NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Bedurvult a járvány, és föllázadt az SZFE – ilyen hét volt ez

Meg persze elkezdődött a suli is, mivelhogy őszül.

A héten arra kellett ébrednünk, hogy elkezdődött az iskola, és vele jött a közlekedési káosz is Szombathelyre. Autóútból nem nagyon lesz már több a városban, az autók száma viszont évről évre növekszik, így lesz egyre vállalhatatlanabb a reggeli - meg úgy általában bármilyen - közlekedés. Ahogy végre elindult a tantermi oktatás a szombathelyi iskolákban, úgy be is állt a város összes fontos csomópontja reggel.

Reggeli káosz az iskoláknál
fotó: Kiss Tamás

Nem épp ezért, de felkerült a városházára az a monumentális festmény, amely az Utcaművészeti Napon készült. A festmény egyébként szombathelyi motívumokat ábrázol és kültéri festékkel készítették. Most a városháza Iseum felőli oldalát díszíti, ahol három hétig lesz látható, aztán télre leszedik és elteszik jobb időkre.

Szombathely legnagyobb festményének kihelyezése a Városházára
fotó: Kiss Tamás

Hogy más örömünk is legyen, lezárult a kutya-saga a Parkerdőben . Jó véget ért, pedig így kezdődött: Egy hónappal ezelőtt kezdődött egy szerencsétlenül járt kutya kalamajkája a szombathelyi Parkerdőben, akinek először egy környékbeli férfi és nő sietett segítségére. Miután látták, hogy már napok óta nem etette és nem itatta senki az állatot, engedélyt kértek az ingatlan tulajdonosától és fűrésszel, fogóval, kalapáccsal leverték a kapun lévő lakatot, hogy megnézzék, jól van-e a kutya. Egyébként nem az ingatlan tulajdonosáé a kutya, a valódi gazda csak használta a helyet és több olvasónk állítása szerint is kórházban van, válságos állapotban.

Kóbor kutya saga a szombathelyi Parkerdőben
fotó: Olvasó

Hogy ne legyen felhőtlen az örömünk, kiderült egy elemzésből, hogy a bedurranó járvány miatt hamarosan napi ezres nagyságrendű fertőzéssel kell számolni . A robbanásszerű növekedés mellett az első hullámhoz képest további különbség, hogy jelenleg a közösségi terjedés dominál, bár már előfordul egy-egy kórházi eset is. Az első hullámhoz képest a fertőzöttek átlagéletkora jelentősen csökkent, most több mint 30 évvel kevesebb (csupán 32,5 év), mint tavaszi járvány idején volt (akkor 63-67 év volt).

Koronavírus - A fővárosi Szent János Kórház
fotó: MTI/Balogh Zoltán

Úgy tűnik, a járvány velünk lesz még jó darabig, min ahogyan a SZEF ügye is.

Ez voltaképp végigvonult az egész héten, és még most is tart. Kiváltó oka az volt, hogy a kormány igyekszik totálisan uralma alá hajtani az intézményt, az egyetem vezetése lemondott, a diákok pedig elfoglalták a kampuszt. Mindennek nemzetközi visszhangja lett, vasárnap délután pedig az egyetem lemondott szenátusa ötezer fős élőláncon keresztül akar eljuttatni egy olyan dokumentumot a parlamentig, amely azokat az alapelveket tartalmazza, ami alapján együtt tudnak működni a fenntartóval.

Tüntetés, SZFE
fotó: olkt.net

És mindehhez kormányunk lezárta a határokat, hogy el ne feledjük. Új szabályok is születtek , de voltaképp senki nem tud semmit.

Koronavírus, laboratórium, tudomány
fotó: Pixabay.com

Ha ettől rossz kedve lenne, ne csüggedjen, ha elmulasztotta nálunk megnézni a Bödőcs híradót , most pótolhatja.

Bödőcs híradó
fotó: youtube.com

Ugye, hogy nem volt rossz.

És, hogy el ne feledjük, válik Mészáros Lőrinc , tehát szinglik, hajrá.

Mészáros Lőrinc
fotó: Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: H*gy*n l*h*t *zt * “J*b*r*t” *lln*v*n f*t* s*nk*h*z*t *nn*n k*t...
Orbán Viktor: Jövő év elején elkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését
miki1950 : K*dv*s l*j*l*st*, n*gy*n k*dv*l*m *s n*gyr* *rt*k*l*m *z *r*s**d...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
gpszycho: * st*d**n *s *j*nd*k v*lt... M*st m*g *n *s f*z*t*m... Cs*k * c-...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
miki1950 : *z * sz*r*ncs*tl*n k*sgy*r*k n*m t*h*t r*l*, h*gy *gy *ly*n sz*r...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
lojalista: *l*sk*d*?N* n* b*x.*ssz* k*v*r*d * x*rh*z* f*d*sz tr*ll*kk*l *z ...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke