NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Konkurenciaharc, feldöntött napernyő, hamis rendszám is van a Szentgotthárdon állítólag megvert idős asszony története mögött?

Egy traktornak és két étteremnek is fontos szerepe van az ügyben, a rendőrségre is több feljelentés érkezett.

Tegnap írtuk

2019.07.31. 14:40

Otthonában vertek meg egy 82 éves asszonyt Szentgotthárdon

/ jelentem /
A nő azóta is rettegésben él.
, hogy Szentgotthárdon otthonában megvertek egy idős asszonyt. A heves reakciókból kiderült, hogy egy sokkal mélyebb konfliktus áll az ügy hátterében, amibe még egy traktor is beledübörgött.

Minden a szúrós szagú savval kezdődött...

Június közepén számoltunk be arról

2019.06.13. 18:37

Maró, szúrós szagú anyaggal öntötték le egy szentgotthárdi étterem teraszát egyik éjszaka

/ sokkoló /
A rendőrség és a polgármesteri hivatal is eljárást indított.
, hogy maró, szúrós szagú anyaggal öntötték le szentgotthárdi Corso Étterem teraszát, és hogy az étterem tulajdonosa konkurenciaharcot sejt a háttérben. Tegnapi cikkünk nyomán ez az ügy is felmerült, és az is, hogy a múlt hét eseményei
2019.07.31. 14:40

Otthonában vertek meg egy 82 éves asszonyt Szentgotthárdon

/ jelentem /
A nő azóta is rettegésben él.
is ennek a harcnak a fejezetei.

Az idős nő lakásában történteket mindkét fél másként meséli, de kezdjük az elején. A múlt héten történt, hogy egy traktor feldöntötte a Corso Étterem teraszának napernyőit. Önmagában ez nem is meglepő, hiszen az étterem egy szűk egyirányú utca mellett áll, ez az utca fogja körbe a város főterén álló szökőkutat és zöldterületet. Ráadásul pont az étterem és a terasz között vezet el, és éppen itt van benne egy 90 fokos kanyar.

A Corso Étterem terasza a napernyőkkel, a kép előterében vezet a szűk, egyirányú út, jobb oldalon a 90 fokos kanyar utáni szakasza
fotó: Forrás: Corso étterem

A napernyők feldöntése természetesen anyagi kárt is okozott, és veszélyeztette a teraszon ülőket. Ezért az étterem tulajdonosa, Unger Brigitta kihívta a rendőröket, akik megnézték a helyszínt, majd a munkahelyén keresték a traktort vezető férfit, ő ugyanis gyorsan elhagyta a helyszínt, miután rakományát a közeli ház udvarán lerakta.

De mi is történt az idős asszony lakásában?

Az üzletvezető azt mondta, közben azért ment el a felnőtt lányával együtt abba a lakásba, ahová a rakomány érkezett, hogy elkérje a traktoros telefonszámát és a traktor rendszámát, ezekre a biztosítás intézése miatt volt szüksége. A 82 éves idős asszony nyitott ajtót, és innen mesélik máshogyan a történteket.

Unger Brigitta azt mondta, az idős asszony azonnal kiabálni kezdett velük, kiderült, hogy a traktoros a fia, és leverte az ő erős és drága szemüvegét, amit ő próbált megmenteni. Az üzletvezető szerint lehet, hogy ezt nevezte az idős nő bántalmazásnak.

Hozzátette, mintegy három hete ők hívtak hozzá mentőt, amikor elesett az udvaron és megsérült, akkor segítettek rajta, most sem bántották.

Felhívtuk a 82 éves asszonyt is, aki viszont azt mondta, hogy az üzletvezető és a lánya megrángatta őt, fenyegetően léptek fel, és ő azóta is rettegésben él, feljelentést is tett a rendőrségen, ahol ki is hallgatták őt.

Unger Brigitta viszont hozzátette: amikor a rendőr visszaérkezett, vele együtt mentek vissza az idős nőhöz, aki a rendőrrel is elkezdett kiabálni, akinek figyelmeztetnie kellett, hogy ő hatósági személy.

Hamis rendszám, feljelentések sora

Az üzletvezető elmondta, később a traktoros bement az étterembe, és megadta a traktor adatait, azokról viszont később kiderült, hogy egy másik traktorhoz tartoznak, és nem ahhoz, amivel feldöntötte a terasz napernyőit.

A Corso Étterem vezetője egy nyilatkozatot is eljuttatott lapunkhoz:

"Megpróbáltam megtudni az esetben valóban részt vevő jármű, a traktor rendszámát. Miután ezt a sofőr édesanyja, aki ajtót nyitott, kérésemre nem adta meg, a fia telefonszámát kérdeztem. A káreseményt okozó férfi édesanyja a kérdésre lesodorta a szemüvegemet. Mivel 10-es erősségű szemüveget hordok, enélkül nem látok semmit. Megpróbáltam felvenni a földről a szemüveget, és megpróbáltam megakadályozni, hogy kárt tegyen benne, mivel számomra az eszköz létszükséglet. Ő ezt értelmezi most bántalmazásként.

Az esetet követően feljelentést tettem a Szentgotthárdi Rendőrőrsön. Mindenképpen elgondolkoztatónak találom, hogy egy másik Szentgotthárdon lévő étterem tulajdonosa folyamatos szóbeli és tettleges cselekedetekkel próbál ellehetetleníteni, megbízva ezzel több más személyt is, felveti, hogy konkurenciaharc állhat a jelenlegi eset hátterében is" - írta Unger Brigitta.

Megkerestük az említett másik, közeli étterem tulajdonosát is. Ő azt mondta, az étterem éveken át zárva volt, 3 éve nyitotta ki újra, és azóta megy a konkurenciaharc, amit ő nem is ért igazán.

Ahogyan tegnapi cikkünkben írtuk, az idős asszony által tett feljelentést a rendőrség továbbította a körmendi ügyészségnek. A Corso üzletvezetője feljelentéseiről is megkérdeztük a rendőrséget, azt a választ kaptuk, hogy a terasz leöntését szabálysértésnek minősítették, és átadták a körmendi ügyészségnek. Viszont a feldöntött napernyők és a vendégek veszélyeztetése ügyében nem folyatnak eljárást.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fucking: N*m, *z *gy*d g*t*lj* * g*nd*lk*d*st, m*rt *m* n*ncs ...........
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: V*l*g*s,*z *k*z*t*k g*t*lj*k * m*g*rt*st *s * g*nd*lk*d*st…...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: T* m*ly*n *st*b* v*gy…..v*gy t*t*lr* *tt*d m*g*d*t m*r m*g*nt d*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: N*m * m*sz*r*s v*tt* m*g *z *r*m*v*t,h*n*m *z *p*s nyrt. *z nyrt...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: H*ggy*d! Cs*k tr*llk*d*k *z * t*lv*j f*d*l*t*s*s k*s r*szk*b*r*n...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot