NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Terror

Szeresd helyettem is a macskámat: ezt üzente nővérének a terrorista, mielőtt mészárolni indult

A CNN mikrofonja elé ült a párizsi Bataclan klubban gyilkoló Samy Amimour testvére, aki azt mondja, semmi jelét nem látta előre a szörnyűségnek.

Teljesen normális beszélgetés volt. Megkérdeztem, hogy van, azt mondta, remekül, de egy csomó dolgot el kell intéznie, szóval jelentkezik hamarosan. Azt mondta, csókoljak meg helyette mindenkit, a cicáját is

- Samy Amimour nővére szerint ezek voltak az utolsó hozzá intézett szavai öccsének, de akkor még semmit nem sejtett, egyetlen jele nem volt annak, hogy a fiú mire készül. Amikor pedig kiderült, először ordítva sírt, aztán egy fokkal összeszedettebben arra gondolt: ez nem lehet igaz, ez csak valami tévedés lehet.

Mi történhetett? És miért? Ugyanabban az anyaméhben nevelkedtünk, együtt nőttünk fel, hogy válhattak ennyire ketté az útjaink?

- tette még fel a kérdést magának. Az Instagramon pedig emléket is állított a gyerekkoruknak, amikor még minden rendben volt:

fotó: Nyugat.hu

A korábban nagylelkű és érzékeny fiúként leírt Samy Amimour élete akkor változott meg gyökeresen, amikor párizsi buszvezetőként az interneten megtalálták, és győzködni kezdték az Iszlám Állam radikálisai. Családjuk sosem volt különösebben vallásos, de azt észrevették, hogy Samy egy idő után lecserélte a ruhatárát tradicionális arab viseletre, más zenét kezdett hallgatni, csendes és visszavonult lett. Nővére szerint egy külvárosi mecsetben is átmosták az agyát, radikalizálódása pedig annyira látványos volt, hogy 2012-ben már a hatóságok látókörébe is került. Rá egy évre közölte családjával, hogy barátokkal Franciaország déli részére utazik - valójában viszont Szíriába ment csatlakozni az ISIS-hez.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: J* d*nt*s! Cs*k *gy t*v*bb!...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
fgzb: M*sz*r*s s*gg*b*n v*n * f*j*, *z*rt *ly*n h*m*ly*s * l*t*s*. *n...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
Ddd911: M*dd* pr*b*lk*z*s v*lt m*g*rt*tn* v*l*d *zt. *z * b*j h*gy m*g *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
namsub: M*t *s b*z*ny*t*tt...? M*ly*k *rsz*gb*n...? K*rv*r* v*ssz*h*t* ...
A szombathelyi Csillag Tamás képviseli majd a külföldi magyarokat a Parlamentben?