NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Bedarálta a furgont egy kamion Zanatnál az M86-oson

A Renault vezetője azt mondja, mintha beszippantotta volna a hatalmas jármű.

Az M86-os autóúton történt a baleset, a Szombathely felé vezető oldalon. A balesetben vétlen kamion vezetője mentette a menthetőt, a furgon vezetője pedig azt mondta, hogy úgy érezte, mint ha örvény szippantotta volna a járművét a kamion felé.

Személyi sérülés nélküli baleset történt az M86-os autóúton, Szombathely-Zanat közelében. Bár a Volvo kamion pótkocsiján szinte semmilyen sérülés nem látszott, a Renault kisáruszállító alaposan összetört.

fotó: Tánczos Mihály

A Renault vezetője munkatársunk kérdésére elmondta, hogy egymás mögött haladó kamionok mellett haladt el a belső sávban, amikor úgy érezte, mint ha az autóját valamilyen örvény szippantaná a kamion felé. Elmondása szerint a Renault megbillent és az egyik kamion pótkocsijának ütközött,majd egy darabig azzal együtt haladt.

fotó: Tánczos Mihály
"A külső sávban haladva éreztem egy lökést. A tükörbe pillantva láttam hogy belehajtott a pótkocsim sarkába egy furgon és ott forgácsolódik. Nem fékeztem, haladtam tovább, hagytam kigurulni a kamiont és amikor leakadt a Renault, akkor álltam meg" - mondta el kérdésünkre a Volvo vezetője.

"Azért nem fékeztem, hogy ha valaki ül az anyósülésen, akkor legyen esélye túlélni a balesetet. Ha hirtelen lassul a pótkocsi, akkor leborotválja a Renault oldalát, vagy bepördíti a furgont az út közepére. Mögöttem is kamion haladt, nem lett volna szerencsés, ha elé kerül a roncs."

fotó: Tánczos Mihály

" Ahogy megálltunk siettem megnézni, nem történt-e nagyobb baj, de szerencsére senki nem ült az anyósülésen. Nagyon megkönnyebbültem" - mosolygott a kamionsofőr. Az majd a ponyva leszedésekor derül ki, mennyire rongálódott meg a pótkocsi, de kívülről alig utalt néhány nyom a balesetre. - Ha belelépek a fékbe, akkor valószínűleg a pót sem így néz ki. Igaz, a másik sofőr sem...

fotó: Tánczos Mihály
A Renault vezetője bírságot kapott.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *z m**rt *ly*n n*gy sz*m? *z *t*n l*v*kn*k l*g*l*bb 80%-n*k n*nc...
Jogosítvány nélküli sofőrt fogtak Bérbaltavár és Nagytilaj között
shopron: * m*g*lt k*sl*nyr*l f*nt v*n * k*r*, n*v*, *z *l*t*ltr*l m*g s*m...
Másodfokon is letöltendőt kapott a sorkifaludi halálos traktorbaleset okozója
rheingold1926: Sz*m*r* r*g*ny *z *m* *tt z*jl*tt Sz*mb*th*ly*n. Tr**n*n *ml*k*z...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen