NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Árokban haladó Mercedes, elnézett elsőbbségadás tábla - Több baleset egy időben

Több személyi sérüléses balesethez riasztották csaknem egy időben a szombathelyi baleseti helyszínelőket. A városban ittas sofőr karambolozott, a kőszegi egyenesben előzés után történt baj, Sorkifaludnál pedig az elsőbbség meg nem adása okozott kárt.

Személyi sérüléses baleset történt csütörtökön délután három helyen, közel egy időben. Szombathelyen a Rákóczi Ferenc utcában ütközött két autó. Úgy tudjuk, a vétkes sofőr alkoholt is fogyasztott vezetés előtt. A kőszegi egyenesben, a 87-es úton szerencsésnek nevezhető baleset történt, bár arra, hogy mi is történt ott valójában több teória is született.

Amit az arra járók láthattak az két autó az árokban a Szombathely felé tartó sáv mellett, egymástól kb. 200 méterre, azaz nagy távolságra. Annyi biztos, hogy a legkorábban árokba hajtó svájci rendszámú terepjáró magyar pilótája nem tehet semmiről. A nyugat.hu-nak annyit mondott, hogy megelőzte egy világos színű jármű, ami hirtelen bevágott elé, majd ütést érzett és a kocsija már bent is volt az árokban. A terepjáró bal elején viszont sötét festéknyom látszott és a keréken is kivehető volt, hogy nekiért valaminek.

200 métert haladt az árokban a Mercedes
fotó: Tánczos Mihály

Az a valami pedig annak a sötét színű Mercedes Vitonak a gumija és festéke volt, ami 200 méterre állt meg, miután a 200 métert az árokban tette meg, egy alkalommal átugratva egy keresztező úton is. A helyszínen hallottunk több előzési verziót. Az elsődleges adatok alapján a Mercedes Vito kocsisort előzött, már több autót is elhagyott a szorosan egymás mögött haladó autókból, amikor kivágott elé egy fehér furgon. A Mercedes pilótája megpróbálta elkerülni az ütközést, elrántotta a kormányt, de ütközött a svájci rendszámú terepjáróval, ami ettől került az árokba. A Vito vezetője megpróbálta elkerülni a felborulást és igyekezett egyenesben tartani az árokban gyorsan haladó járművet. A baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják.

A terepjáró tulajdonosa és egy tűzoltó a másik kocsi nyomait nézik az autón
fotó: Tánczos Mihály

Sorkifalud közelében egy figyelmen kívül hagyott elsőbbségadás kötelező tábla miatt ütközött két autó. Egy Alfa Romeo haladt a védett úton, amikor balról érkezett egy Volvo. Az Alfa oldalba kapta a szabálytalan autót és mindkét jármű az árokban kötött ki. A Volvoban egy ember sérült és a hátsó szélvédőn látottak alapján a csomagtartóban szállított festék is kiömlött.

Baleset Sorkifalud közelében
fotó: Tánczos Mihály

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: V*ll*s* r*nd*zv*ny v*lt! * f*d*szh*v*k sz*nts*gt*l*n *m*d*s*.....
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt
miki1950 : Sz*m*mr* t*k m*nd*gy *gyh*gy ny*g*dt v*gy*k. ...
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt
miki1950 : * l*ny*g, h*gy * v*l*d* *d*t*k*t t*tk*lj*k, m*n*p*l*lj*k *z *pp*...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
Nagyadri: *z *gy *g*n *rt*lm*s h*zz*sz*l*s. P*nt *gy*kr*l s*m b*sz*lt*m. *...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
Jómagam: Ny*g*, *lt*k*zt*k m*r....
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt