közgazdász hallgató vagyok. Hiszem, hogy egy képviselőjelölt csakis a körzetét mindennap járva tapasztalja meg igazán a lakók problémáit, és tudja összegyűjteni javaslataikat.

Ezek alapján – csupán néhány tennivalót kiemelve a sok közül – szeretnék városőrséget létrehozni közbiztonságunk növelése érdekében, körzetünk elhanyagoltabb részeit is érintő út- és járdafelújítási programot dolgozok ki, és hajtatok majd végre. Korszerűsíteni fogjuk a Neumann János Általános Iskolát, rendezni fogjuk az Éhen Gyula teret, és megvalósítjuk a 11-es Huszár út és a Lovas utca közti útösszeköttetést. Új parkolóhelyeket alakítunk ki a MÁV Rendelőintézetnél, és újjáélesztem a Stromfeld-napokat.

Arra kérem Önt, hogy október 12-én támogasson szavazatával, hogy együtt végre megoldhassuk lakókörnyezetünk problémáit!


Völgyi Péter - Jobbik

Völgyi Péter
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Völgyi Péter vagyok, a 2014-es önkormányzati választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltjeként indulok Szombathely 2. választókerületében.

1988. december 12-én születtem Szombathelyen. Általános és középiskolai tanulmányaimat a városban végeztem, valamint itt végeztem el egy kétéves külkereskedelmi üzletkötő képzést is.

Ezután a Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkeztem, ahol nemzetközi gazdálkodást tanultam angol nyelven. Idén januárban diplomáztam le. Jelenleg Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnökének országgyűlési munkáját segítem.

Választókerületemben több probléma megoldását is kezdeményezném. Csak pár példát említve: beláthatatlan kereszteződések biztonságossá tétele, elhanyagolt út-, járda- és kerékpárszakaszok felújítása, a vasúti parkolás rendezése, parkolóhelyek számának növelése.

Fontosnak tartom még, hogy végre megoldódjon a 11-es Huszár úti laktanyaépületek- és területhasznosítása is. Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Bogáti András - LMP

Bogáti András
fotó: LMP

Bogáti András vagyok, egy épületgépészeti kft. tulajdonosa. Életemet és munkámat a természeti értékek védelme, valamint a megújuló energiaforrások és a papír alapú környezetbarát hőszigetelés hétköznapi hasznosítása határozza meg.

Túravezetőként is tevékenykedem több egyesületnél. Nevemhez fűződik az „Ültess Te is őshonos gyümölcsfát az Országos Kéktúra mentén” elindítása. Polgári természetőrként sérült vadállatokat mentek.

Alapító tagja vagyok egy kulturális és hagyományőrző egyesületnek. 2011-ben a Vas Megyei Közgyűlés Gáyer Gyula-emlékplakettel tüntetett ki.

Az LMP megyei elnökeként és a SzomPark felügyelő bizottsági tagjaként fontosnak tartom, hogy az általam képviselt ökológiai értékrendnek legyen önkormányzati képviselete. A körzetben lakóként annak minden gondját ismerem, megválasztásom esetén Önökkel egyeztetve tesszük élhetővé körzetünket.

Előre is köszönöm megtisztelő bizalmukat!


Molnár Miklós - Pro Savaria Egyesület

Molnár Miklós
fotó: -

Vas megyéből, Hosszúperesztegről származom. Mint a legtöbb falusi gyereknek, a 70-es években számomra is Szombathely jelentette „a” várost.

A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem diplomát. Majd hazajöttem, és a Styl Ruhagyárban kezdtem dolgozni. 15 évig voltam cégvezető. Ezt követően saját vállalkozásokat alapítottam. A 80-as évek végétől aktív szerepet vállalok a helyi közéletben.

Három kisgyermek büszke édesapja vagyok.

Szeretném folytatni azt a munkát, amelynek eredményeképp felújítottuk a Széll Kálmán utca 51. tömbbelsőjét, a Donászi óvoda épületét és udvarát, a Neumann iskola alsó szintjét. A Stromfeld-lakótelepen játszótér épült, és megkezdődött a járdafelújítási és csapadékvíz-elvezetési program is.

A jövőben legfőbb feladatomnak tekintem egyebek mellett az Éhen Gyula tér rendezését, a 11-es huszár úti laktanya hasznosítását, a Neumann iskola teljes felújítását, és nagy erőkkel folytatnám a járdafelújításokat is.


Kővári Attila - Független jelölt

Kővári Attila
fotó: Kővári Attila

1998 óta ötödször, három megnyert és legutóbb 47 szavazattal elvesztett választás után fordulok Önökhöz, hogy életvitelüket megkönnyítő, eddig meg nem valósult fejlesztésekért ténykedhessek! Tenném ezt függetlenként, mert sokak szerint sikeres eddigi munkám ellenére az MSZP elnöksége indulásomat nem támogatta!

E terjedelem csak a leglényegesebbek említését teszi lehetővé; Az Éhen Gyula tér parkolási gondját csak a kérésemre módosított rendezési terv, valamint forgalmi rend változásával lehet kis költséggel könnyíteni.

A körzet egyik legfontosabb beruházása a Lovas és a Huszár utakat összekötő út, egyik oldalán járdával való megépítése, ami több kilométeres többletút megtételétől mentené meg a területtől nyugati irányba autózni akarókat! A Huszár úttól keletre eső utcák csapadékvíz elvezetési munkái úgy a terv, mint a kivitelezés vonatkozásában aggályos,a járdákat sürgősen le kell aszfaltozni!.A Huszár úti lakótelep csapadékvíz-elvezetését és zöld növényzetét fel kell újítani! A Stromfeld-lakótelep zöld növényzetének négy éve abba maradt felújítását folytatni kell, ez vonatkozik a járdákra és utakra is!


Illés Károly Roland Fidesz-KDNP


3. választókerület (Oladi lakótelep)

Dr. Horváth Attila - Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP-Együtt-DK

Horváth Attila
fotó: -

Tisztelt Választópolgár! Dr. Horváth Attilának hívnak. 35 éves vagyok, ügyvédként dolgozom. Születésem óta Szombathelyen élek.

Képviselői hitvallásom egyszerű: jelen kell lenni. Egy képviselőnek elérhetőnek kell lennie.

Nemcsak a fogadóórákon, hanem a mindennapokban is. Az embereknek tudniuk és érezniük kell, hogy bármikor fordulhatnak képviselőjükhöz. Olyan képviselő leszek, aki nemcsak végighallgatja a panaszokat, hanem segít is azok megoldásában.

Hiszem és tudom, hogy egy képviselő esetében nem a pártállása a fontos, hanem az, hogy tud és akar segíteni a mindennapi, kisebb-nagyobb problémák megoldásában. Elintézi, hogy lenyírják a füvet, elvigyék a szemetet. Kijárja, hogy a közterület-felügyelet intézkedjen az éjszaka hangoskodókkal szemben.

Legfontosabb vállalásaim a következők: óvoda és bölcsőde létesítése; városőrség megalakítása az Oladi-lakótelepen; új közlekedési útvonal kiépítése az Árkádia mellett lévő híd tehermentesítése érdekében; új parkolóhelyek létesítése.

Munkámhoz kérem az Ön bizalmát és támogatását!


Balassa Péter - Jobbik

Balassa Péter
fotó: -

Balassa Péter vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje és a 3-as számú választókörzet képviselőjelöltje.

Legfontosabb célkitűzésem az, hogy az Oladi-lakótelepet egy igazán élhető városrésszé tegyük. Mindehhez kérem az önök támogatását. Társadalmi vitára bocsátanám a parkolási probléma kezelését, hiszen tarthatatlan állapotok uralkodtak el a Kodály és a Kassák Lajos utcákban.

Terveim között szerepel a Vízmű védterületén egy közösségi park és sportpálya létesítése. A közvilágítással kapcsolatos gondok is rendszeresek Oladon, ezt is orvosolni szeretném mielőbb.

Minden negyedévben konténeres hulladékgyűjtést szerveznénk a lakótelepen, hogy az itt élők kulturált körülmények között szabadulhassanak meg felesleges holmijaiktól és szemetüktől.

Szeretnénk továbbá feltárni a körforgalom előtt lévő egykori oladi tavat.

A képviselői munka felelősséggel jár, és nem csak kampányidőszakban.

Megválasztásom esetén folyamatosan elérhető leszek, az Oladon élők közül bárki fordulhat hozzám problémájával.


Hufnágel Szabolcs - LMP

Hufnágel Szabolcs
fotó: LMP

Hufnágel Szabolcs vagyok, több mint 30 éve élek az Oladi-lakótelepen, úgy érzem, megfelelő rálátásom van a helyi problémákra.

Ennek megfelelően kiemelten fontosnak tartom az út- és járdahálózat azonnali felújítását, a parkolási anomáliák megszüntetését, a meglévő játszóterek modernizálását, biztonságosabbá tételét, új, rendezett zöldterületek kialakítását, az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét.

Fontos lenne bölcsőde és óvoda létrehozása is, hiszen rengeteg a fiatal, kisgyermekes család. A kultúrában dolgozóként elengedhetetlennek tartom, hogy a város egyik legnagyobb lakótelepén újra működjön a művelődési központ, befogadja a lakótelepi fiatalokat, tartalmas programokat biztosítson a számukra, a helyi közösségi élet központja legyen.

Tősgyökeres oladiként képesnek érzem magam arra, hogy méltóképpen képviseljem lakóhelyünk érdekeit, ezért kérem megtisztelő bizalmukat és szavazatukat a munka megkezdéséhez!


Horváth Ferenc - Pro Savaria Egyesület

Horváth Ferenc
fotó: Pro Savaria

1959-ben születtem Sárváron, 1966 óta élek Szombathelyen. Nős vagyok, feleségem tanár. A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, majd Budapesten szereztem villamosmérnök diplomát. Magyar és külföldi tulajdonú gazdasági társaságoknál felsővezetői beosztásban dolgoztam, az Oktatási Minisztériumban projektszakértőként tevékenykedtem, és igazságügyi szakértőként is igényt tartanak a munkámra. 2010 őszétől a badacsonytomaji önkormányzat Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottságának kültagja vagyok.

Az 1980-as években a terveim alapján épült meg Szombathely vezetékes távközlési hálózatának nagy része, beleértve az Oladi-lakótelepet is.

A körzet legnagyobb problémája, hogy nagyon kevés a parkolóhely. A közterületek állapota is hagy kívánnivalót maga után: sokszor elmarad a fűnyírás, a parkok gondozása és a fák metszése. Célom, hogy szakértelmemmel és a városrész iránt érzett szeretetemmel a fenti problémákat megoldjam, és a választókörzetet élhetőbbé tegyem.


Rettegi Attila László Fidesz-KDNP


4. választókerület (Derkovits lakótelep északi része)

Horváth Soma Ádám - Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP-Együtt-DK

Horváth Soma
fotó: -

Születésem óta Szombathelyen élek, jelenleg kereskedelmemmel foglalkozó családi vállalkozásunkban dolgozom. Öt évig vezettem és rendezője voltam egy civil színházi egyesületnek.

Jelenleg a Derkovits Városrészért Egyesületnek és több más civil szerveződésnek is tagja vagyok.

Programomban kiemelt hangsúlyt fektetek a közbiztonsági kérdésekre: nem a statisztika kozmetikázása a cél, hanem az itt élők biztonságérzetének valós javítása. A lakók számára is elérhető, az utcákon járőröző városőrséget indítunk, akik a polgárőrséggel és a rendőrséggel összehangolva végzik majd munkájukat.

2014-ben nem elfogadható, hogy egy esős időszak után a leromlott utak, járdák, vízelvezetők miatt képtelenek legyünk közlekedni. Költenünk kell ezek felújítására. Végre neki kell állni a házak között megbújó kis parkok gondozásának és a szétmállott burkolatú parkolók rendbetételének is.

Szeretném, ha a Derkovits egy biztonságos és fejlődő városrésszé válna! Ehhez kérem az Önök támogatását október 12-én!


Pusztai Péter - Jobbik

Pusztai Péter
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Pusztai Péter vagyok, Szombathelyen születtem. Tanulmányaimat műszaki-informatikai mérnökasszisztensként fejeztem be a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Felnőttképzési szakán.

Jelenleg rendszergazdaként dolgozom egy webfejlesztő cég alkalmazottjaként. A Jobbik színeiben a 4-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként. Számomra ez a városrész meghatározó volt gyerekkoromban. Itt élt édesapám, nagymamám is, számos szép emlék fűz a környékhez.

Bár a város más körzetében lakom most már, de vissza-visszalátogatva figyelemmel kísértem a városrész alakulását az elmúlt évek, évtizedek alatt. Programomban kiemelt helyet képviselnek a városrészt érintő problémák megoldása: a járdák, utak rendbetétele; a gyalogos-átkelők biztonságosabbá tétele; a parkok, játszóterek tisztábbá tétele; a 9-es busz menetrendjének újratervezése; a szolgáltatóház környékének rendezése, a lakótelepi őrség felállítása.

Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Gálffy Áron - LMP

Gálffy Áron
fotó: LMP

1990-ben születtem Szombathelyen, és azóta is itt élek, tanulok és dolgozom. Az általános iskolát a Püspöki, illetve a Neumann János Általános Iskolában, a középfokú tanulmányaimat pedig a Bolyai János Gimnáziumban végeztem el sikeres érettségi vizsgával.

2009-ben tanulmányaimat a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem biztonság- és védelempolitika BSc szakán folytattam, melyen 2012-ben szereztem oklevelet, mint biztonság- és védelempolitikai szakreferens.

2013 óta az ORFK Rendészeti Főigazgatóságának Ügyeleti Főosztályán, a Szombathelyi Hívásfogadó Központban dolgozom középvezetőként, valamint folytattam tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztonság- és védelempolitika MSc szakán.

2014-ben az Országos Hívásfogadó Dolgozók Szakszervezetének alapító tagja voltam, illetve jelenleg az alelnöke vagyok.

Fontosnak tartom, hogy a városrész biztonságosabb, zöldebb, tisztább legyen. A panelprogram folytatása, a lakótelep egységes városképének megteremtése fontos feladatom lesz!


Dr. Prugberger László - Pro Savaria Egyesület

Prugberger László
fotó: Pro Savaria

1946-ban születtem Szombathelyen. Iskolai tanulmányaimat is itt végeztem. Érettségi után a Pécsi Orvostudományi Egyetem hallgatója voltam, itt szereztem általános orvosi diplomámat.

Jelenleg is háziorvosként tevékenykedem Szombathely Kámon-Herény városrészében.

1990-től szinte folyamatosan részt veszek a város egészségügyi bizottságának munkájában.

Feleségem egy egészségügyi tevékenységet folytató vállalkozás ügyvezetője, József fiam fogorvosként, László fiam szintén háziorvosként dolgozik Szombathelyen.

Az egészségügyi ellátás folyamatosságával és dinamikusságával komoly gondok vannak; tarthatatlan például, hogy a szakrendeléseken hosszú órákat kelljen várakozni a receptekre és a kezelésre vonatkozó javaslatokra.

Legfontosabb célom a fent említett problémák megoldása, de a körzetben szükséges még az óvodák felújítása, a Váci és a Szűrcsapó utcák közbiztonságának javítása, a zöldterületek megfelelő gondozása, valamint a járdák és utak felújítása is.

Horváth Csaba Fidesz-KDNP


5. választókerület ( Derkovits lakótelep déli része)

Dr. Czeglédy Csaba - Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP-Együtt-DK

Dr. Czeglédy Csaba
fotó: -

Dr. Czeglédy Csaba vagyok, az Ön és a Derkovits-városrész önkormányzati képviselője. A „Derkón” születtem, itt nőttem fel, most is itt élek családommal, két gyermekemmel. Nagyon sok jót kaptam az élettől, és igyekszem ebből minél többet visszaadni!

Több száz sokgyermekes családnak, idős egyedülállónak, szegénységben élőnek segítettem az elmúlt években is. Volt, amikor ételosztással, volt, amikor fenyőfával, volt, amikor tanszercsomaggal, volt, amikor szükséglakással, volt, amikor csak pár jó szóval. Sokszor az odafigyelés és bátorítás mindennél többet ér… Mindezek mellett több száz embernek adok munkát.

Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több új munkahely jöjjön létre városunkban. Felélesztem a derkovitsi városőrséget, hogy nagyobb legyen a biztonság. Uniós forrásból elvégezzük a Derkovits-városrész teljes felújítását. A kerékpárút hiányzó részét is pótolni kell a Perintparti sétányon. A Távhő vezetékeit is felújítjuk, hogy kisebb legyen a távhős számla.

Kérem, támogasson, hogy továbbra is tudjak Önért és az itt élőkért dolgozni.


Csejtei Csaba - Jobbik

Csejtei Csaba
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Csejtei Csaba vagyok, 40 éves, Szombathelyen születtem. Nős és három gyönyörű gyermek édesapja. A Jobbik színeiben az 5-ös számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

Iskolai tanulmányaimat a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakközépiskola építésztechnikusi szakán végeztem, majd a Kodolányi János Főiskolán logisztikai szervező és műszaki menedzser képesítést szereztem. 15 évet töltöttem egy szombathelyi cégnél, ahol üzemi tanácstagsági tisztséget is betöltöttem.

Jelenleg egy épületszerkezeti elemeket gyártó cégnél dolgozom. Ezen tapasztalatokat felhasználva szeretném segíteni Szombathely jobb sorsra érdemes városrészét a felemelkedésben. Körzeti lakosként ismerem a megoldásra váró problémákat: a Bolyai iskola parkolójának tehermentesítése; a Domus üzletközpont felújítása; a lakások energetikai korszerűsítése; a közterületek rendszeres gondozása; a lakótelepi őrség felállítása; óvodák iskolák korszerűsítése.

Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Halász-Szabó Ármin - LMP

Halász-Szabó Ármin
fotó: LMP

1991-ben születtem Szombathelyen, a Derkovitson nőttem fel. Tanulmányaimat a kőszegi gimnáziumban kezdtem, majd a soproni egyetemen folytattam gazdasági és menedzsment szakon.

2011-től Bécsben dolgozom. Indulásom oka, hogy megadjam a lehetőséget azoknak a választóknak, akik csalódtak az elmúlt 20 év politikájában és politikai elitjében egyaránt. Szombathelyi lokálpatriótaként konkrét, kreatív elképzeléseim vannak.

Célom, hogy az állampolgárok és civil szervezetek is aktívan beleszólhassanak a helyi problémák megoldásában. A zöld területek felújításán kívül a környéknek több parkolóra van szüksége. Segíteni szeretném a fiatalok lakáshoz jutását, a közbiztonság javulását, a szociális bérlakásokban lakók életkörülményeinek javítását. A közösségi terek (sportpályák, játszóterek) minőségi kialakítása és tisztasága mindannyiunk érdeke.

A Derkovits városrész gyerekkorom óta közel áll hozzám, megtisztelő lenne, ha a fejlődéséért együtt dolgoznánk.


Kovács Zsolt - Pro Savaria Egyesület

Kovács Zsolt
fotó: Pro Savaria

1993-ban kerültem Szombathelyre, családommal együtt 15 évig éltem a Derkovits-lakótelepen. Két gyermekem van, nagyobbik fiam a Bolyai gimnázium diákja, feleségem a Csicsergő Bölcsődében dolgozik.

Szakirányú végzettségemet a Zalaegerszegi Számviteli Főiskolán, valamint a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem. Jelenleg befektetési tanácsadóként dolgozom. Szabadidőmben kosárlabdaedzőként tevékenykedem.

A Pro Savaria Egyesület tagjaként a pártoktól független, civil értékeket szeretném képviselni az önkormányzati választásokon.

Napi tapasztalatom, hogy akad tennivaló a körzetben: a Domus üzletközpont felújítása, a parkok és játszóterek tisztán tartása, a parkolókban tapasztalható kaotikus állapotok megszüntetése, a közbiztonság javítása, az idős emberek segélyszolgálatának megszervezése, az utak és járdák állapotának javítása.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy a Derkovits-lakótelep újra élhető, szerethető és biztonságot nyújtó lakókörnyezet legyen!

Farkas Csaba Fidesz-KDNP


6. választókerület ( Szófia utcától délre eső terület a kórház környéke)

Kopcsándi József - Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP-Együtt-DK

Kopcsándi József
fotó: -

A képviselői munka számomra – jogi szakokleveles közgazdászként – elsősorban szakmai munkát jelent. Úgy gondolom, ebben a szolgálatban nincs jobboldali vagy baloldali feladatmegoldás, sokkal inkább a jó és a még jobb megoldásokat kell megkeresni mindannyiunk életszínvonalának javítása érdekében. Önökkel egyeztetve, egyező akaratukkal kívánom a mindannyiunkat közvetlen érintő problémákat megoldani.

Ígéreteinket tetteink minősítik. A közszereplő, képviselő(jelölt) magatartásával pozitív példát kell, hogy mutasson a jelen és jövő nemzedékének. A társadalom jelentős része a politikai elit, a képviselők magatartásán és viselkedésén – tehát cselekedeteiken keresztül – ítéli meg mindazokat, akik – akár civil alapon is – a közért dolgoznak. Felelősségünk jóval nagyobb tehát, mint ahogyan azt esetleg egyes közszereplők felfogni képesek, hiszen az emberek bizalmát megszerezni nehéz, elveszíteni viszont csupán egy pillanat műve.

A körzetben élek és dolgozom. Tisztességgel és becsülettel kívánom végezni képviselői munkámat. Folyamatos elérhetőségemet biztosítani fogom.


Issovits Kovács Kálmán - Jobbik

Issovits Kovács Kálmán
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Issovits Kovács István Kálmán vagyok, a 2014-es önkormányzati választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltjeként indulok az Ön választókerületében.

1957-ben születtem Körmenden. 1972-től 1992-ig Budapesten éltem. Bőrdíszművesnek, majd hivatásos gépjárművezetőnek tanultam. 1992-óta élek Szombathelyen, nős vagyok. Szombathely út- és balesetügyelet-vezetőjeként dolgozom. Fontosabb feladataim között szerepel a közlekedésbiztonság javítása.

Ennek érdekében a következő célokat tűztem ki: a Horváth Boldizsár körút és a Markusovszky utca kereszteződésében körforgalom kiépítése; a kórház előtti parkolók ingyenességének biztosítása; a Maros utcai balesetveszélyes kereszteződések (Szófia, Öntő utca) biztonságosabbá tétele, valamint a Rohonci út 26-36 szám mögötti parkolók használati jogának rendezése. A körzetben lévő utak, járdák és zöldterületek tisztán tartását, felújítását szintén kiemelt feladatnak tartom.

Kérem, hogy támogasson szavazatával október 12-én.


Németh Christopher - LMP

Németh Christopher
fotó: LMP

Céljaim közé tartozik a helyi közösségi, tömegközlekedés fejlesztése, közterületeink megóvása, a szelektív hulladékgyűjtési rendszer további bővítése.

A 25 éve lényegében funkció nélkül Huszár úti laktanyát kutatás-fejlesztési és egyetemi központtá kell átalakítani, ugyancsak funkciót kell találni az egykori városi strandnak. Az elmúlt években a körzetben nagyobb felújítások nem történtek a köztereken: az utak, járdák minőségén javítani szükséges.

Rendbe kell tenni a Tószerteret, hogy a környéken élők szívesen használják kikapcsolódásra, pihenésre. Jelentősen javítani kell a közbiztonság helyzetén, főleg az egykori Fiatal Házasok Otthona környékén.

A Művészeti Szakközépiskola épületének felújítása egyre sürgetőbb. A jelenleginél több, tisztább és rendezettebb zöldfelületre van szükség. A Bolyai János utcában lebontott játszóteret ismét felállítanám a környékbeli családok számára.


Dr. Németh Gábor Tamás - Pro Savaria Egyesület

Németh Gábor Tamás
fotó: Pro Savaria

43 éves vagyok, nős, három gyermek édesapja. Szombathelyen születtem, a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, ezután tíz évet Budapesten éltem. Jogi-szakokleveles, mérnök-közgazdász, sportmenedzser végzettségem van, közgazdaságtudományból szereztem doktori címet.

2000-ben költöztünk vissza Szombathelyre, ahol az elmúlt években a városüzemeltetésben vettem részt, többek között mint a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, majd pedig a SZOVA Zrt. vezérigazgatója.

Ez nehéz terület, de elmondhatom, hogy mindig a rám bízott cég, s ezáltal a város érdekeit tartottam szem előtt.

A Pro Savaria Egyesület képviselőjelöltjeként most is az a célom, hogy tapasztalatommal és tudásommal választókörzetem és egész Szombathely élhetőbbé tételén dolgozzak.

Egy város működtetéséhez nagy szükség van az országos és a helyi pártérdekektől függetlenül gondolkodni tudó szakemberek közreműködésére, s hiszem, hogy az új városvezetés ennek megfelelően fog összeállni, és eszerint fog működni is.


Dr. Szakács Dávid Fidesz-KDNP


7. választókerület (Ipartelep, Pick-telep, Zanati út környéke)

Németh Róbert - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Németh Róbert
fotó: -

Tanulmányaimat Szombathelyen végeztem, itt élek jelenleg is. 2002 óta dolgozom szolgáltatási területen. 2010 óta egyéni vállalkozó vagyok. Több mint 10 év szolgáltatásban eltöltött idő alatt sok ember számtalan problémájával szembesültem. 2014 áprilisában határoztam el, hogy az önkormányzati választáson el szeretnék indulni, hogy képviselővé válva a sok problémára megoldást találjak.

Rengeteg lehetőség rejlik városunkban, lakókörnyezetünkben, amit megfelelő érdekképviselettel és egy ambiciózus, dolgozni tudó, mindig elérhető képviselővel meg is lehet valósítani. A választókerületemben élők véleményét meghallgatva állítottam össze programomat, amelynek legfontosabb részei:

1. Falco gyár problémájának orvoslása,
2. Ötvenhatosok terének rekonstrukciója,
3. Utak, járdák állapotának felülvizsgálata, felújításuk,
4. Kalandpark, kemping, tó kialakítása Zanat városrészen,
5. Iskolák, óvoda felújítása,
6. Kutyafuttató területek kialakítása.

Munkámat becsülettel fogom végezni!


Schmidt András - Jobbik

Schmidt András
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Schmidt András vagyok, 49 éves, Szombathelyen születtem. 23 éve vagyok boldog házasságban, két gyermekünk van. A Jobbik színeiben a 7-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

Mérnök-informatikus és igazságügyi szakértő vagyok. A városrészi egyesület alapító tagjaként és a körzet képviselőjeként elértem, hogy megszűnt a MÉH telep, a FALCO kéményére szűrőberendezés került, az ipartelepből Éhen Gyula-lakótelep lett, és a bezárásra szánt Nyitra iskola művelődési központtá bővült.

Ezek olyan problémák melyekkel más képviselők még csak foglalkozni sem voltak hajlandók, és ugyanezen képviselők most környezetvédőt játszanak. Elsődleges feladatomnak a választók képviseletét tekintem.

El kell érnünk, hogy ne csak a választások előtt, hanem minden évben történjen fejlesztés; a közgyűlésben csak azt támogatom, ami az itt élők számára előnyös. Ma a Jobbik a második erő. Aki változást akar, a Jobbikra szavaz.

Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Horváth Zoltán - LMP

Horváth Zoltán
fotó: -

2010-től vagyok az LMP önkormányzati képviselője. Az elmúlt ciklusban a legtöbb fogadóórát tartó képviselő voltam: ismernem az itt élők problémáit.

A Keleti városrészén tapasztalható egészség- és környezetszennyező problémákkal évek óta foglalkozom, melyekre a következő ciklusban a lakosság bevonásával muszáj megoldást találni! A választókörzetben megszűnt a polgárőrség, bezárt a rendőrség körzeti megbízotti irodája: a városrészek biztonsága érdekében szükséges a mielőbbi fellépés!

A Keleti városrészen található cégek termelik meg a város bevételeinek jó részét, mégis kevés a fejlesztés: a körzet útjait, járdáit sok helyen teljesen fel kell újítani, a kibocsátások által terhelt városrészen jelentős parkosítást kell végrehajtani.

A zanati városrészen még jelentősebb segítséget kell nyújtani a focipálya felépítéséhez, a Füvészkert utcáit át kell vennie a városnak. A belváros és Zanat közötti biztonságos kerékpározhatóság megteremtése évek óta a város nagy mulasztása, amit pótolni kell!


Soós József - Pro Savaria Egyesület

Soós József
fotó: Pro Savaria

1949-ben születtem Szombathelyen. Itt végeztem el az általános és középiskolát is. Diplomáimat a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szereztem. Nős vagyok, két gyermekem van, lányom orvos, fiam vállalkozást vezet.

2002 és 2010 között a keleti városrész képviselője voltam. Képviselőségem alatt egy ütemezett infrastruktúrafejlesztési program segítségével a választókörzet úthálózatának 87 %-át, valamint több játszóteret és oktatási intézményt is felújítottak.

Megválasztásom esetén ezt a fejlesztési programot szeretném folytatni és befejezni.

A választókerület lakóit ért környezetkárosító hatások megszűntetésére többféle javaslatom van, amelyeket szeretnék a közeljövőben megtartandó lakossági fórumokon Önökkel egyeztetni.

A tisztességes választói érdekek képviseletéhez nem kell feltétlenül valamilyen politikai párthoz tartozni. Ennél lényegesen fontosabb a választókerülethez való személyes kötődés és a választói érdekek mindenek feletti képviselete.

Kántás Zoltán - Fidesz-KDNP

8. választókerület (Belváros)

Singer Krisztián - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Singer Krisztián
fotó: -

Singer Krisztián vagyok. Szombathelyen születtem, kereskedő családból származom. Jelenleg is vállalkozóként dolgozom, emellett a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója vagyok. Menyasszonyommal és kislányommal, valamint egy kiskutyával élek nagyon boldog családi életet.

Célom, hogy programommal szebbé, élhetőbbé tegyük környezetünket. Rossz érzéssel tölt el, amikor üresen tátongó üzleteket, gazos, szemetes, gazdátlan tereket látok. Emlékszem, régen milyen pezsgő élet volt a belvárosban. A turisták buszokkal érkeztek hozzánk, tömve voltak a kávézók, éttermek.

Azon dolgozok, hogy újra érdemes legyen itt vállalkozni, és hogy munkahelyeket teremtsünk. Így, talán a külföldre kényszerült fiatalokat is haza csábíthatnánk, hogy újra együtt ülhessenek este asztalhoz a családok, barátok. Mindezt úgy szeretném elérni, hogy a körzetben élők is elégedettek legyenek!

Nem kivitelezhetetlen, hogy kemény munkával olyan jövőt építsünk, amelyben mindenki megtalálja az életéhez elengedhetetlen feltételeket: nyugalmat, biztonságot, megélhetést. Éljen Szombathely!


Schmidtné Borda Katalin - Jobbik

Schimdtné Borda Katalin
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Schmidtné Borda Katalin vagyok, Szombathelyen születtem. 23 éve vagyok boldog házasságban, két gyermekünk van. A Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben a 8-as számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

A magyar politikai életben 1997 óta aktívan részt vettem, de csak most lépek először nyilvánosság elé.

Célom, hogy Gyöngyöspata, Tiszavasvári után Szombathely is megtapasztalhassa, milyen az, ha olyan emberek vezetik a várost, akik tudnak és akarnak is tenni, feddhetetlenek, és azok is maradnak. Rengeteg a teendő, pár dolgot kiemelnék: a belváros és környéke tragikus állapotokat mutat. A 24. órában vagyunk, a gazdasági és erkölcsi mélyzuhanást meg kell állítanunk.

Feladataim címszavakban: közlekedési káosz megszüntetése, a parkolóhelyek bővítése, a közintézmények akadálymentesítése, az iskolák és óvodák körüli parkolási helyzet megoldása, a közbiztonság javítása, a belvárosi üzletek versenyképességének javítása.

Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Varga Dominik - LMP

Varga Dominik
fotó: LMP

A helyi egyetemen tanító szakos hallgató vagyok. Aktívan részt veszek a szombathelyi ifjúsági, könnyűzenei életben egy feltörekvő zenekar énekeseként. Azért csatlakoztam az LMP-hez mert fontosnak tartom a fenntarthatóságot, az igazságosságot és a demokráciát.

Ezek azok az értékek, amelyek mentén belváros lakosként képviselni kívánom a 8-as körzetet. A belváros Szombathely szíve! Itt található a város római és barokk kori, valamint polgári múltjának nagy része.

Kulturális értékeinket meg kell védenünk, de a belváros megújítása is szükséges! Rendezni kell végre a Savaria Szálló ügyét, valamint az Ady tér sorsát. A Pelikán parkot és a Savaria Múzeum előtti kertet biztonságos és családok számára is élvezetet nyúltó pihenőhellyé kell változtatnunk.

Zöldebb, pezsgőbb, vonzóbb és élhetőbb belváros építéséhez kérem szavazatukat!Dr. Polgár Tibor István - Pro Savaria Egyesület

Polgár Tibor
fotó: Pro Savaria

1956-ban születtem Szombathelyen, gyermekkoromat a Kisfaludy Sándor utcában töltöttem. Szombathelyen érettségiztem, s az egyetemi tanulmányaim után visszavágytam szülővárosomba.

Az egykori Tanárképző Főiskolán, a mai Savaria Egyetemi Központban dolgozom. Nevelés- és sporttudományból szereztem doktori címet, majd tudományos, közoktatás-vezetői és PhD fokozatot.

Három éve lettem ismét a 8-as körzet lakója. Két gyermekem van, mindketten felnőttek.

Jól ismerem az itt élő emberek problémáit. Folyamatos gondok vannak parkolással, a kerékpárutak számával, valamint javítani kellene a közbiztonságon, fejleszteni az intézményeket és tisztábbá tenni a közterületeket.

Külső szakértőként vettem részt az önkormányzat bizottsági munkáiban, sportügyekben pártállástól függetlenül polgármesterek szaktanácsadója voltam. A város érdekeit szem előtt tartva vállaltam el a Pro Savaria felkérését, hogy a pártok viszálykodása ellenében a szakmai kontrollt képviselhessem.


Márkus Jánosné - Független jelölt

Márkus Jánosné
fotó: Márkus Jánosné

Márkus Jánosné szül. Stieber Mária vagyok, 1955-ben születtem hatgyermekes családban.

Közgazdász diplomával és költségvetési minősítésű könyvvizsgálói szakképesítéssel rendelkezem.

A választókerületemben élek férjemmel, fiammal és családjával.

Független jelöltként a célkitűzéseim, amelyekhez a támogatást kérem:

- nyilvánosság (TV közvetítés, sajtó), a város pénzének sorsa; felvetések, hozzászólások és határozatok megismertetése, - megfelelő ember a megfelelő helyre, emberközpontú ügyintézés a hivatalokban,
- odafigyelés az idős, rászoruló emberek, nagycsaládosok és a nehezebben élők napi gondjaira,
- egészség- és tömegsport-rendezvények tényleges támogatása,
- a közmunkások hasznos foglalkoztatása,
- értékmegőrzés, értékmentés az üresen álló ingatlanok hasznosítása,
- a város tisztasága érdekében hulladékgyűjtők, nyilvános illemhelyek bővítése, a galambok és varjak által okozott kellemetlenségek megoldása,
- kisvállalkozási adókedvezmény a végzett diákok gyakorlatának megszerzésével kapcsolatban.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária Magdolna - Fidesz-KDNP

9. választókerület (Szent Márton úttól délre fekvő terület)

Kelemen Krisztián - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Kelemen Krisztián
fotó: -

A Joskar-Ola-lakótelep és a Szent Márton utca piac felöli részének vagyok a képviselőjelöltje. Idén töltöm be 36. életévemet. Szombathelyen születtem, most is itt élek családommal. Szombathelyen diplomáztam. Jelenleg vállalkozó vagyok.

Szeretek dolgozni, tenni a közjóért, és segíteni másoknak. Közel nyolc éve vagyok egy 45 lakásos társasház számvizsgáló bizottságának elnöke, amely társasházat teljesen felújítottunk a panelprogram keretében 2009-ben.

Alapító tagja vagyok a „Civil Összefogás a Joskar-Ola Lakótelepért” (CÖJOL) lokálpatrióta társaságnak, amely keretein belül gondozzuk a közterületeinket, parkjainkat, játszótereinket, időseket támogatunk és adományokat gyűjtünk.

Küldetésem, hogy rendbe tegyem lakókörnyezetünket. Lelkiismeretes képviselőjelöltként konkrét programmal, elképzeléssel rendelkezem arról, hogyan tehetem élhetőbbé, szebbé ezt a városrészt.

Az általam nagyra becsült Pavelkovits László építő-szépítő és fejlesztő munkáját szeretném folytatni. Ebben kérem az Ön támogatását! Becsülettel és nagy szorgalommal fogok dolgozni az itt élőkért!


Szalai Bálint - Jobbik

Szalai Bálint
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Szalai Bálint vagyok, 23 éves, Szombathelyen születtem, és itt is élek a Joskar-Ola-lakótelepen. A Jobbik színeiben a 9-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

Iskolai tanulmányaimat a Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskolában végeztem, majd az érettségi után megszereztem az informatikai hálózattelepítő és üzemeltető technikusi képzést. Jelenleg egy vidéki étteremben dolgozok.

Napi szinten tapasztalom, hogy akad tennivaló a körzetben: a közterületek, parkok és játszóterek tisztán tartása és felújítása; a parkolóhelyek számának bővítése; az utak és járdák felújítása; a lakótelepi őrség felállítása; a 9-es busz menetrendjének sűrítése csúcsidőben; az óvodák és iskolák felújítása; a piac környékének rendezése; a kutyafuttató területén szemétgyűjtők kihelyezése. A mi programunk érdeke, hogy a Joskar-Ola lakótelep ismét élhető, tiszta és biztonságos legyen.

Vessünk véget az elmúlt 24 évnek! Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Abdul-Ghafoor Hisham - LMP

Abdul-Ghafoor Hisham
fotó: LMP

Fiatal diplomásként szeretnék tenni a környezetemért, fontosnak tartom, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a politikát, be kell vonnunk a fiatalokat, hogy tudatosabban foglalkozzanak a jövőjükkel, ne érezzék úgy, hogy ez egy másik világ.

Mérnöki tapasztalatommal szeretném segíteni a várost a technológiai fejlesztésekben, a zöld energia jobb kihasználásában, hogy Szombathely is európai szintű város lehessen. A Joskar-Ola városrészen növelni kell a zöldfelületek számát, a panelházak szigetelését mindenhol meg kell valósítani. A Szent-Györgyi Középiskola épületébe ismét iskolát kell nyitni.

Az LMP segítené a helyi kiskereskedők és őstermelők tevékenységét, ezért is szükséges a piac és környékének rendbetétele, hogy egy korszerű vásárcsarnoka legyen városunknak!


Idrányi Zsolt - Pro Savaria Egyesület

Idrányi Zsolt
fotó: Pro Savaria

Szombathelyen születtem, a Joskar-Ola-lakótelepen töltöttem a gyermekkoromat. Ide jártam általános iskolába is. A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, diplomámat pedig a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szereztem.

Feleségemmel együtt Szombathelyen neveljük két gyermekünket.

Az egyetem után - az azóta az enyészeté lett - Latex szövőgyárban dolgoztam főenergetikusként.

Életemben mérföldkövet jelentett, hogy 2009-ben a Távhőszolgáltató ügyvezető igazgatója lettem. Az itt töltött idő nagyon tanulságos volt számomra. Szembesültem a politikai élet visszásságaival, azzal, hogy a politikai és egyéni érdekek hogyan szorítják háttérbe a szakértelmet és a közösségi érdeket. Ez a tapasztalat különösen motivált abban, hogy a Pro Savaria Egyesület megtisztelő felkérését elfogadjam.

Célom a körzet intézményeinek fejlesztése, a parkolási problémák orvoslása, a közterületek ápoltabbá tétele, valamint a közbiztonság és a tömegközlekedés javítása.


Lendvai Ferenc - Fidesz-KDNP


Fejes Ernő - Független jelölt


10. választókerület (Brenner körútról nyugatra ágazó utcák és körúttól keletre, a Gayer park környékéig)

Bogács László - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Bogács László
fotó: -

Szombathelyen születtem, jelenleg is itt élek abban a házban, amelynek alapjait még dédszüleim rakták le. Négy gyermek édesapja vagyok.

A Nagy Lajos Gimnázium elvégzése után Sopronban szereztem erdőmérnöki diplomát. Az egyetem elvégzése után erdőtervezőként kezdtem a pályámat, majd egy rövid zalai kitérő után, a közigazgatásban dolgoztam 2012-ig. Azóta egyéni vállalkozó vagyok.

Mivel a 10-es számú választókerületben élek, annak problémáit jól ismerem, magam is nap mint nap tapasztalom. Életkoromnál fogva még emlékszem azokra az időkre mikor Szombathely a Nyugat Királynője, virágos, fejlődő város volt, mosolygós emberekkel. Mostanában azt látom, hogy Szombathely gaztengerré változott, elhanyagoltak útjai, zöld területei, szemetes a város, lakói nem mosolyognak, és a város nem fejlődik.

Azt akarom, hogy Szombathely ismét a Nyugat Királynője legyen! Rendezett, tiszta, virágos város, mosolygós, jókedvű polgárokkal. Tenni is akarok ezért! Ehhez kérem az Ön bizalmát és támogatását.

Folyamatosan elérhető leszek, és becsülettel dolgozni fogok.


Takács Tamás - Jobbik

Takács Tamás
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Takács Tamás vagyok, nős, és egy gyermek édesapja. 1961-ben születtem Szombathelyen, iskolai tanulmányaimat is a városban folytattam, végzettségem dízelmozdony-szerelő.

A Jobbik színeiben a 10-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként. Közel 20 éves külföldi tapasztalattal rendelkezem arról, hogyan is kellene működni dolgoknak. Már 13 éve egy szombathelyi cégnél dolgozom.

Véleményem szerint a Jobbik az egyetlen olyan párt, mely városunkat végre a helyes irányba tudja vezérelni. A választókerületben élek, ismerem minden szépségét és hibáját: a Gayer-park tisztán tartása és kamerák felszerelése; városőrség felállítása; az utak, járdák felújítása; a közterületetek ápolása; a város egyik szimbólumának, a Víztoronynak a rehabilitációja, a szociális lakások felújítása; a közintézményeknél a gyalogos-átkelőhely láthatóságának növelése.

Mottóm: Nem a lakosság van a képviselőért, hanem a képviselő van a lakosságért. Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Sárközi Zoltán - LMP

Sárközi Zoltán
fotó: LMP

35 éves vagyok, régióvezetőként dolgozom. Szombathelyen születtem, azóta is itt élek.

Szüleimmel lakom, akik mindketten mozgáskorlátozottak, így nagy szükségük van rám. A megválasztásom esetén a területen élők problémáit szeretném felkarolni, és a tőlem várható legjobb tudás szerint képviselni, hiszen nemcsak mint képviselőjelölt vagyok érintett, hanem mint a területen élő lakó is.

Célom, hogy a területen a megélhetés, lakhatás, a nyugodt környezet alapfogalom legyen. Munkahelyteremtésként, akár rehab munkahelyként alkalmas épület a volt cipőgyár, melyet újra felvirágoztatunk. A zöld övezetre és közbiztonságra nagyobb hangsúlyt kell fordítani területünk megóvása érdekében. A közintézményekre jobban oda kell figyelni úgy támogatási, mint az ellátási színvonal növekedése érdekében.

Kérem, október 12-én támogasson, hogy együtt az önök segítségével egy szebb, jobb, élhetőbb kerületet építsünk.


Dr. Prugberger Emil - Pro Savaria Egyesület

dr. Prugberger Emil
fotó: Pro Savaria

Tősgyökeres szombathelyi polgár vagyok, itt születtem 1939-ben. Édesapám négy évtizeden át dolgozott tüdőgyógyász főorvosként ebben a városban, s hozzám hasonlóan mindkét öcsém orvos. 1994 óta a 10-es számú választókerületben képviselőként tevékenykedtem, emellett mint orvos vezettem az egészségügyi bizottságot.

Az egészségügy, az oktatás és a kultúra kiemelt helyet foglalt el politikai célkitűzéseimben.

A választókerületemet igyekeztem a legjobb tudásom szerint képviselni, vonatkozik ez valamennyi egészségügyi, oktatási és egyéb intézményre; az utak, hidak, középületek karbantartására és felújítására.

Közéleti tevékenységem mellett orvosként dolgozom, több országos szakmai egyesületnek, fórumnak voltam elnökségi és vezetőségi tagja, illetve elnöke.

Több évtizedes tapasztalatomat a közéletben, a közösségért is szeretném hasznosítani, minden erőmmel tovább szeretném képviselni Szombathely város polgárait.

Úgy gondolom, a családi hagyományok további tevékenységre késztetnek.

Sátory Károly - Fidesz-KDNP

11. választókerület (Dolgozók útjától délre eső terület az Erdei iskola útig)

Vörösné Budai Mária - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Vörösné Budai Mária
fotó: -

Vörösné Budai Mária vagyok, Szombathelyen születtem, itt élek családommal. Férjem képzőművész, tanár. Két felnőtt, diplomás gyermekem van, mindketten egy sikeres cég munkatársai.

Jómagam reklám-marketing területen dolgozom, helyi és vidéki lapoknál. Célom, hogy munkámmal hozzájáruljak az itt élő polgárok életkörülményeinek jobbításához.

Amennyiben az Önök bizalmával képviselőjük lehetek, elsőként felülvizsgáljuk, javítjuk az utak, járdák állapotát, valamint a közvilágítást. Az Oladi Kilátó és a környék utcáit haladéktalanul leaszfaltozzuk. A mély vízelvezető árkok mellé sürgősen korlátokat helyezünk ki. Játszótereket hozunk létre, amelyek az új lakóövezetekből hiányoznak. Az itt élők és a turizmus fellendítése érdekében végre „római” élményfürdővé fejlesztjük a termálfürdőt. Az Arany-patak hídját újjáépítjük, és megoldjuk a városrész teljes árvízvédelmét.

Ezek a főbb célkitűzéseim, amelyhez kérem az Önök támogatását. Hiszem, hogy csak olyan önkormányzati képviselő tud segíteni, aki mindig elérhető, és érzékeny az emberek problémáira.

Dolgozni fogok Önökért!


Temesi Norbert - Jobbik

Temesi Norbert
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Temesi Norbert vagyok, 1968-ban születtem Szombathelyen. A Jobbik színeiben a 11-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként. Tanulmányaimat a Savaria Szakközépiskolában végeztem.

Vállalkozóként fuvarozással foglalkozom, egy 14 éves leány apja vagyok. Szombathely oladi városrésze 20 éve hiába vár fejlesztésre.

Célom a mostohán kezelt kerület elmaradt fejlesztéseinek elkezdése és befejezése. Ezek közé tartozik Arany-patak hídjának végleges megoldása; a csapadékvíz-elvezetők rendbetétele, az utak közlekedésre alkalmassá tétele; az oladi plató körüli káosz megszüntetése, és egy új városrész alapjainak letétele.

Ezen felül fontos a közbiztonság, mivel Vas megye már nem a béke és nyugalom szigete. Eddig a városba nagyrészt csak olyan cégek költöztek, amelyek a városvezetéssel karöltve rabszolgatartás szintjén foglalkoztatják az embereket.

A helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének elősegítése a célom. Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


Nagy András - LMP

Nagy András
fotó: LMP

Szombathelyen születtem, Oladon nőttem fel, a Bolyai János Gimnáziumban érettségiztem. Tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytattam, most szakfordítóként dolgozom.

A 4K! tagjaként a szombathelyi párnacsaták szervezője voltam, jelenleg a párt országos alelnökeként veszek részt a munkában. A 4K! színeiben országgyűlési képviselőjelöltként indultam az idei választásokon.

A helyi Critical Mass biciklis mozgalom elindítójaként szívemen viselem a kerékpározás ügyét. A tömegközlekedés fejlesztése kiemelt feladat: legyen kényelmes, megfizethető és könnyen elérhető. A körzetben az utak felújítását tekintem égető problémának.

Tenni fogok azért, hogy a szombathelyiek megismerjék az őket érintő döntéseket, és beleszólhassanak a közügyekbe. A részönkormányzatok és a részvételi költségvetés bevezetésével a helyiek dönthetnek majd arról, hogy az önkormányzat mire költse a pénzüket.


Tájmel Tamás - Pro Savaria Egyesület

Tájmel Tamás
fotó: Pro Savaria

Húsz éve élek Szombathelyen a 11. számú választókerületben. Tanulmányaimat az egykori Berzsenyi Dániel Főiskolán végeztem, ahol 1995-ben matematika-kémia szakos tanári diplomát szereztem.

Jelenleg egy csomagolástechnikával foglalkozó 25 fős családi vállalkozást vezetek.

Feleségemmel közösen neveljük négy gyermekünket.

Körzetünkben történtek fejlesztések az elmúlt években, de bőven vannak még feladatok és problémák, amelyek megoldásra várnak.

Ezért mondtam igent örömmel Molnár Miklós felkérésére, és vállaltam el a jelöltséget, hiszen fontos számomra a lakókörnyezet jobbá tétele, a városom felelős irányítása és működtetése.

Kérem, támogassa a Pro Savaria egyesületet szavazatával, hogy a civil jelenlét erősödni tudjon a városban.


Dr. Kecskés László István - Fidesz-KDNP


Füzessy Zoltán - Független jelölt


12. választókerület (Százhold, Alsóhegy, Sarlay-telep, Újperint, Petőfi -telep)

Scheid Sándor - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Scheid Sándor
fotó: -

1959-ben születtem. Pécsett jártam az orvosi egyetemre. Az NB I-ben kosárlabdáztam. Nős vagyok, feleségem biológus, lányunk egyetemista.

30 éve urológusként dolgozom. Szakterületem a férfimeddőség és a potenciazavarok kezelése. Tagja voltam a helyi Német Kisebbségi Önkormányzatnak. Az önkormányzati választáson az Éljen Szombathely! civil egyesület tagjaként és baloldali támogatással indulok. Önálló, egységes járóbeteg-ellátó központot szeretnék megvalósítani. A beteg nem veszhet el az ellátási szintek útvesztőiben! Az egészségügy finanszírozását átláthatóvá kell tenni.

Választókörzetemben az infrastruktúra fejlesztése a legfontosabb. Az egyedülálló, idős embereknek hatékony riasztórendszert kell kiépíteni. A gyermekeknek elkülönített játszótereket létesítünk. A külterületeken kivilágított kerékpárutakra van szükség. Az apróságnak tűnő állami, önkormányzati feladatok elvégzését is ellenőrizni fogom: nem maradhat el többet például a szúnyogirtás.

Érzékelem a városrészek közti színvonalbeli különbségeket. Ezek felszámolása csak az Önök segítségével, sok munkával lehetséges. Ehhez kérem támogatásukat.


Németh László - Jobbik

Németh László
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Németh László vagyok, Szombathelyen születtem. A Jobbik színeiben a 12-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

Jelenleg egy szombathelyi cégnél dolgozom, munkám mellett főiskolai hallgató vagyok. Gyermekkorom óta a körzetben lakom, így ismerem a Petőfi-telep, Újperint, Újtemető, Sallai-telep problémáit. A körzetnek új lendületre van szüksége, sajnos az utóbbi években a város elhanyagolta peremkerületeit.

Vessünk véget az elmúlt 24 évnek! Célom, hogy a városrészben az alábbiak megvalósuljanak: a közbiztonság fejlesztése; az utcák, járdák és a Perint medrének tartós rendbe tétele; a közösségi közlekedés javítása (6-os, 7-es és 23-as buszjáratok); a parkolóhelyek bővítése; vízelvezetés megoldása; az óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése; az illegális szemétlerakók megszüntetése.

A megválasztásommal mutassa meg a körzet, hogy elfogadja a fogyatékkal élő embert. Ehhez kérem az Ön bizalmát október 12-én.


György Gábor István - LMP (civil jelölt)

György Gábor István
fotó: LMP

György Gábor István (LMP civil jelölt) megújuló energia szakmérnök és idegenforgalmi szakember vagyok.

Elkötelezetten, önkéntes munkával segítem a várost, ahol születtem és ma is élek. A Szombathelyi Polgárőrség tagjaként több mint 15 éve járulok hozzá városunk közbiztonságának javításához. A Savaria Karnevál, Herényi Virágút biztonságos lebonyolításában rendszeresen részt veszek.

Idegenforgalmi egyesület elnöke vagyok, a környezeti és természeti értékek védelme szívügyem. Személyes tapasztalatom alapján a választókerület lakossága, városunk peremrészei jóval több törődést érdemelnek, mint eddig.

Új lendületre, tisztességes, a helyi lakosság ügyei iránt elkötelezett képviselőre van szükség. Szakmai tudásom és fiatalos lendületem a garancia.

A teendők ismeretében készen állok arra, hogy Önökkel közösen felzárkóztassuk a városrészt. Számítok bizalmára és szavazatára!


Kozma Norbert - Pro Savaria Egyesület

Kozma Norbert
fotó: Pro Savaria

1972-ben születtem Szombathelyen, jelenleg is itt élek feleségemmel és három gyermekemmel.

Négy évvel ezelőtt a Lehet Más a Politika jelöltjeként indultam. Eldöntöttem, hogy párthoz csatlakozva nem mérettetem meg magam, mert nem szeretnék egy fentről jövő utasítás végrehajtója lenni. Idén a Pro Savaria Egyesület tagjaként szeretném elérni, hogy a 4 éve rám szavazók ismét engem válasszanak.

Tudom, hogy a Petőfi-telepen, Újperinten, a Sallai-telepen, a Batsányi utcában, a Nárai-Külső úton és az Újtemető környékén élőknek mennyi problémát okoz a tömegközlekedés hiánya, a vízelvezetés megoldatlansága, a járdák hiánya, a meglévő utak, járdák rossz állapota.

Természetesen munkámat most is társadalmi munkában végezném. A képviselőként kapott tiszteletdíjat minden hónapban felajánlanám, egy a körzetben működű szervezetnek, egyesületnek.

Ígérgetni nem szeretnék, azzal úgy is tele a padlás, de azt bizton állíthatom, hogy a felsorolt problémák jelentős részét megoldom, ha bizalmat kapok Önöktől.


Bella Dániel - Független jelölt

Bella Dániel vagyok. Szombathelyen születtem, itt érettségiztem, majd szereztem szakképesítéseimet. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem harmadéves politológia szakos hallgatója vagyok.

Szombathely ezen körzetében élek. Mindig érdeklődéssel figyeltem lakóhelyünk változásait. Beszélgetve a körzet lakóival, felmérve igényeiket, bátran állíthatom, felkészültem arra, hogy őket képviseljem.

Életem meghatározó része a sport. 10 éven keresztül versenyszerűen sportoltam. Látva azt, hogy a szombathelyi sportolók milyen körülmények között edzenek nap mint nap, úgy vélem, van mit tenni annak érdekében, hogy városunk büszkeségei jobb körülmények között tudjanak felkészülni megmérettetéseikre.

Fontos a fiatalok részvétele a politikában. Úgy gondolom, hogy az ifjúság problémáinak megoldását az ő bevonásuk nélkül nem lehet megoldani.

Amennyiben megtisztelnek szavazatukkal, úgy pártérdekektől mentesen kívánom képviselni körzetünk és Szombathely lakóit.

Tisztelettel,
Bella Dániel
Független képviselőjelölt


Ágh Ernő Péter - Fidesz-KDNP


13. választókerület (KISZ –lakótelep)

Nemény András - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Nemény András
fotó: -

38 éves vagyok, jogász- és bölcsészdiplomám van. Feleségemmel közösen neveljük két iskolás lányunkat.

Az előző ciklusban országgyűlési képviselőként olyan ügyeket vittem a parlament elé, amelyek a pártpolitikán túlmutatva a mindennapi életünket próbálják kicsit jobbá tenni.

Sikerült többek között elérnem, hogy a gázkészülékek felülvizsgálata ingyenes legyen, hogy a megváltozott munkaképességűek visszakapják az elvett műszakpótlékot, a cukorbetegek és a végstádiumú rákbetegek pedig a gyógyszertámogatást. Bizonyára ezeknek is köszönhető, hogy a választáson jóval több szavazatot kaptam, mint az engem támogató pártok.

Most a körzet közelmúltban elhunyt képviselője, Gyebrovszki János kérésére mérettetem meg magam. Neki tett ígéretemhez híven folytatni fogom az általa megkezdett társadalmi munkát, de megvalósítok minden olyan ötletet, ami szebbé, biztonságosabbá, otthonosabbá teszi városrészünket.

Ha megtisztelnek a bizalmukkal, akkor olyan képviselője leszek a körzetnek, akit mindig megtalálnak, aki méltó elődjéhez.


Magyar Szabolcs - Jobbik

Magyar Szabolcs
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Magyar Szabolcs vagyok, 38 éves, nős és egy fiúgyermek édesapja. A Jobbik színeiben a 13-as számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

20 éves munkatapasztalat van a hátam mögött. A kemény fizikai munkától kezdve a pénzügyi tevékenységig az élet számos területén tapasztalatot szereztem, ezért tudom, mit jelent két kézzel megkeresni a kenyérrevalót, és abból megélni.

Célom, hogy végre megtörténjen az elszámoltatás, mert Szombathelyt és az embereket csak tiszta, becsületes és hiteles emberek képviselhetik. A választókerület minden szépségét és hibáját jól ismerem: a legfontosabb, hogy a Szent Gellért utcai fedett buszváró végre megépülhessen. Kezdeményezni fogom, a parkolóhelyek bővítését, a lakások további energetikai korszerűsítését, a parkok és játszóterek folyamatos karbantartását; az iskolák és óvodák folyamatos fejlesztését.

Itt az idő, hogy végre ne a kisebbik rosszat, hanem a Jobbikot válasszák az emberek. Ehhez kérem az Ön támogatását október 12-én!


Németh Ákos - LMP

Németh Ákos
fotó: LMP

Németh Ákos (LMP) vagyok 34 éves, jelenleg szerviz technikusként dolgozom. Születésem óta a Százhold városrészen élek.

Megválasztásom esetén legfontosabb vállalásom, folyamatos elérhetőségem biztosítása mellett a kerület lehetőségeink maximális kihasználása. Számomra a képviselőség nem kiváltság, hanem szolgálat a közösség érdekében. A KISZ-lakótelepen helyi idősek klubjának kialakítását szükségesnek látom. Célom hogy a kultúra ne kevesek úri huncutsága legyen, hanem elvigyük a széles tömegekhez.

Örvendetes, hogy a Fő téren, elsősorban a turistáknak van lehetősége az ingyenes WI-FI rendszeren keresztül az internetre csatlakozni, de ezt a rendszert kiterjeszthetnénk a lakótelepekre is.

A valódi rezsicsökkentésnek az épületek szigetelését és fűtéskorszerűsítését látom, ami a helyi építőipari kisvállalkozóknak is megélhetést biztosítana. Fedett buszmegállók létrehozása mellett a kerékpárutak kialakítását is támogatom.

Kérem, október 12-én támogasson, egy élhetőbb kerület építésében!


Kovács Vince - Pro Savaria Egyesület

Kovács Vince
fotó: Pro Savaria

Végzettségem gépészmérnök, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, egyben Ausztria tiszteletbeli konzuljaként fordulok Önhöz, hogy támogatását kérjem a szombathelyi 13. számú választókörzet Pro Savaria színeiben induló képviselőjelöltjeként.

Bár nem ebben a választókerületben élek, barátaim és rokonaim révén személyesen is jól ismerem problémáit.

1957 óta a városhoz köt minden tevékenységem. Szombathelyi cégek munkatársaként és vezetőjeként (közte 13 évig a Delphi ügyvezető igazgatójaként), a megyei kamara elnökeként és országos alelnökként is tudom, mennyire fontos lenne, hogy pártoktól függetlenül olyanok irányítsák egy közösség életét, akik valós vezetői tudással gyakorlati válaszokat képesek adni sokszor évtizedek óta húzódó problémákra.

Hosszú távra, gyermekeinkre is gondolva kell tervezni, nem pedig a mindig adódó gondok után futva, hirtelen, utólag ötletelni!

Úgy érzem, szakértelmemmel, a város és a városrész iránt érzett szeretetemmel hasznára tudnék lenni a közösségnek.


Olasz József Attila - Független jelölt

Olasz József Attila
fotó: Olasz József Attila

Olasz József Attila (független képviselőjelölt), 62 éves vagyok, nős, három nagykorú gyermekem van. Egy megyei cég ügyvezetőjeként dolgozom, feleségem az egészségügyben dolgozik.2006 és 2010 között a lakásbizottság tagja voltam.

Ismerem a lakótelepen élő emberek életét, hiszen én magam is közöttük élek. Megválasztásom esetén kiemelt feladatnak tartom: parkok gondozását és megóvását, utak, járdák felújítását, karbantartását, a parkolási gondok enyhítését (új parkolóhelyek létesítésével), a KISZ-lakótelepen élők problémáinak megoldását.

Megválasztott képviselőként napi szinten tájékozódom a választókerületben történő eseményekről. Rendszeres fogadóórák tartásával biztosítom a választópolgárokkal való folyamatos kapcsolattartást.

Hiszem, hogy független képviselő pártpolitikától mentesen is részt tud venni a város irányításában. Kérem, szavazatával támogassa célkitűzéseimet. „Tegyünk együtt magunkért”.


Kollarits László Zsolt - Független jelölt

Kollarits László Zsolt vagyok és születésem óta, 45 éve élek és dolgozom Szombathelyen. Ide köt minden, a családom, két fiam, a barátaim, az iskoláim, a munkám.

Pénzügyi szakemberként úgy látom, hogy városunkban sürgős fejlesztésekre van szükség. Mindeddig civil szervezetek, főleg sportegyesületek aktív tagjaként végeztem társadalmi tevékenységet.

Fontosnak tartom a közterületek, az utak állapotának javítását, a város tulajdonának gondos kezelését.

Rendkívül fontosnak tartom a város gazdasági életének fellendítését, a munkahelyek számának növelését. Alapvető jelentőségűnek tartom a város jelenleg is kiemelkedő kulturális életének megőrzését és további fejlesztését mind az oktatás, mind a művészetek, mind a sport területén.

Kell, hogy városunk is és választókerületünk is tudjon jövőképet mutatni a fiataloknak, és tudjon biztonságot nyújtani az időseknek.

Ennek érdekében együttműködő politizálást szeretnék megvalósítani mindazokkal, akik a városunk javát kívánják szolgálni.


Dr. Őri Imre - Fidesz-KDNP


14. választókerület (Rumi út környéke, Gyöngyöshermán, Szentkirály)

Tóth Kálmán - Éljen Szombathely! Egyesület - MSZP-Együtt-DK

Tóth Kálmán
fotó: -

Van Szombathelynek egy része, amelyik más, mint a többi. Falusias, vagy elegánsabban: családi házas környék. Ahová a taxi is drágábban megy, ahol még mindig nincs mindenhol internet, ahol nem javulnak az útburkolatok, és ahol már intézmények is alig találhatóak. Rosszak a járdák, ha vannak egyáltalán, a tömegközlekedés nem átgondolt, eső után tócsák mutatják az elmaradt javítások helyeit.

De a szomszédok segítik egymást, a kisboltokban mindig előkerül valami érdekes téma. Van Polgári Körünk, foci- és tekecsapatunk is. Kiváló a levegő minősége, ezt még tönkretenni sem tudták, mert sikerült közösen megvédenünk magunkat az égetőműtől. Képviselni egy ilyen körzetet megtiszteltetés és kihívás.

Vállalkozom a feladatra. Itt lakom, elérhető és megtalálható vagyok. Fejlesztéseket akarunk: az utcák burkolatának felújítását, és veszélytelenül szeretnénk bebiciklizni a városba.

Ha másképp nem megy, vállaljuk, hogy munkánkat adva magunk kijavítjuk a járdáinkat, ha a város biztosítja hozzá az anyagot. Megerősítjük civil közösségeinket, ezektől a politikát távol tartjuk!

Kérem a támogatását! Tóth Kálmán vagyok, az Ön képviselőjelöltje.


Magyarné Kopasz Anita - Jobbik

Magyarné Kopasz Anita
fotó: Jobbik

Tisztelt Választópolgár! Magyarné Kopasz Anita vagyok, 38 éves, nemzeti keresztény gondolkodású ember. A Jobbik színeiben a 14-es számú egyéni választókerületben indulok képviselőjelöltként.

2011-ben léptem be a Jobbikba, mert nem bírtam elnézni, ahogy a mindenkori kormánypártok tönkreteszik Magyarországot és az itt élő emberközösségeket. Úgy éreztem valamit tennem kell.

Szeretném, ha megoldódnának a környék legalapvetőbb problémái. Nőként főleg a hitelességem, a kitartásom, a lelkiismeretességem az, amit szembe tudok állítani azokkal, akik mindeddig nem teljesítették ígéreteiket.

Az utóbbi hetekben, akivel tudtam, személyesen találkoztam, így az alábbi fő célokat tűztem ki megvalósításul: a lakossággal való szoros együttműködést; a hobbykert-tulajdonosok kertjükhöz fűződő jogának megoldását; a közbiztonság megerősödését; utak, járdák javítását; új játszótér létrehozását.

Kulturális és közösségi csoportok létrehozását a gyermekek, a felnőttek és a nyugdíjasok számára. Ehhez kérem az Ön támogatását!


Láng Zoltán - LMP

Láng Zoltán
fotó: LMP

Szombathelyen belül mostoha sorsa van a Gyöngyöshermán–Szőlős–Zarkaháza–Szentkirály–Bogát városrésznek. Elszigetelt, egyetlen közlekedési ponton kapcsolódik a városhoz.

Az első az lenne, hogy a buszjáratokat az igényekhez igazítsuk. Vannak, akik szeretnék, ha legalább egy kisebb bevásárlóközpont nyílna a főút mentén.

Úgy gondolom, jobb a helyi kereskedőket támogatni, hogy megfelelően lássák el az igényeket, de ettől függetlenül, közben kell járni azért, hogy a „Tesco-járat” ezt a városrészt is érintse. A Táplánszentkeresztről becsatlakozó kerékpárutat meg kell hosszabbítani a Sport térig, és rendbe kell tenni azt a szakaszt, ahol a járdán halad Szőlősig. Járda: a mellékutcák jelentős hányadán nincs, vagy csak egyik oldalán van járda.

Ezt is meg kell oldani az eljövő ciklusban. Az elhanyagolt gyöngyöshermáni Szegedy-kastélyt és kertjét rendbe kell hozni: ismét a környék büszkesége lehetne.


Borbély Andrásné Kozma Katalin - Pro Savaria Egyesület

Borbély Andrásné Kozma Katalin
fotó: Pro Savaria

Férjemmel együtt ebben a városrészben nőttünk fel, 23 évig éltem az Acsádi Ignác utcában, családunk most is ide köt bennünket.

A Szombathelyi Közgazdasági Szakközépiskola elvégzése után Győrben, a Széchenyi István Egyetemen diplomáztam közgazdaságtanból, majd 2003 óta családi vállalkozásunk egyik ügyvezetőjeként dolgozom.

Időközben megszületett a kisfiam is, aki most lesz négyéves.

Jól tudom, hogy ebben a városrészben bőven akad tennivaló. Szükség lenne sok helyen járdára, útfelújításra, játszótérre, kerékpárútra, és még sorolhatnám. Célom, hogy az itt élő családoknak biztosítani tudjuk a zöldövezetes városrész előnyeit. Hogy jó legyen itt gyereknek, felnőttnek lenni egyaránt!

Mivel egyre jobban kételkedem a pártokban és azok ígéreteiben, örömmel mondtam igent Molnár Miklósnak, a Pro Savaria polgármesterjelöltjének felkérésére, hogy induljak a képviselő-választáson.

Úgy érzem, szakértelmemmel, a város és a városrész iránt érzett szeretetemmel hasznára tudnék lenni a közösségnek.

Sági József - Fidesz-KDNP

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
zuckerpopo: K*r*kp*r*s v*r*sn*k br*ng*s f*t*r j*r, n*m *rt*m * t*lt*k*z*k*t....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
mikrobi: * m*nk*v*z*t* f*l*l*s*g*, t*dn** k*ll*t v*ln* h*gy n*m *ng*d* r*...
Húsz tonnás markoló szakadt pincébe Szombathelyen