NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Bekebelezte a MÁV a Volánbuszt, távozik a vezérigazgató is

Július 15-től hivatalosan is összevonják a két személyszállító céget, a cél pedig az, hogy így az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás.

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében, 2020. július 15-től a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz – írja a Portfolio a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményére hivatkozva.

Az összevonással az a kormány célja, hogy az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, biztosítva legyen a vidéki lakosok mobilitása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Azt mondják, a társaságok önállósága és szakmai irányítása, illetve a társaságok által ellátott személyszállítási feladatok nem változnak. Időközben azonban lapunkhoz is megérkezett az a közlemény, melyben bejelentik, hogy távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, aki korábban már megvetette lábát a GYSEV-nél és a MÁV-nál is.

Dávid Ilona
fotó: Népszava

Mint írják, a rábízott feladatot sikeresen teljesítette, a leköszönő elnök-vezérigazgatóra a jövőben új kihívások várnak. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter még 2018 augusztusában kérte fel a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére, 2019. október 1-jén pedig meg is valósult a Volán-társaságok integrációja.

„A hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat. A tavaly megkezdett járműfiatalítási programnak köszönhetően folyamatosan javul a helyközi és a 70 településen végzett helyi közösségi közlekedés színvonala, a mobil applikáción történő jegy- és bérletértékesítés bevezetésével pedig tovább bővült az utasok számára elérhető kényelmi szolgáltatások köre” – áll a közleményben.

Dávid Ilona közgazdász 2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. Kimagasló szakmai munkáját 2020 márciusában Lánczy Leó-díjjal ismerte el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"