NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Beállt a rokkantparkolóba, majd megverte a rokkantat, aki ezt szóvá tette

A Balatonnál történt egy áruházi parkolóban.

A Siófoki Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a huszonnyolc éves vecsési férfival szemben, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely miatt kialakult vita során arcon ütött egy mozgássérült férfit - közölte az ügyészség.

A vád szerint a fiatalember 2020 januárjában Szántódon, az egyik áruháznál parkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen, amikor ott megjelent a hatvankilenc éves, mozgássérült. Az utóbbi felelősségre vonta a vádlottat, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját, majd mobiltelefonjával fényképet készített a szabálytalanul parkoló gépkocsiról.

A vádlott ezek után

"indulatba jött és az áruházba igyekvő sértett után ment, akit trágár szavakkal szidalmazni kezdett, majd egy alkalommal közepes erővel arcon ütött. Az ütéstől a sértett elveszítette az egyensúlyát és a bolt bejáratánál a földre zuhant."

Ezek után a vádlott sietősen távozott a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértettnek ugyan könnyű sérülései keletkeztek, azonban fennállt veszélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

Felfüggesztett börtönt kapott

A Siófoki Járásbíróság a 2020. február 6. napján megtartott tárgyaláson az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét, akit egy év börtönbüntetésre ítélt, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

(Címlapképünk illusztráció)

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: *s *gy*t*mr* k*ll j*rn* *rt*?...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
marko1968: K*v*ncs* l*nn*k,h*gy *gy sp*tk*zg*szd*sz m*t sz*m*ln* k* m*nny* ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: M*gy*r*zd m*g k*rl*k, h*gy T* *s * h*zz*d h*s*nl**k m**rt sz*m*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: N*m k*ss*bb*tv* * m*gy*r cs*p*t *rd*m*t...* l*tt* sz*m*k*t *lt*l...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
joska01: *z *g*zs*g n*h* f*j* d*l*g….t*n*ld m*g...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot