NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Bekebelezte a MÁV a Volánbuszt, távozik a vezérigazgató is

Július 15-től hivatalosan is összevonják a két személyszállító céget, a cél pedig az, hogy így az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás.

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében, 2020. július 15-től a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz – írja a Portfolio a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményére hivatkozva.

Az összevonással az a kormány célja, hogy az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, biztosítva legyen a vidéki lakosok mobilitása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Azt mondják, a társaságok önállósága és szakmai irányítása, illetve a társaságok által ellátott személyszállítási feladatok nem változnak. Időközben azonban lapunkhoz is megérkezett az a közlemény, melyben bejelentik, hogy távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, aki korábban már megvetette lábát a GYSEV-nél és a MÁV-nál is.

Dávid Ilona
fotó: Népszava

Mint írják, a rábízott feladatot sikeresen teljesítette, a leköszönő elnök-vezérigazgatóra a jövőben új kihívások várnak. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter még 2018 augusztusában kérte fel a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére, 2019. október 1-jén pedig meg is valósult a Volán-társaságok integrációja.

„A hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat. A tavaly megkezdett járműfiatalítási programnak köszönhetően folyamatosan javul a helyközi és a 70 településen végzett helyi közösségi közlekedés színvonala, a mobil applikáción történő jegy- és bérletértékesítés bevezetésével pedig tovább bővült az utasok számára elérhető kényelmi szolgáltatások köre” – áll a közleményben.

Dávid Ilona közgazdász 2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. Kimagasló szakmai munkáját 2020 márciusában Lánczy Leó-díjjal ismerte el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: *ly*n bl*ds*g*k*t *lv*sn* *g*z* *nt*ll*kt**l*s sz*f*r*. V*n *nn*...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950: R*zs*k*! F*gd m*r b* * sz*d*t.*st*b*s*g*k*t b*sz*lsz. M**rt k*ll...
A WHO jóváhagyta a kinai Sinopharm-vakcinát - Frissített
joska01: N*m l*p*tt *l *z s*mm*t-m*gd*lg*z*tt *rt* (h* t*d*d m* *z * f*g*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: *s *z m*t*tj*,h*gy m*nny*r* *st*b* *s v*gy,h*gy t* *gy *r*lt k*p...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
joska01: *m*g *ly*n *st*b*,t*d*tl*n b*t* *mb*r*k v*nn*k k*z*tt*nk m*nt t*...
Civilizációs törés Németországban és nálunk