NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Begurultak a BME-hallgatók a kollégiumok bezárása miatt, szétbarmoltak több helyiséget is

Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég feljelentést tesz, a rendőrség pedig eljárást indít.

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Szétdobálták a matracokat és székeket, megrongálták az ágyakat és volt, ahol kalapácssal elkezdték kibontani a falat is – írja a Telex, a rongálásról pedig videót is közöltek.

A lapnak több olvasó is jelezte, hogy a hallgatók Orbán Viktor hétfői bejelentése után kezdték a rongálást, amikor kiderült az is, hogy a kijárási korlátozás mellett november 11-én digitális tanrendre kell átállniuk a felsőoktatási intézményeknek és a kollégiumokat is bezárják. A rendőrök többször is jártak hétfő éjjel az épületben, de közleményük szerint hangoskodás miatt, akkor még nem kezdték meg a rombolást, de a videó alapján eljárást indítottak.

Card

A BME megerősítette a Telexnek, hogy a felvételek az egyetem kollégiumában készültek és vizsgálatot indítottak az ügyben, a kollégiumot üzemeltető cég pedig rendőrségi feljelentést is tett. Egyelőre nem tudják, hogy hányan és pontosan kik vettek részt a rongálásban, a szankciókról is csak később tud dönteni az Egyetem Fegyelmi Bizottsága.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét