NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Menekültek törtek ki a debreceni menekülttáborból

Mintegy száz, késekkel, botokkal felfegyverzett menekült tört ki a táborból, a hírek szerint már rendeződött a konfliktus.

Nagy erőkkel vonult a rendőrség a debreceni menekülttáborhoz a Sámsoni útra, ugyanis a befogadóállomás területén komoly konfliktus robbant ki – erősítette meg a sajtónak a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dr. Dobó Dénes arról, hogy miért tört ki a zavargás, nem tudott érdemi információval szolgálni, de azt elmondta, hogy az intézkedésekkel összefüggésben jelenleg is le van zárva a 471-es főút érintett szakasza.

A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint hétfő délután három óra körül mintegy száz elkeseredett menekült botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohant a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket. A szemtanúk szerint a helyszínen három szelektív hulladékgyűjtő-edény lángolt, amelyeket a tűzoltók oltottak el.

fotó: MTI / Czeglédi Csaba

Ezekben a percekben több száz készenléti rendőr néz farkasszemet a menekülttábor főbejáratánál azokkal a menekültekkel, akik időnként számunkra érthetetlen szövegeket skandálnak. A kapun belül az első vonalban mintegy 50-100 menekült van. Azt, hogy valójában mennyien lehetnek az akcióban résztvevők, a takarás miatt nem lehet látni. Éppen most hoznak ki a mentősök egy terhes kismamát, fogja a hasát, inkább csak megrémült, mint sérült.

fotó: Szon.hu / Derencsényi István

A hvg.hu azonban úgy értesült, hogy két ember konfliktusa fajult el. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát is hasonlóan tájékoztatták a táborból: ott úgy tudják, már rendeződött a probléma. A debreceni A tábort mintegy 800 főre tervezték, de jelenleg 1600-an lakják.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen