NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Minden eső után elönti a víz a szombathelyi társasház pincéjét

Olvasónk keresi azt, akinek a feladata lenne a helyzet megoldása.

"A nagy esőkben folyamatosan beázik a pincénk. (Szombathelyen a Kőrösi Csoma Sándor utca 64/E lépcsőház) A lakásszövetkezet tudomást vett róla de egyelőre segítséget nem kaptuk meg, nem nézte tőlük senki.

fotó: Olvasó

A tűzoltóság szivattyúzni nem tud mert alacsony ahhoz a víz. Egy rozsdás esővíz-elvezető cső a beázás oka, ami nem a szövetkezethez, hanem a SZOVA-hoz tartozik. A közös képviselő felé is jeleztem dolgot vártuk őket is ma, de nem jött tőlük sem senki.

fotó: Olvasó

Mi, lakók merjük a vizet hisz azért mindenki pincerekesze vízben áll, saját kárunkat enyhítenénk ezzel. De már nem bírjuk a küzdelmet a folyamatos intenzív eső miatt. Kérem önöket,hogy a nyilvánosság hatalmában bízva mielőbb oldódjon meg problémánk, mert már hónapok óta húzódik és elfogyott a türelmünk.

Köszönettel, a lakók"

A fenti levelet olvasónktól kaptuk, és ahogyan kérte, megpróbáltuk kideríteni, kihez forduljanak úgy, hogy annak eredménye is legyen.

fotó: Olvasó

Olvasónk említette a SZOVA-t, ami egyébként gyakori, a társasházi lakók többsége úgy tudja, hogy minden társasházért az önkormányzati cég a felelős. Ez azonban nem így van, a SZOVA csak az önkormányzati tulajdonban lévő társasházaknál illetékes, illetve a többi olyan társasháznál, ahol a cég a közös képviselő, vagy a házkezelő.

Miután beszéltünk a SZOVA-val, kiderült, hogy az olvasónk levelében említett társasház nem a céghez tartozik, így az ott lévő és elrozsdásodott esővíz-elvezető cső sem.

fotó: Olvasó

Mivel mégiscsak vízcsőről van szó, megkerestük a Vasivíz Zrt-t. Ők is azt mondták, hogy nem hozzájuk tartozik az ügy, az esővíz-csatornák és csövek sem. Ők az ivóvízért és a szennyvízkezelésért felelnek, az esővízért nem.

Így nem marad más, mint hogy az érintett lakók forduljanak a lakásszövetkezethez vagy a közös képviselőhöz, és ne hagyják magukat lerázni. Az ilyen problémák megoldása ugyanis az ő feladatuk.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?