NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Összefogás: "Elvették a köztársaságot"

A szombathelyi baloldal azt ígéri, ha módjuk lesz rá, újraépítik. A sorozatdemonstráció második fejezete.

Most nem esik a hó, mint egy hete, de hideg van, csúszik a járda, itt van még az ónos eső nyoma. A városháza előtt megint kis csoportosulás, a múlt pénteken jelentette be a baloldali összefogás

2014.01.24. 19:06

Fityisz a havazásnak és a kormánynak

/ közélet gal. 74 hsz. 2 kapcs. /
Tucatnyi baloldali csoportosul a városháza előtt, azt ígérik, minden péntek este ott lesznek. De legalább van egyendzsekijük.
, hogy az áprilisi választásokig minden péntek este csendes demonstrációt tartanak.

Emléknap volt, most nem az

Valamivel többen vannak, mint a múltkor, de a rövid beszédek után a többség megy is, a mécsesek maradnak, és néhányan tovább beszélgetnek. De ne ugorjunk ennyit előre. A kezdés előtt Koroknai Sándorral, az Együtt 2014 koordinátorával váltunk néhány szót, azt mondja, ma külön jelentősége lesz a megmozdulásnak, hiszen kilenc éve nyilvánították február elsejét a köztársaság emléknapjává.

A köztársaságért gyújtottak gyertyát
fotó: BZ

Valóban, a Gyurcsány-kormány tette ezt, azért, mert 1946. február 1-én hirdették ki azt a törvényt, ami Magyarországot köztársasággá nyilvánította. Két éve azonban az Orbán-kormány ezt az emléknapot eltörölte.

Most vendége is van a szombathelyi baloldalnak, Varju László, a DK országgyűlési képviselője. Rövid beszéd a vacogó társaság közepén, lényege, hogy újra kell építeni a Fidesz által lerombolt köztársaságot, demokratikus alkotmány kell, és vissza kell állítani a jogállamot.

A többséget az út szélén hagyták

Mert Magyarország nem csak a szűk, fideszes elité, hanem minden itt élőé, azoké a millióké is, akiket egyre rosszabb helyzetbe sodor a kormánypolitika. A többséget az út szélén hagyták – mondja. Ezért kell az ellenzéki összefogás, le kell váltani a kormányt, és olyat kell választani, amelyik bízik a köztársaságban, és az egész ország érdekében dolgozik.

Koroknai és Nemény
fotó: BZ

Nemény András, szocialista országgyűlési képviselő is mond három mondatot, nem csak valami ellen, hanem valamiért kell kiállni. Ez a valami pedig a demokratikus köztársaság, és április 6-án azokra kell szavazni, akik ezt visszaállítják.

Nemény kérte, hogy gondoljanak azokra az Együtt-PM-es aktivistákra is, akik a fejlesztési minisztériumba másztak be, hogy tiltakozzanak a paksi atomszerződés ellen, és a rendőrök letartóztatták őket.

Tíz perc az egész, aztán a társaság nagy része indul is. Azt ígérik, jövő pénteken is itt lesznek.

Kapcsolódó

2014.01.24. 19:06

Fityisz a havazásnak és a kormánynak

/ közélet gal. 74 hsz. 2 kapcs. /
Tucatnyi baloldali csoportosul a városháza előtt, azt ígérik, minden péntek este ott lesznek. De legalább van egyendzsekijük.

Hozzászólások (91)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

stengetz: *gy*n n*m *ly*n n*gy*k * pr*bl*m*k, cs*k *z * b*j s *z *g*zs*g, ...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *bb*n D*zs*n*k *g*z* v*n. * D*n* n*l*nk *s m*st k*zd v*ssz*h*z*d...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri
shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?