NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Imádom hallgatni Bayer Zsoltot, most épp a Szájer ügyről

Nem biztos, hogy szerencsés húzás volt a Fideszes újságírótól ilyen feszült helyzetben bedobni a pedofil kártyát.

A HírTV csütörtöki Háttérkép című műsorában Bayer Zsoltnak már az első mondatai is megmosolyogni valók. Azzal kezdi ugyanis a műsort, hogy le kell nyelni a „nagy szőrös varangyot”, vagyis nem lehet úgy csinálni, mintha nem lenne Szájer-ügy.

Ez a mondat nagyon szép így önmagában elfogyasztva, csak azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy a kormányközeli médiának beletelt úgy 2-3 napba, mire sikerült lenyelni azt a bizonyos nagy szőröset.

A botrány keddi kirobbanása és Bayer Zsolt csütörtök esti véleményező műsora közt eltelt időben a Fidesz médiagépezete jól láthatóan sokkot kapott, és napokra volt szüksége, hogy magához térjen.

Munkatársunk szerint, aki korábban dolgozott kormányközeli lapnál, a Szájer-ügyet követve tökéletesen tetten érhető az a mechanizmus, ami behálózza a Fidesz sajtóját.

„Ha történik valami botrányos a Fidesz udvarában, a szerkesztőségek lefagynak. Senki nem írhat az üggyel kapcsolatban, nincsenek egyéni vélemények, beszámolók vagy sajtóközlemények. Az ilyen ügyekben mindig fentről jön a hivatalos álláspont, addig is marad a három mondatos MTI közlemény” – magyarázza kollégánk.

Elég valószínű, hogy Szájer József ügyében Bayer Zsolt adta meg a kezdő hangot. Mostantól a kormányközeli sajtóban is olvashatunk Szájer botrányáról, de arra ne számítsunk, hogy majd eltérő véleményekkel is találkozhatunk. Bayer véleménye A vélemény.

Na és az a bizonyos vélemény

Azon ne is akadjunk fenn, hogy a HírTV műsorában 20 perc ment el azzal, hogy Szájer Józsefből megpróbálnak áldozatot csinálni, és méltatni becsületességét, amiért lemondott mandátumáról. Azon viszont – már, ha akarunk – nyugodtan fennakadhatunk, hogy Bayer Zsolt Szájer mentegetése közben talán olyan dolgot kotyogott ki, amit nagyon nem lett volna szabad.

Bayerék „egykor volt barátja, harcostársa” két évtizeddel ezelőtt bevallotta az újságírónak, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”.

Bayer ezt azért mesélte el, hogy szemléltesse, milyen mélyre tud süllyedni valaki, aki elindul az „elfajzás lefelé tartó spirálján”.

A műsor itt tekinthető meg. Az ominózus gondolatmenet 7 perc 20 másodpercnél kezdődik.

A kijelentés ugyan elég ködös, ez alapján még nagyon nehéz lenne rásütni bárkire is a pedofil billogot, ahhoz elég nagy támadási felületet biztosított Bayer, hogy az ellenzéki pártok szúrhassanak.

„A műsorban elmondottak alapján okkal feltételezhető, hogy ebben a „morálbajnok” politikai közösségben két évtizede asszisztálnak szörnyű, pedofil bűncselekmények eltussolásához" – írja a Jobbik közleményében.

„A Jobbik nem tűri tovább ezt a fideszes álkeresztény szemfényvesztést, a bűnpártolást pedig pláne nem, ezért haladéktalanul feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen. Természetesen számítunk Bayer Zsolt tanúkénti meghallgatására” – teszik hozzá.

Nem maradt szótlan a DK se, ők így vélekednek a kormányközeli újságíró elszólásáról:

„Annak a pártnak a véleményformálója mesélte ezt, amely megpróbálta eltitkolni, hogy perui nagykövete, Kaleta Gábor pedofil felvételeket tárolt a számítógépén. Ahogy a Fidesz azt is megpróbálta eltitkolni, hogy XVII. kerületi egykori alpolgármestere, Fohsz Tivadar szexuálisan zaklatta saját nevelt lányát, Borkai Zsolt volt győri polgármester családjától távol, horvátországi luxusjachtokon orgiázott, vagy azt, hogy egyik alapítója, az alaptörvény írója illegális, drogos, csoportos szexorgiákon vett részt, hogy aztán egy ereszcsatornán meneküljön a hatóságok elől.”

"A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel a kormánytól: hány drogost, pedofilt és hasonló kétes figurát bújtatnak még a soraik között?"

Orosz Anna, a Momentum elnöke is megszólalt, ő felszólítja Orbán Viktort, hogy tegyen rendet és derítse ki, fedje fel, hogy a magyar kormány tagjai közül ki zsarolható még szexuális bűncselekmények elkövetése miatt.

„Szájer József botrányával kapcsolatban pedig van még valami, amiről kevés szó esett. Ha a politikusok kettős életet élnek, akkor zsarolhatóvá válnak. Ha meg akarjuk tisztítani a közéletet, akkor a politikusoknak is olyan életet kell élniük, ami nem okoz nemzetbiztonsági kockázatot. Ezért követeljük Orbán Viktortól, hogy tegyen rendet a kormányában!” - tette hozzá Szél Bernadett, a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség tagja.


Mint időközben kiderült, Magyar Hang egyik újságíróról beszélt Bayer, aki végül reagált a vádakra: a beszélgetést elismerte a lapnak, de a kiskorúakkal való együttlétet viszont tagadta.

Hozzászólások (44)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

steinamanger: P*nt H*dh*zy *z, *k* n*m cs*k * F*d*sz, h*n*m * s*j*t h*z* t*j*n...
Így utólag már érthető: a NER luxusrepülője idén legtöbbször Orbán Ráhelék új lakhelyére, Marbellára repült
miki1950 : *k* *lv*z*tb*l *l*l*ny*k*t gy*lk*l, *z *lm*b*t*g. *k* *zt * gy*...
Semjén Zsolt attól tart, hogy a gyerekeink már nem fognak vadászni
miki1950 : D* m* k*p*tt m*g *gy m*fl*st *rb*n, *m* *z *gy*k l*gk*nz*rv*t*v*...
Jön a Merkel utáni világ
polgartars: G*nd*l*m *gy *rt*nd* * m*g*n*gy*t*m, h*gy cs*k p*nz*rt l*h*t b**...
Baranyi Krisztina rájött, hogyan akadályozza meg a Fudan Egyetem megépítését
polgartars: F*rr*s? (v*l*b*n *d*j*r *s m*nny**rt, m*nny*t k*r*s)...
Orbán Viktor unokája az éves bruttó magyar minimálbérért járhat iskolába