NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A körmendi polgármester szerint az ő kérésükre zárják be a menekülttábort

De bezárják a vámosszabadi tábort is, mégpedig egy törvénymódosítás miatt. Meg azért, mert elfogytak a menekültek.

Bebes István közleményében ezt írja:

Kérésünket tehát meghallotta a magyar kormány, a folyamatos egyeztetések pedig sikerre vezettek.

Viszont közben bezárják a vámosszabadi tábort is
2017.03.22. 10:52

Bezárják a vámosszabadi menekülttábort is

/ közélet /
A Győr melletti, kétszáz fősre tervezett táborban jelenleg negyvenen-ötvenen vannak.
, mégpedig azért, mert jövő keddtől életbe lép a jogi határzár szigorítását tartalmazó törvény. Ami szerint az ország egész területéről már a szerb határ mentén működő tranzitzónákba szállítják a migránsokat. Ezért a vámosszabadi és a már teljesen üres körmendi tábort
2017.03.20. 16:30

Rövidesen bezár a körmendi menekülttábor, infónk is van arról, mikor

/ közélet 1 hsz. /
Igaz, nem lesz nehéz összepakolni, ugyanis mindössze egy fiatalember, egy kongói lakik a vasi sátortáborban.
kiürítik és felfüggesztik a működésüket.

Meg azért is, mert elfogytak a menekültek.

Bebes István, Körmend polgármesterének közleménye

Felfüggesztik a körmendi ideiglenes befogadó állomás működését

A héten olyan információk láttak napvilágot, mely szerint a parlament által elfogadott jogi határzár életbe lépését követően felfüggesztik a Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadó állomás működését. Ennek értelmében az utolsó itt tartózkodó migráns is elhagyja a körmendi tábor területét. Kérésünket tehát meghallotta a magyar kormány, a folyamatos egyeztetések pedig sikerre vezettek.

Szeretnék köszönetet mondani minden körmendinek, akik méltósággal és példás módon viselték az elmúlt egy évet, annak ellenére is, hogy egyes ellenzéki szervezetek mindent elkövettek annak érdekében, hogy káoszt és félelmet keltsenek az itt élők köreiben!

Egy évvel ezelőtt, amikor tiltakozásom ellenére felépítették a sátortábort azt ígértem a körmendieknek, hogy mindent elkövetek a város nyugalmáért és azért, hogy az itt élők továbbra is biztonságban érezhessék magukat. Úgy gondolom, hogy az idő minket igazolt. A tábor működése alatt a város közbiztonsága nem romlott, és semmilyen atrocitás nem történt a településünkön, ami a migránsokhoz lett volna köthető. Ennek ellenére volt olyan magát civilnek nevező ellenzéki képviselő, aki azt próbálta elhitetni az ország közvéleményével, hogy Körmenden káosz és félelem uralkodik. Attól sem riadt vissza, hogy meg sem történt eseményekkel próbálja meg befeketíteni a városunk jó hírnevét.

Szerencsére a körmendiek nem ültek fel a provokációnak, és mindvégig higgadtan és példás hozzáállással segítették a rendvédelmi szervek, az illetékes hatóságok és az önkormányzat munkáját. Köszönöm nekik, hogy ismét példát mutattak összefogásból, empátiából, és bebizonyították, hogy közösen a legnehezebb helyzeteket is át tudjuk vészelni!

Köszönettel tartozom továbbá minden rendőrnek, honvédnek és polgárőrnek, akik mindvégig a körmendiek biztonságáért és nyugalmáért dolgoztak! Szakszerű és hatékony munkájukkal biztosították a város zavartalan működését, és azt, hogy az itt élők a lehető legkevesebbet érzékeljék a tábor működéséből!

A város vezetőségének kérésére kiépített térfigyelő rendszer - melyet a táborral kapcsolatosan alakítottunk ki - ezt követően is a helyén marad. A rendszer további bővítése pedig segítségünkre lesz abban, hogy Körmend továbbra is egy békés, élhető és szerethető település legyen.

Körmend, 2017. március 22.

Bebes István
Körmend Város Polgármestere

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat