NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Most akkor be lehet hajtani a Pelikán-parkba autóval?

Nem tiszta, hogy a célforgalom elől is elzárt terület-e Szombathely madárszobros ligete.

Na, ide hajtson be valaki! – mondogatom magamban nap mint nap, amikor a szombathelyi Pelikán park felé járok. Pedig hát még egy ilyen díszkert sem lehet mentes a gépjármű-forgalomtól. Be kell hajtani a parkgondozóknak, szükség esetén a mentőknek, tűzoltóknak.

Itt nem szabadna várakozni
fotó: L. E.

Ezt manapság csak úgy tehetik meg, ha járdaszegélyen és járdán hajtanak keresztül, úttest felől a park elzárt terület. Márpedig lehetne ez másként is. A parkterület két részét ugyanis egy szűk út vágja ketté, amelyre valamikor a Deák Ferenc utca és 18-as Honvéd út felől is rá lehetett hajtani (utóbbinál erre még egy kis aszfaltozott rész is utal), s ez szolgált arra, hogy célforgalommal a járművek behajtsanak a parkba.

Minden van, csak racionalitás nincs

Később csak egyik irányból lehetett behajtani, most pedig egyikről sem. Mindkét irányban kitették a mindkét irányból behajtani tilos táblát, így a bejáratokat mindkét utca felől parkoló autók zárhatják el. Igaz, az utat most térkövek borítják, de közlekedésre alkalmas. Ha pedig nem, akkor mi szükség van a behajtani tilos táblákra?

Parkoló kocsik zárhatják el az utat
fotó: L. E.

A dolog furcsasága, hogy a korábbi gyermekkórházzal (mai szálloda) szemközti útbejárat előtt egy beállásnyi területre felfestették a nagy ikszet, azaz itt tiltják a parkolást. Miért, ha egyszer nem lehet behajtani? Vagy ha mégis lehetővé akarták tenni a behajtást, akkor miért nem helyezték ki a tiltó tábla alá a célforgalmi kiegészítő táblát? Az autósok egy részét mindenesetre az elzárt terület hidegen hagyja, s itt is megállnak, ha másutt nincs hely.

A kavicsszőnyegből kikandikáló útburkolati jel
fotó: L. E.

Mentségükre legyen mondva, hogy éppen ezt a részt sikerült kaviccsal beborítani, így az útburkolati jel alig látható. Akiknek meg szükséges, behajthatnak a parkba a járdán át a Honvéd tér felől, s kanyaroghatnak a szintén térkövezett utakon át a céljukhoz. Hogy mi ebben az ésszerű, azt nem tudom, de, hogy mi volna az, azt igen. Az, ha a keresztirányú utat legalább egyik irányból megnyitnák a célforgalom számára. Ahogy valaha volt.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: T*lj*s*n m*nd*gy, m*ly*k *ld*lr*l k*z*l*t*nk! *z n*m **r*p*! T...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
OhneGetzi: *z * sz*msz*g*b*l *z n*m (!) *z *rsz*g j*v*t sz*lg*lj*, h*n*m * ...
Magyarország elbukta a Norvég Alap 77 milliárdját
OhneGetzi: *nn*k * n*v*rn*k t*l*n f*z*t*st k*ll*n* *dn* *l*sz*r, n*m? *zt*...
Elfogadta a hálapénzt egy nővér, nyomozás indult ellene
OhneGetzi: Sz*n*lm*s krv**rsz*g......
Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen
OhneGetzi: B*sz*lj*nk *nk*bb * k*rh*z* f*rt*z*sb*n *lh*nyt*kr*l, *m*n*k *d*...
Kormány: aki nem oltatja be magát, fizesse a műtét előtti tesztet