NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Minden eső után elönti a víz a szombathelyi társasház pincéjét

Olvasónk keresi azt, akinek a feladata lenne a helyzet megoldása.

"A nagy esőkben folyamatosan beázik a pincénk. (Szombathelyen a Kőrösi Csoma Sándor utca 64/E lépcsőház) A lakásszövetkezet tudomást vett róla de egyelőre segítséget nem kaptuk meg, nem nézte tőlük senki.

fotó: Olvasó

A tűzoltóság szivattyúzni nem tud mert alacsony ahhoz a víz. Egy rozsdás esővíz-elvezető cső a beázás oka, ami nem a szövetkezethez, hanem a SZOVA-hoz tartozik. A közös képviselő felé is jeleztem dolgot vártuk őket is ma, de nem jött tőlük sem senki.

fotó: Olvasó

Mi, lakók merjük a vizet hisz azért mindenki pincerekesze vízben áll, saját kárunkat enyhítenénk ezzel. De már nem bírjuk a küzdelmet a folyamatos intenzív eső miatt. Kérem önöket,hogy a nyilvánosság hatalmában bízva mielőbb oldódjon meg problémánk, mert már hónapok óta húzódik és elfogyott a türelmünk.

Köszönettel, a lakók"

A fenti levelet olvasónktól kaptuk, és ahogyan kérte, megpróbáltuk kideríteni, kihez forduljanak úgy, hogy annak eredménye is legyen.

fotó: Olvasó

Olvasónk említette a SZOVA-t, ami egyébként gyakori, a társasházi lakók többsége úgy tudja, hogy minden társasházért az önkormányzati cég a felelős. Ez azonban nem így van, a SZOVA csak az önkormányzati tulajdonban lévő társasházaknál illetékes, illetve a többi olyan társasháznál, ahol a cég a közös képviselő, vagy a házkezelő.

Miután beszéltünk a SZOVA-val, kiderült, hogy az olvasónk levelében említett társasház nem a céghez tartozik, így az ott lévő és elrozsdásodott esővíz-elvezető cső sem.

fotó: Olvasó

Mivel mégiscsak vízcsőről van szó, megkerestük a Vasivíz Zrt-t. Ők is azt mondták, hogy nem hozzájuk tartozik az ügy, az esővíz-csatornák és csövek sem. Ők az ivóvízért és a szennyvízkezelésért felelnek, az esővízért nem.

Így nem marad más, mint hogy az érintett lakók forduljanak a lakásszövetkezethez vagy a közös képviselőhöz, és ne hagyják magukat lerázni. Az ilyen problémák megoldása ugyanis az ő feladatuk.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *kk*rr* k*p*tt *d*p*nt*t. ...
Nyár végén itt lehet a negyedik hullám
crankitup: M*gy*r*rsz*g j*bb*n t*lj*s*t! K*sz*lt j*zs*k*n*ll**gy m*gb*z*s*...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
forestiero: *kk*r T* *ly*n pr*v*k*t*r l*nn*l? V*gy cs*k *nn*k k*pz*l*d m*g*d...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: https://t*l*x.h*/b*lf*ld/2021/07/28/k*s*-l*j*s-r*k*cz*f*lv*-p*lg...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
joska01: P*rsz*,m*nd*nk* l*p,*k* d*lg*z*k…..cs*k * str*b*q n*m,*z *-h*d z...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián